in

Ο Παναγιώτης Βαρώτσος και τα 8 ρίχτερ – Όλη η αλήθεια για μεγάλο σεισμό στην Αθήνα και την Ελλάδα

Με αφορμή τους σεισμούς που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της Εύβοιας και γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στην Αθήνα και την Αττική, πάρα πολλοί χρήστες του διαδικτύου αναζητούν προβλέψεις καθηγητών Πανεπιστημίου για σεισμούς στην Ελλάδα!

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη σεισμολογία είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος. Αποφοίτησε από το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έγινε διδάκτωρ φυσικής το 1973, υφηγητής το 1977 και από το 1986 καθηγητής στον τομέα της Φυσικής Στερεάς Κατάστασης

ο Παναγιώτης Βαρώτσος μαζί με τον Καίσαρα Αλεξόπουλο και τον Κωνσταντίνο Νομικό όλοι τους φυσικοί έφτιαξα την ομάδα ΒΑΝ (από τα αρχικά των επιθέτων τους) που έτρεχε πειραματικές έρευνες με στόχο την πρόγνωση των σεισμών.

Διαφήμιση

Χιλιάδες μελέτες έχουν γίνει και πάρα πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκυρα περιοδικά με την έρευνα να είναι σε μόνιμη εξέλιξη!

Ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος κάνει συχνά ομιλίες σε πολλά ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού!

Παναγιώτης Βαρώτσος σεισμός αθηνα

Σε μία από αυτές το 2018 στα ΤΕΙ της Αθήνας ο καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος έκανε την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν σεισμοί της τάξεως των 8 Ρίχτερ μιλώντας στο αμφιθέατρο Φυσικής, στο πλαίσιο της μαθητικής εκδήλωσης της Ένωσης Φυσικών με τίτλο «Οι φυσικές επιστήμες μας μαγεύουν».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βαρώτσος «Στην Ελλάδα το 1926 είχαμε το σεισμό των 8 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του νότου, στην Ρόδο, ενώ είκοσι χρόνια πριν είχαμε ανάλογο σεισμό στα Κύθηρα.

Γίνονται λοιπόν σεισμοί τέτοιου μεγέθους στη χώρα μας και δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, ούτε οι σεισμολόγοι το αποκλείουν.!

Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι αναμένουμε σεισμό 8 ρίχτερ και καλό είναι οι περισσότεροι να ηρεμήσουν που αναζητούν στο διαδίκτυο τέτοια τρομερά νούμερα.

Απλά υπάρχει η υποδομή, τα ρήγματα δηλαδή στον ελλαδικό χώρο, ικανά να απελευθερώσουν πόσο ενέργειας που να δώσουν σεισμό της τάξεως των 8 ρίχτερ

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Σεισμός στην Αθήνα: Περιμένουμε 6 ρίχτερ. Που και Πότε; Τι λενε τα μοντέλα πρόγνωσης;

Κιμ Καρντάσιαν: Μόσταρε τη μπουστοχαράδρα της και η φωτογραφία έγινε Viral