in

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας -Antivirus Crowd Hackathon -για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας -Antivirus Crowd Hackathon -για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας της Περιφέρειας Αττικής, στους 2 Εθνικούς Νικητές στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας

Γ. Πατούλης: « Αναδεικνύουμε την καινοτομία-Υποστηρίζουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα. Η επιβράβευση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε»

Διαφήμιση

Στους 2 Εθνικούς Νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2021, συμπεριλαμβάνεται ο «Antivirus Crowd Hackathon Μαραθώνιος Καινοτομίας ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» της Περιφέρειας Αττικής.
Το Antivirus Crowdhackathon είναι ο πρώτος απομακρυσμένος (remote) μαραθώνιος καινοτομίας που διοργανώθηκε στην Ελλάδα για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παvδημίας.
Οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής που θα λάβει χώρα στη Σλοβενία το Νοέμβριο 2021.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεσπίστηκε το 2006 για να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει την αριστεία Δημοσίων Φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Στην Ελλάδα, νικήτριες αναδείχθηκαν πρωτοβουλίες που προωθούν την επιχειρηματικότητα και την επιχειρηματική αντίληψη, ενισχύουν το Οικοσύστημα Καινοτομίας, στηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση, συμβάλλουν στη δικτύωση και εμπνέουν τους νέους να ασχοληθούν με το επιχειρείν.

Με αφορμή την εθνική διάκριση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για αυτή την εθνική διάκριση, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον «εύγλωττο» τρόπο, πως οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που αναλάβαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σε αυτή την κρίση δεν μείναμε αμέτοχοι. Με συντονισμένες προσπάθειες αγκαλιάσαμε και υποστηρίξαμε τους νέους μας, την κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας και καινοτόμες τεχνολογικές startup επιχειρήσεις οι οποίες πρότειναν τις δικές τους λύσεις στα σημερινά προβλήματα. Δημιουργήθηκαν ανάγκες για λύσεις τώρα, κυρίως σε θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης, πρόληψης και υποστήριξης για τους συνανθρώπους μας ενώ παράλληλα δημιουργούνται σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, οι οποίες πιθανότατα “έρχονται για να μείνουν” σε μεγάλο ποσοστό. Μπορούμε με την χρήση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων να παραμένουμε αισιόδοξοι, ενεργοί και δημιουργικοί και να δημιουργήσουμε καινοτόμες μεθοδολογίες και εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όσους υποστήριξαν και συνεργάστηκαν μαζί μας για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».

Ο «Antivirus Crowd Hackathon Μαραθώνιος Καινοτομίας ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» της Περιφέρειας Αττικής, αναδείχθηκε εθνικός νικητής, στην κατηγορία «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος & Στήριξη της Ψηφιακής Μετάβασης».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο 2020 προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων του κορωνοϊού, με βασικό στόχο την υποστήριξη καινοτόμων ιδεών για την επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία και απώτερο σκοπό την προώθηση απτών λύσεων για καθημερινά ζητήματα, μέσω της αξιοποίησης του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Ουσιαστικά, ο Μαραθώνιος Καινοτομίας αποτελεί ένα διαγωνισμό που συνέβαλε στην ενίσχυση της δημιουργικότητας, της νεανικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και, κατ΄επέκταση, της αντιμετώπισης του “brain drain”, καθώς κινητοποίησε ολόκληρη την ελληνική κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, τις start-ups, τους μηχανικούς, προγραμματιστές, επαγγελματίες του χώρου και φοιτητές για τη δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών.

Τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας συνοψίζονται στα εξής:

∙ 2 Κύκλοι “Antivirus Crowdhackathon”: 2-5 Απριλίου 2020 & 21-24 Μαΐου 2020
∙ 400 διαγωνιζόμενοι και περισσότερες από 100 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή
∙ 60 Ομάδες παρουσίασαν τις εφαρμογές τους (26 στον 1ο Κύκλο και 34 στο 2ο Κύκλο)
∙ 14 Ομάδες διακρίθηκαν για τις ψηφιακές εφαρμογές που παρουσίασαν και λαμβάνουν υποστήριξη από τους μέντορες και τους φορείς, εκ των οποίων: 6 o 8 Ομάδες ήταν ήδη εταιρείες start-ups o 6 Ομάδες παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες που διακρίθηκαν και αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία νέων start-ups
∙ 1 επιχείρηση, η “Nable Solutions” με την εφαρμογή «Assistant Volunteer, Cloud πλατφόρμα διαχείρισης και συντονισμού εθελοντών, για την υποστήριξη πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη ή τη δημιουργία οργανωμένων επιχειρησιακών ή κοινωνικών δράσεων» υποστηρίχθηκε περαιτέρω για την υλοποίηση της εν λόγω εφαρμογής από την PWC.
∙ Η Ελλάδα διακρίθηκε στην 8η θέση της κατάταξης των Ευρωπαϊκών χωρών με 665 συμμετέχοντες και πάνω από 150 ομάδες, από το σύνολο των 20.876 συμμετοχών από περισσότερες από 50 χώρες. Κατατέθηκαν περισσότερες από 5.000 ιδέες με στόχο την δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών για την αντιμετώπιση της κρίσης του Κορωνοϊού.

Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και την εταιρεία Crowd Policy.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Ο Claydee επιστρέφει με το απόλυτο TikTok hit για το φετινό καλοκαίρι! “Detente”

O’Pari

Ελληνικό Κότερο: Το υπερσύγχρονο mega yacht O’Pari δικό σου με 1 εκ την εβδομάδα. Viral Βιντεο