Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Σάββατο, Νοέ 15, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας
news

Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 27 Φεβρουαρίου, 2021 9:00 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 27 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

 

Μήνυμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες για το τέλος της πανδημίας στέλνει ο  Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, επ αφορμής της συμπλήρωσης ενός έτους από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην χώρα μας.
Ο πρωθυπουργός στο κείμενό του κάνει λόγο για έναν πόλεμο που συνεχίζεται σημειώνοντας ωστόσο πως η νίκη είναι πλέον ορατή. «Και θα έρθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Αν αντλήσουμε δύναμη από τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και θα διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας. Τηρώντας τα μετρά προστασίας, μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη την χωρά. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει δε πως για την Ελλάδα η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν μία υπόθεση πιο σύνθετη από άλλες χώρες. Όπως αναφέρει, «αυτή ενέσκηψε ταυτόχρονα με την ασύμμετρη επίθεση στα βόρεια σύνορά μας από μεταναστευτικά κύματα από την Τουρκία. Αλλά και σε μια στιγμή, που η οικονομία έβγαινε από το τέλμα μιας δεκαετούς καθήλωσης για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».

«Συνεπώς όλα τα μέτωπα ήταν κρίσιμα και επάλληλα. Γιατί την προσφυγική επέλαση διαδέχθηκαν οι προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Η υγειονομική καταιγίδα γρήγορα μετατράπηκε σε οικονομική απειλή. Και εκείνη, με τη σειρά της, απλώθηκε ως κοινωνικό πρόβλημα και πεδίο δοκιμασίας για την πολιτεία συνολικά», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο πρωθυπουργός παραθέτει συμπεράσματα για τον τελευταίο χρόνο. Σχετικά με τα μέτρα τα οποία κλήθηκε να λάβει η κυβέρνηση, θύμισε ότι πρώτη η χώρα μας απαγόρευσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2020, με καθολικό απαγορευτικό. «Και είναι εκείνη που και σήμερα συνεχίζει την ευέλικτη εναλλαγή των περιορισμών με τη λειτουργία της αγοράς», γράφει. 

Συνεχίζει δε λέγοντας: «Τι αποφασίσαμε; Την πρόταση της δημόσιας υγείας. Γιατί χωρίς υγιείς πολίτες δεν υπάρχει ούτε παραγωγή, ούτε κατανάλωση, ούτε υπηρεσίες. Άρα ούτε και εθνική οικονομία». 

«Από την άλλη πλευρά είναι η οικονομία που χρηματοδοτεί την υγεία. Άρα, μαζί με τις υγειονομικές δομές, έπρεπε να μείνουν όρθιες και οι οικονομικές. Ακριβώς γι’αυτό μέσα σε λίγους μήνες οι κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας υπερδιπλασιάστηκαν και οι εργαζόμενοι στην υγεία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12.000. Ο εξοπλισμός των νοσοκομείων ανανεώθηκε. Εξασφαλίστηκαν εκατομμύρια tests», υπογράμμισε.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
14°C
Athens
clear sky
15° _ 12°
86%
3 km/h
Σα
21 °C
Κυ
19 °C
Δε
20 °C
Τρ
21 °C
Τε
20 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Οι αποκαλύψεις για τη Μύκονο των ‘80s και ‘90s – «Μεθύσια, ελευθερία και μια ολόκληρη σεξουαλική επανάσταση»

Kool Team
3 Min Read

Σπύρος Μαρτίκας για το κύκλωμα-μαμούθ: «Έστηναν επενδυτικά παραμύθια με σουίτες, χρυσό και στημένες ληστείες – Εξαπατούσαν όποιον μπορούσαν»

Kool Team
5 Min Read

Κρίσιμες ώρες για τον 22χρονο που κατάπιε ολόκληρο μπέργκερ – Η διπλή έκκληση του πατέρα του

Kool Team
3 Min Read

Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Έλενα Χριστοπούλου: Η δικαστική κόντρα φουντώνει με αγωγές εκατομμυρίων

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

Νάιρα Αλεξοπούλου
koolgirls

Νάιρα Αλεξοπούλου: Φοράει ελάχιστα και δείχνει τη θέα στη Σαντορίνη – Φωτογραφίες

1 Min Read
MediaΖώδια

Ζώδια: Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 18/08 – 24/08

3 Min Read
Showbiz

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Η Guest λαμπερή εμφάνιση στη Ρόδο που έκλεψε τις εντυπώσεις

2 Min Read
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
news

Θυμάστε τα ασπρόμαυρα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης;

2 Min Read
Showbiz

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – Σχεδόν 50 αλλά με κορμί θανατηφόρο: «Αναστάτωσαν» με τα γυμνασμένα σώματα τους, για μπάνιο τον Άλιμο – Ο Γιάννης Σπαλιάρας και η…

1 Min Read
koolgirls

Τζόαν Σμολς: Ένα supermodel με μαγιό παίζει με την κάμερα και ευλογεί το Feed σου

3 Min Read
news

Κομπε Μπράιαντ: Φωτογραφιες απο τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ του ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

1 Min Read
news

Αλίς Φινό: VIDEO – Τερμάτισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε ρεκόρ και πρόταση γάμου στο αγόρι της

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?