Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Ιαν 22, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας
news

Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 27 Φεβρουαρίου, 2021 9:00 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 27 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

 

Μήνυμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες για το τέλος της πανδημίας στέλνει ο  Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, επ αφορμής της συμπλήρωσης ενός έτους από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην χώρα μας.
Ο πρωθυπουργός στο κείμενό του κάνει λόγο για έναν πόλεμο που συνεχίζεται σημειώνοντας ωστόσο πως η νίκη είναι πλέον ορατή. «Και θα έρθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Αν αντλήσουμε δύναμη από τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και θα διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας. Τηρώντας τα μετρά προστασίας, μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη την χωρά. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει δε πως για την Ελλάδα η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν μία υπόθεση πιο σύνθετη από άλλες χώρες. Όπως αναφέρει, «αυτή ενέσκηψε ταυτόχρονα με την ασύμμετρη επίθεση στα βόρεια σύνορά μας από μεταναστευτικά κύματα από την Τουρκία. Αλλά και σε μια στιγμή, που η οικονομία έβγαινε από το τέλμα μιας δεκαετούς καθήλωσης για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».

«Συνεπώς όλα τα μέτωπα ήταν κρίσιμα και επάλληλα. Γιατί την προσφυγική επέλαση διαδέχθηκαν οι προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Η υγειονομική καταιγίδα γρήγορα μετατράπηκε σε οικονομική απειλή. Και εκείνη, με τη σειρά της, απλώθηκε ως κοινωνικό πρόβλημα και πεδίο δοκιμασίας για την πολιτεία συνολικά», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο πρωθυπουργός παραθέτει συμπεράσματα για τον τελευταίο χρόνο. Σχετικά με τα μέτρα τα οποία κλήθηκε να λάβει η κυβέρνηση, θύμισε ότι πρώτη η χώρα μας απαγόρευσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2020, με καθολικό απαγορευτικό. «Και είναι εκείνη που και σήμερα συνεχίζει την ευέλικτη εναλλαγή των περιορισμών με τη λειτουργία της αγοράς», γράφει. 

Συνεχίζει δε λέγοντας: «Τι αποφασίσαμε; Την πρόταση της δημόσιας υγείας. Γιατί χωρίς υγιείς πολίτες δεν υπάρχει ούτε παραγωγή, ούτε κατανάλωση, ούτε υπηρεσίες. Άρα ούτε και εθνική οικονομία». 

«Από την άλλη πλευρά είναι η οικονομία που χρηματοδοτεί την υγεία. Άρα, μαζί με τις υγειονομικές δομές, έπρεπε να μείνουν όρθιες και οι οικονομικές. Ακριβώς γι’αυτό μέσα σε λίγους μήνες οι κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας υπερδιπλασιάστηκαν και οι εργαζόμενοι στην υγεία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12.000. Ο εξοπλισμός των νοσοκομείων ανανεώθηκε. Εξασφαλίστηκαν εκατομμύρια tests», υπογράμμισε.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
9°C
Athens
broken clouds
10° _ 8°
94%
3 km/h
Πε
13 °C
Πα
14 °C
Σα
15 °C
Κυ
16 °C
Δε
14 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Νεκρός εντοπίστηκε 45χρονος μέσα στο σπίτι του – Τον βρήκαν η μητέρα και η αδερφή του

Kool Team
2 Min Read

Δεκαοκτώ χρόνια κάθειρξη στον δολοφόνο – 45χρονο οδηγό με Porsche στα Χανιά

Kool Team
3 Min Read

Τραγωδία στην Άνω Γλυφάδα: Νεκρή 56χρονη που καταπλακώθηκε από όχημα μέσα στην καταιγίδα

Kool Team
1 Min Read

«Ελπίζω να είναι ψέματα για το καλώδιο»: Η μητέρα του 15χρονου από τις Σέρρες για τον άγριο ξυλοδαρμό στις φυλακές

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

Νινα Λοτσαρη
newsShowbiz

Ρε συ Νίνα Λοτσάρη, σα πολλά δε ζητάς για να είσαι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ; Δες τι ΘΕΛΕΙ. Μα κανείς όμως

1 Min Read
news

Αποκαλύφθηκαν τα σχέδια του Γιάννη Αντετοκούνμπο: 14 εκατομμύρια επένδυση. Πώς θα μεταμορφώσει το Village Park!

3 Min Read
news

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Χαίρομαι που η Κατερίνα Καινούργιου βγήκε και το είπε δημόσια, εμείς το ξέραμε»

2 Min Read
Showbiz

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το «έλα εδώ» του Κώστα Σπυρόπουλου που άναψε το σπίρτο του έρωτά τους

2 Min Read
koolgirls

GNTM-Κέισι Μίζιου: Με μαύρο μπικίνι και… δύο φρέντο εσπρέσο — Η καλοκαιρινή ανάρτηση που τρέλανε το Instagram!

2 Min Read
Showbiz

Χρήστος Δάντης: Το ρομαντικό ποστ μετά την πρόταση γάμου στην Ασημίνα Χατζηανδρέου

3 Min Read
news

Όταν το Μάρκετινγκ ξεπερνά τα όρια: Θύελλα για την AI διαφήμιση με τον Γιώργο Παπαδάκη στον «Παράδεισο»

3 Min Read
Lifestyle

Τζένη Θεωνά: Με glam εμφάνιση στο θέατρο Λαμπέτη

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?