Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Σεπ 17, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας
news

Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 27 Φεβρουαρίου, 2021 9:00 μμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 27 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

 

Μήνυμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες για το τέλος της πανδημίας στέλνει ο  Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, επ αφορμής της συμπλήρωσης ενός έτους από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην χώρα μας.
Ο πρωθυπουργός στο κείμενό του κάνει λόγο για έναν πόλεμο που συνεχίζεται σημειώνοντας ωστόσο πως η νίκη είναι πλέον ορατή. «Και θα έρθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Αν αντλήσουμε δύναμη από τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και θα διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας. Τηρώντας τα μετρά προστασίας, μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη την χωρά. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει δε πως για την Ελλάδα η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν μία υπόθεση πιο σύνθετη από άλλες χώρες. Όπως αναφέρει, «αυτή ενέσκηψε ταυτόχρονα με την ασύμμετρη επίθεση στα βόρεια σύνορά μας από μεταναστευτικά κύματα από την Τουρκία. Αλλά και σε μια στιγμή, που η οικονομία έβγαινε από το τέλμα μιας δεκαετούς καθήλωσης για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».

«Συνεπώς όλα τα μέτωπα ήταν κρίσιμα και επάλληλα. Γιατί την προσφυγική επέλαση διαδέχθηκαν οι προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Η υγειονομική καταιγίδα γρήγορα μετατράπηκε σε οικονομική απειλή. Και εκείνη, με τη σειρά της, απλώθηκε ως κοινωνικό πρόβλημα και πεδίο δοκιμασίας για την πολιτεία συνολικά», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο πρωθυπουργός παραθέτει συμπεράσματα για τον τελευταίο χρόνο. Σχετικά με τα μέτρα τα οποία κλήθηκε να λάβει η κυβέρνηση, θύμισε ότι πρώτη η χώρα μας απαγόρευσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2020, με καθολικό απαγορευτικό. «Και είναι εκείνη που και σήμερα συνεχίζει την ευέλικτη εναλλαγή των περιορισμών με τη λειτουργία της αγοράς», γράφει. 

Συνεχίζει δε λέγοντας: «Τι αποφασίσαμε; Την πρόταση της δημόσιας υγείας. Γιατί χωρίς υγιείς πολίτες δεν υπάρχει ούτε παραγωγή, ούτε κατανάλωση, ούτε υπηρεσίες. Άρα ούτε και εθνική οικονομία». 

«Από την άλλη πλευρά είναι η οικονομία που χρηματοδοτεί την υγεία. Άρα, μαζί με τις υγειονομικές δομές, έπρεπε να μείνουν όρθιες και οι οικονομικές. Ακριβώς γι’αυτό μέσα σε λίγους μήνες οι κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας υπερδιπλασιάστηκαν και οι εργαζόμενοι στην υγεία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 12.000. Ο εξοπλισμός των νοσοκομείων ανανεώθηκε. Εξασφαλίστηκαν εκατομμύρια tests», υπογράμμισε.

Διαφήμιση
TAGGED:Μητσοτάκης: Ο πρώτος χρόνος να γίνει και ο μόνος χρόνος της πανδημίας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
31°C
Athens
clear sky
33° _ 30°
38%
3 km/h
Τε
31 °C
Πε
26 °C
Πα
26 °C
Σα
26 °C
Κυ
28 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα νευροεπιστήμονα: Άνοιξε νέους δρόμους στη θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Kool Team
4 Min Read

Δράμα: Το VIDEO με την τραγική κατάληξη του ορειβάτη με τη μοιραία συνάντηση με την αρκούδα

Kool Team
3 Min Read

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: πώς ο Τάιλερ Ρόμπινσον κινδυνεύει με θανατική ποινή

Kool Team
3 Min Read

Νεκροί και οι 2: Λάθος σύλληψη στη Βρετανία οδήγησε σε διπλή τραγωδία

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

Sports

Μάικ Μπατίστ Μίλησε με τον Σάσα Βεζένκοφ και τελείωσε το θέμα Ολυμπιακός: Έξαλλοι οι Αγγελόπουλοι, τα χρεώνουν στον Παναθηναϊκό

3 Min Read
foodnews

Καραβίδες στα κάρβουνα: Συνταγή για εύκολη και νόστιμη απόλαυση

2 Min Read
Showbiz

Πέτρος Κωστόπουλος: Σαν τη μύγα μες στο γάλα – Πήγε στο Madwalk και κόμπλαρε

2 Min Read
koolgirls

Φωτογραφία: Η Τσάρλι Ρίνα θα σε κάνει μούσκεμα και θα ψάχνεις παραλίες. Έχυσε το νερό πάνω της και…

1 Min Read
news

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Ο Κορωνοϊός εξαπλώνεται και απειλεί το νησί μας με αυστηρότερα μέτρα

3 Min Read
news

Βάιος Γκανής: Μου ζητάνε 68.000 ευρώ για να ξεμπαζόσουν 30 στρέμματα αμπέλι – Η πλαγιά του βουνού εξαφάνισέ το Βαρδαλή

2 Min Read
Showbiz

Η January Jones τα πετάει και φέρνει τον καυσωνα. Φωτογραφίες

1 Min Read
news

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Έκτακτη είδηση: Οδός Τηλέμαχου εγκλωβισμένοι πολίτες τωρα.

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?