in , ,

Μετρό: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που πέσετε στις γραμμές του μετρό

Συνέχεια μας υπενθυμίζουν, ότι το μετρό είναι ένα μέρος αυξημένου κινδύνου. Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών. Παρόλα αυτά, ατυχήματα εξακολουθούν να συμβαίνουν.
Εκείνοι που πέφτουν στις ράγες του μετρό, κάτι που μπορεί να συμβεί αρκετά εύκολα σε ώρες αιχμής, έχουν πολλές πιθανότητες να σωθούν. Αλλά η έλλειψη γνώσεων για το τι πρέπει να κάνουμε εκείνη την στιγμή σε συνδυασμό με τον πανικό που μας κυριεύει μπορεί να οδηγήσει στην χειρότερη έκβαση.
Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε:
Μην προσπαθήσετε να σκαρφαλώσετε πάνω μόνοι σας. Υπάρχει ένας σιδηροδρομικός αγωγός κάτω από την πλατφόρμα, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο ηλεκτρικό σοκ, αν τον αγγίξετε.
Τι πρέπει να κάνετε:
Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που πέσετε στις γραμμές του τρενο
Αν δεν βλέπετε το διερχόμενο τρένο, πρέπει να τρέξετε ανάμεσα στις ράγες προς την κατεύθυνση που θα κινείται το τρένο μέχρι το σημείο που θα σταματήσει το πρώτο βαγόνι. Ταυτόχρονα, φωνάξτε δυνατά για βοήθεια και σιγουρευτείτε, ότι κάποιος από τους εργαζομένους θα σας δει.
Αν το τρένο πλησιάζει και δεν έχετε αρκετό χρόνο, ξαπλώστε γρήγορα στο κενό ανάμεσα στις ράγες και καλύψτε το κεφάλι με τα χέρια σας.
Η απόσταση ανάμεσα στο κάτω μέρος του κενού και τον εξοπλισμό στην κάτω πλευρά του βαγονιού είναι περίπου μισό μέτρο, οπότε αν ξαπλώσετε σωστά δεν θα σας συμβεί τίποτα.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
ανεκδοτο παπας πορσε

Ανέκδοτο: Ο παπάς και το ΠΟΡΣΙΚΟ… Τρελό γέλιο

πανω απο ακροπολη δεν πεταν πουλια

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Εσείς ξέρετε γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά;