in

Αθήνα Μετρό γραμμή 4: Άλσος Βεΐκου Γουδή. Όλες οι στάσεις. Πότε θα είναι έτοιμο

Οι υπογραφές για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό πέφτουν παρουσία του πρωθυπουργού
Βίντεο με τα σημεία στα οποία θα κατασκευαστούν οι δεκαπέντε νέοι σταθμοί του μετρό, που θα ανήκουν στη γραμμή 4 παρουσιάσθηκε στην εκδήλωση που γίνεται παρουσία του πρωθυπουργού στο Γαλάτσι. Το βίντεο έγινε με την επιμέλεια του υπουργείου Μεταφορών:

Σημειώνεται ότι η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, για την οποία πεφτουν αυτή την ώρα οι υπογραφές

Διαφήμιση

είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο που παίρνει μπρος μετά την Αττική Οδό, Η εκδήλωση γίνεται στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, εκεί που σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν να ξεπροβάλλουν τα πρώτα εργοτάξια της νέας γραμμής 4 του μετρό για την έναρξη των πρόδρομων εργασιών του έργου. Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή υπογράφεται η σύμβαση ύψους 1,2 δισ. ευρώ με την κοινοπραξία «J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA – ALSTOM Transport S.A».

Σοβαρές δυσκολίες αναμένεται να έχουν οι σταθμοί του κέντρου: Ευαγγελισμός, Κολωνάκι Ακαδημία, Εξάρχεια λόγω των αρχαιοτήτων που αποτελούν και το πιο χρονοβόρο παράγοντα στη διαδικασία του έργου.

Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους φορείς θα καταληφθεί ένα μεγάλο μέρος της πλατείας Εξαρχείων το οποίο και θα μετατραπεί σε εργοτάξιο. Συνολικά το έργο θα κοστίσει 1 δισεκατομμύριο 150 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Το μήκος της γραμμής θα είναι 12,8 χιλιόμετρα και εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης είναι 96 μήνες.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Viral Video: Όταν ο σκύλος του Τρύφωνα Σαμαρά αφόδευσε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή

Κωνσταντίνος Τσεντολίνι: Το Golden Pass του GNTM από δουλειές… selfies στο instagram