Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Ιούλ 3, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > news > Μερομήνια 2022. Τα μερομήνια μίλησαν. Τι καιρό θα κάνει το 2022
news

Μερομήνια 2022. Τα μερομήνια μίλησαν. Τι καιρό θα κάνει το 2022

Νάσος Μπετούγιας
Last updated: 17 Δεκεμβρίου, 2021 9:48 πμ
Νάσος Μπετούγιας
Published 17 Δεκεμβρίου, 2021
Share
SHARE

Η διαφωνία κορυφαίων μετεωρολόγων για τον καιρό του φετινού χειμώνα στην Ευρώπη σημειώθηκε και φέτος. Οι μεν δηλώνουν ότι θα είναι ο ψυχρότερος της τελευταίας δεκαετίας, οι δε ότι τίποτε ασυνήθιστο δεν πρόκειται να γίνει.

Ο Γερμανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ δήλωσε ότι ο χειμώνας του 2022 θα είναι αφύσικα παγερός. Επισήμανε ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορέσουν να ζεσταθούν νωρίτερα από τον Απρίλιο.

Αντιθέτως, ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Ρωσίας Ρομάν Βίλφαντ δήλωσε ότι δεν μοιράζεται τις ανησυχίες των δυτικών συναδέλφων του: «Σε οποιονδήποτε -ακόμα και θερμό- χειμώνα, προκύπτουν ψυχρά διαστήματα. Γενικότερα, όμως, στην επικράτεια της Ρωσίας ο χειμώνας θα είναι ο συνήθης».

Το ερώτημα παραμένει και για τους περισσότερους είναι πρακτικό. Τι καιρό θα κάνει φέτος το χειμώνα στην Ελλάδα. Η μοναδική απτή απάντηση έρχεται από τους ερασιτέχνες μετεωρολόγους, αυτούς που μελετούν τα μερομήνια. Οι προβλέψεις τους έχουν κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως επιτυχημένες -σε μεγάλο βαθμό- τουλάχιστον σε ότι αφορά την τάση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα μερομήνια ο καιρός στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Ιανουάριος 2022

1-5: Πολύ καλός και αίθριος καιρός με σχετική ζέστη για την εποχή μέχρι τις 3. Από τις 4 χαλάει ο καιρός με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας βροχές ίσως και κάποια χιόνια στα ορεινά.
6-15: Καλός ο καιρός στις 7-9 του μήνα ενώ από τις 10-12 αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. 13-15 πολύ κρύος αλλά αίθριος χωρίς βροχές θα είναι ο καιρός αυτές τις μέρες
16-25: Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι τις 18, στην συνέχεια πτώση της θερμοκρασίας και βροχές με κάποια χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού μέχρι τις 24. Στις 25 χαλάει ο καιρός με βροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.
26-31: Βροχερός καιρός στις 26. Στις 27 βελτιώνεται ο καιρός. Στις 28 αναμένεται μεγάλη επιδείνωση του καιρού, ίσως ο πρώτος ουσιαστικός χιονιάς για την Αττική αυτή τη σαιζόν με χιόνια μέχρι τα πεδινά. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι αρκετά ισχυρό και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 του μήνα.

Φεβρουάριος 2022

1-5: Αλλεπάλληλα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας στις 1 του μηνός και στις 3-4, με χιόνια μέχρι και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο ενώ αναμένεται να πλήξουν ολόκληρο το λεκανοπέδιο (Να σημειωθεί ότι η προγνωσιμότητα είναι αρκετά δύσκολη γι αυτό το διάστημα)
6-15: Ψυχρό μοτίβο αλλά χωρίς βροχές μέχρι τις 10 του μηνός. Στις 10-12 του μηνός αναμένονται πολλές βροχές. Ομαλά θα κυλήσει ο καιρός μέχρι τις 15.
16-25: Καμία αξιόλογη μεταβολή μέχρι τις 23 φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Βροχές αναμένονται στις 23-25 του μηνός.
26-28: Βροχές στις 26-27 με χιόνια στα ορεινά και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Βελτίωση στις 28.

Μάρτιος 2022

1-5: Mε βροχές θα μπει ο μήνας κυρίως στις 1-2 Μαρτίου από τις 3 μέχρι τις 5 θα έχουμε αίθριο καιρό.
6-15: Αίθριος καιρός χωρίς βροχές μέχρι τις 15 ,φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.
16-25: Πολλές βροχές στις 16 του μηνός στην συνέχεια βελτίωση του καιρού μέχρι τις 20.Νέο κύμα κακοκαιρίας στις 21 με χιόνια στα ορεινά και όχι μόνο. Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 22-23.γρήγορη βελτίωση του καιρού στις 24-25.
25-31: Καλός καιρός με καλές για την εποχή θερμοκρασίες μόνο στις 31 ίσως υπάρξουν κάποιες βροχοπτώσεις.

Follow Koolnews.gr στο Google News

TAGGED:καιρόςΜΕΡΟΜΉΝΙΑ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΝάσος Μπετούγιας
Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο nassos@koolnews.gr
Weather
33°C
Athens
clear sky
34° _ 32°
25%
5 km/h
Πε
32 °C
Πα
33 °C
Σα
36 °C
Κυ
36 °C
Δε
35 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

news

Γλυφάδα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης – Οργανωμένη επίθεση μέσω social media

2 Min Read
Media

«Χ Factor»: Ο Στέλιος Ρόκκος θα είναι ο τέταρτος κριτής του σόου

1 Min Read
ρόδος
culturenews

Ρόδος: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο διήμερο της Γιορτής του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

5 Min Read
Showbiz

Πηνελόπη Πιτσούλη: Πώς ήταν η συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»;

3 Min Read
newsΥγεία

Υγεία-Βήχας: “Ένας απλός βήχας….ήταν τελικά μία σπάνια Μορφή Καρκίνου”

2 Min Read
news

Εύβοια: Η Δέσποινα Βανδή μαρτύρησε που έκανε φέτος διακοπές με τη νέα της σχέση

2 Min Read
Γιουτζίνα Ουάσινγκτον Όλα τα άρθρα από το Koolnews
Showbiz

Τράπερ FY: Η συγκλονιστική υπόσχεση στο νεκρό φίλο του Mad Clip. Δε θα κάνω τα ίδια λάθη αδερφέ

1 Min Read
Media

Deal: Ο αδερφός του Δημήτρη Πέλκα σε ρόλο προπονητή ξετίναξε του τραπεζίτη. Άφωνος ο Χρήστος Φερεντίνος

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?