Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Δεκ 19, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Μαρίσσα Λαιμού: Η κληρονόμος που νίκησε τον καρκίνο αλλά λύγισε από ένα τσίμπημα – Η οικογένειά της κατηγορεί το NHS για αμέλεια
news

Μαρίσσα Λαιμού: Η κληρονόμος που νίκησε τον καρκίνο αλλά λύγισε από ένα τσίμπημα – Η οικογένειά της κατηγορεί το NHS για αμέλεια

Kool Team
Last updated: 19 Σεπτεμβρίου, 2025 8:56 πμ
Kool Team
Published: 19 Σεπτεμβρίου, 2025
Share
SHARE

Η απώλεια της 30χρονης Μαρίσσας Λαιμού συγκλονίζει – Απόλυτη εμπιστοσύνη στους γιατρούς, αλλά τελικά μια αβοήθητη νύχτα έμελλε να είναι η τελευταία της

Ενότητες
  • Από τον θρίαμβο της ζωής σε έναν αδιανόητο χαμό
  • Πήγε στο σωστό μέρος – αλλά της γύρισαν την πλάτη
  • «Αν της έδιναν ένα βράδυ στο νοσοκομείο, θα ζούσε»
  • Ζούσε με σεμνότητα, πάθος και όνειρα
  • Αναμένονται εξελίξεις – Στο μικροσκόπιο τα λάθη των γιατρών

Τραγωδία με ερωτήματα καλύπτει το Λονδίνο και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα μετά τον ξαφνικό θάνατο της Μαρίσσας Λαιμού, μέλους της γνωστής οικογένειας Λέμου, η οποία πέθανε ξαφνικά στις 11 Σεπτεμβρίου, μόλις λίγες ώρες μετά από τσίμπημα εντόμου. Η οικογένειά της καταγγέλλει ιατρική αμέλεια από δύο κορυφαία νοσοκομεία του Λονδίνου, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη αδιαφορία» και προαναγγέλλει νομικές ενέργειες.

Από τον θρίαμβο της ζωής σε έναν αδιανόητο χαμό

Η Μαρίσσα, μια γυναίκα που είχε ήδη ξεπεράσει τον καρκίνο του μαστού και μια σπάνια αιματολογική πάθηση, ζούσε ξανά με πάθος και δημιουργικότητα. Είχε επιστρέψει στο Λονδίνο μετά από διακοπές στο Πόρτο Χέλι, όπου ήταν σε άριστη κατάσταση, και είχε ήδη ξεκινήσει πρόβες για μια νέα θεατρική παραγωγή. Μόλις τον Φεβρουάριο είχε σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει στον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα».

Όμως όλα άλλαξαν ξαφνικά στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν άρχισε να νιώθει αδιαθεσία: υψηλό πυρετό, φαγούρα, ζαλάδα. Παρότι κάλεσε ασθενοφόρο και διαγνώστηκε με πυρετό 39°C, αποφάσισε να παραμείνει σπίτι, υποσχόμενη πως θα αναζητήσει περαιτέρω φροντίδα αν επιδεινωθεί.

Πήγε στο σωστό μέρος – αλλά της γύρισαν την πλάτη

Την επόμενη ημέρα, βλέποντας την κατάστασή της να χειροτερεύει, επισκέφθηκε το Leaders in Oncology Care στην Harley Street, όπου είχε κάνει τις χημειοθεραπείες της. Εκεί ένιωσε ασφαλής. Οι γιατροί την υπέβαλαν σε εξετάσεις, της έκαναν ενδοφλέβια αγωγή με αντιβιοτικά και αντιισταμινικά, και θεώρησαν πως η κατάστασή της απαιτούσε άμεση μεταφορά με ασθενοφόρο στο University College London Hospital (UCLH).

Όμως, εκεί την υποδέχτηκαν… νοσηλεύτριες. Καμία κλινική εξέταση από γιατρό. Μόνο αίμα, ενυδάτωση και μια αναμονή στο θάλαμο. Όπως έγραψε σε μηνύματα σε φίλους της: «Κανείς δεν με βλέπει, είμαι ακόμα ζαλισμένη, φαγουρίζω, δεν νιώθω καλά.»

Παρά τα ανησυχητικά της συμπτώματα, στις 6:30 μ.μ. της έδωσαν εξιτήριο και αντιβιοτικά για το σπίτι. Ήταν εξαντλημένη, δεν μπορούσε να φάει και το ίδιο βράδυ, πέθανε στον ύπνο της.

«Αν της έδιναν ένα βράδυ στο νοσοκομείο, θα ζούσε»

Η οικογένεια είναι καταρρακωμένη. «Δεν έπρεπε να την αφήσουν να φύγει», λέει συγγενής της. «Δεν την είδε ποτέ γιατρός. Αν δεν ήταν επείγον, ο δικός της ογκολόγος δεν θα την έστελνε με ασθενοφόρο. Αν την κρατούσαν έστω για μια νύχτα, θα της έδιναν την κατάλληλη φροντίδα.»

Η επίσημη διάγνωση αναφέρει «τοξική αντίδραση από δηλητήριο» εξαιτίας «τσιμπήματος ζώου ή εντόμου». Η Μαρίσσα, που είχε επιβιώσει από μήνες εξαντλητικής χημειοθεραπείας και τέσσερις εβδομάδες σε ΜΕΘ για σπάνια ανοσολογική διαταραχή (HLH), έφυγε από ένα περιστατικό που – όπως υποστηρίζει η οικογένεια – ήταν απόλυτα διαχειρίσιμο.

Ζούσε με σεμνότητα, πάθος και όνειρα

Η Μαρίσσα, αν και προερχόταν από μία από τις ισχυρότερες ναυτιλιακές οικογένειες της Ελλάδας, ζούσε με σεμνότητα. Είχε δουλέψει σε νηπιαγωγεία και ξενοδοχεία, προσπαθώντας να αυτονομηθεί οικονομικά, χωρίς να στηρίζεται στον πλούτο της οικογένειας Λέμου. Η θεατρική σκηνή ήταν το πάθος της – και το Λονδίνο, η πόλη που αγαπούσε βαθιά.

Τίποτα δεν προμήνυε αυτό το τέλος. Το επόμενο πρωί από την έξοδό της από το νοσοκομείο, η οικιακή βοηθός τη βρήκε νεκρή στο κρεβάτι της. Η οικογένειά της, που βρισκόταν στο εξωτερικό, έφτασε αμέσως στο Λονδίνο για να αποχαιρετήσει ένα παιδί που είχε μόλις ξεκινήσει τη δεύτερη ζωή του.

Αναμένονται εξελίξεις – Στο μικροσκόπιο τα λάθη των γιατρών

Η έρευνα του ιατροδικαστή βρίσκεται σε εξέλιξη. Η οικογένεια Λαιμού δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων, ενώ ήδη ασκείται πίεση στο NHS για να δοθούν απαντήσεις. «Δεν μπορεί να πεθαίνει ένας νέος άνθρωπος στο κέντρο του Λονδίνου το 2025 από αμέλεια», λέει συγγενής της.

Ο θάνατος της Μαρίσσας δεν είναι απλώς μια προσωπική τραγωδία. Είναι και ένα καμπανάκι για ένα σύστημα υγείας που φαίνεται να αγνοεί ακόμη και τα πιο κραυγαλέα σημάδια κινδύνου.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
13°C
Athens
few clouds
15° _ 12°
82%
1 km/h
Πα
13 °C
Σα
15 °C
Κυ
15 °C
Δε
14 °C
Τρ
15 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Ινδονησία: Τραγικό τέλος για 10χρονο – Κροκόδειλος τον άρπαξε ενώ κολυμπούσε με φίλους του

Kool Team
2 Min Read

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό πετρελαιοφόρο νότια της Κρήτης

Kool Team
6 Min Read

Στέφανος Παπαδόπουλος: Από τις πίστες της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα και στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Kool Team
4 Min Read

19/12/1980 Η καταστροφή του Μινιόν και του Κατράντζου: Η νύχτα που σημάδεψε το αθηναϊκό εμπόριο

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

news

Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο ή δράστιδα της επίθεσης με το θειικό οξύ

2 Min Read
Showbiz

Ο Αριστομένης Γιαννόπουλος σε Σχέση με Νεαρή Ιατρό – Το Καλοκαιρινό Ταξίδι και η Ιστορία Αγάπης τους

2 Min Read
Animalsnews

Δώρα Παντέλη: Στο νοσοκομείο μαζί με τον Άρη – Ο γάτος της έφαγε κάμπια. Τι πρέπει να κάνετε

1 Min Read
Ελένη Μενεγάκη
Media

Ποια Ιωάννα Τούνη; Ξέρεις πόσα ζητά η Ελένη Μενεγάκη για ένα ποστ; Πόσα;;; Τιμοκατάλογος

1 Min Read
Media

Γιώργος Λιάγκας κατά Άρη Πορτοσάλτε: «Κόφτε το, να σταματήσει αυτή η πιπίλα περί φιλίας μου με τον Κασσελάκη»

4 Min Read
Showbiz

Όταν ο Νίκος Αλιάγας ήταν πιτσιρικάς – Η απίστευτη νεανική φωτογραφία του

0 Min Read
koolgirlsnewsΓυναίκα

Grimes: Θέλει να είναι καλυφθεί τελείως με “εξωγήινα” τατουάζ

1 Min Read
Medianews

Παιδί: Η Μάνα διαισθάνεται Aν είσαι Kαλά Όσα Xιλιόμετρα κι αν σας Xωρίζουν

7 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?