Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Ιούν 24, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > news > Κυριάκος Πιερρακάκης: Για αυτό πήρε τα αυστηρά μέτρα για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία
news

Κυριάκος Πιερρακάκης: Για αυτό πήρε τα αυστηρά μέτρα για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Kool Team
Last updated: 3 Σεπτεμβρίου, 2024 12:19 μμ
Kool Team
Published 3 Σεπτεμβρίου, 2024
Share
SHARE

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της “Digital Learning Week” στο Παρίσι, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τις προκλήσεις που αυτή επιφέρει. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την UNESCO από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου, εστίασε στις βέλτιστες πρακτικές για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη μαθησιακή διαδικασία.

Ενότητες
Διεθνείς τάσεις στην απαγόρευση κινητών στα σχολείαΗ ανάγκη για υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίαςΤο μέτρο «Κινητό στην τσάντα» στα ελληνικά σχολείαΣυμπεράσματα

Σύμφωνα με τον Πιερρακάκη, η χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία αποσπά την προσοχή των μαθητών, με αποτέλεσμα να απαιτούνται έως και 20 λεπτά για να επανέλθουν στην πλήρη συγκέντρωση τους μετά από διακοπή λόγω χρήσης κινητού. Η διαπίστωση αυτή βασίζεται σε μελέτη της UNESCO και ενισχύει την επιχειρηματολογία για την απαγόρευση της χρήσης κινητών σε σχολικές αίθουσες.

Ο υπουργός τόνισε πως «η τεχνολογία είναι μέσο και όχι αυτοσκοπός», και επισήμανε ότι η χρήση της θα πρέπει να είναι μετρημένη και σχεδιασμένη ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Διεθνείς τάσεις στην απαγόρευση κινητών στα σχολεία

Η τάση για την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία εξαπλώνεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στο Βέλγιο, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, παρατηρήθηκε βελτίωση στην απόδοση των μαθητών μετά την απαγόρευση της χρήσης κινητών. Στο Βέλγιο, συγκεκριμένα, τα σχολεία ζητούν από τους μαθητές να αφήνουν τα κινητά τους σε ντουλάπια κατά την είσοδό τους, μια πρακτική που ήδη εφαρμόζεται στο Διεθνές Σχολείο Bogaerts κοντά στις Βρυξέλλες.

Αντίστοιχα μέτρα εξετάζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιρλανδία, ενώ στην Ολλανδία η απαγόρευση είναι ήδη σε ισχύ. Οι ανησυχίες επικεντρώνονται όχι μόνο στην απόσπαση προσοχής αλλά και στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, το οποίο εντείνεται με την αλόγιστη χρήση των κινητών.

Η ανάγκη για υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας

Η ανάγκη για ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο καθηγητής Lieven De Marez από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, υποστηρίζει ότι αν και τα κινητά τηλέφωνα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των μαθητών, η εκπαίδευση θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να διδάξει τη σωστή χρήση τους. Ωστόσο, η επιβολή περιορισμών, όπως η πλήρης απαγόρευση, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση φαινομένων εκφοβισμού και στην καλύτερη συγκέντρωση των μαθητών.

Το μέτρο «Κινητό στην τσάντα» στα ελληνικά σχολεία

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ακολουθεί το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών με την εισαγωγή της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά. Το μέτρο αυτό, που συνοδεύεται από το σύνθημα «Κινητό στην τσάντα», επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει την απόσπαση της προσοχής των μαθητών και να ενισχύσει τη συγκέντρωση τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα χρειαστεί τη στήριξη όλων των εμπλεκομένων, επισημαίνοντας ότι τα κινητά μπορούν να φέρνονται στο σχολείο, αλλά θα πρέπει να παραμένουν στις τσάντες κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου συνόλου μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και στη δημιουργία ενός πιο αποδοτικού μαθησιακού περιβάλλοντος.

Συμπεράσματα

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση είναι αναπόφευκτη, αλλά θα πρέπει να γίνεται με σχέδιο και σύνεση. Τα εκπαιδευτικά συστήματα πρέπει να προσαρμόζονται στις νέες τεχνολογικές προκλήσεις, διατηρώντας πάντα στο επίκεντρο το καλό των μαθητών και την ποιότητα της μάθησης. Η φετινή “Digital Learning Week” ανέδειξε την ανάγκη για υπεύθυνη και στρατηγική χρήση της τεχνολογίας, τονίζοντας παράλληλα τα ηθικά ζητήματα και τις επιπτώσεις της ψηφιοποίησης στην κοινωνία.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
32°C
Athens
clear sky
33° _ 31°
30%
3 km/h
Τρ
32 °C
Τε
36 °C
Πε
38 °C
Πα
40 °C
Σα
35 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Αμφιλοχία. Σκότωσε την κουμπάρα του και αυτοκτόνησε. Θύμα μια μητέρα τριών παιδιών

Kool Team
2 Min Read

Γιατί το αμερικανικό βομβαρδιστικό B2 δεν σχεδιάστηκε τελικά με έμπνευση από το γεράκι

Kool Team
3 Min Read

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στα συνεργεία από 1η Ιουλίου. Οργή για την υποχρεωτική χρήση της πλατφόρμας πελατολογίου

Kool Team
3 Min Read

Γιολάντα ντι Ριένζο: Γιατί η Γιολάντα θα είναι πάντα… η Γιολάντα – Το καλοκαίρι της Jolanda De Rienzo στην Procida

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

news

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς μετά την αδερφή του. Φανατικός Αντιεμβολιαστής

2 Min Read
Showbiz

Δες τις πιάνεις πουθενά: Η Βικτόρια Μπέκαμ τα φούσκωσε αλλά τώρα το μετάνιωσε! Eύχεται να μην είχε κάνει πλαστική στο στήθος της

1 Min Read
news

Πάρος: Δύο 30χρονοι Έλληνες νεκροί σε τροχαίο. Πήγαν διακοπές και έχασαν τη ζωή τους

1 Min Read
news

Αντρέα Πέτρο: Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις μετά την κρίση Κολομβίας – ΗΠΑ

3 Min Read
κατερίνα καινούργιου
Showbiz

Κατερίνα Καινούριου: Απελευθερωμένη ποζάρει με ανύπαρκτο μαγιό και ακουμπά σε μαντρότοιχο – Viral φωτογραφία

1 Min Read
news

Βόλος: Συναγερμός για την εξαφάνιση του 33χρονου Δημήτρη – Το τελευταίο του μήνυμα φέρνει αγωνία

2 Min Read
koolgirls

Szandra Horvath: Έχει συντρίψει κάθε διαγωνισμό μπικίνι – Τώρα σου αποκαλύπτει τα μυστικά της

2 Min Read
Sports

Παναθηναϊκός: Η βόμβα έσκασε – Ανακοίνωσε τον θηριώδη 2,08 Πατ Γκάσμαν

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?