in

Κουρκουμάς: Ένα από τα πιο ισχυρά και πιο υγιεινά μπαχαρικά στον πλανήτη

Ένα από τα πιο ισχυρά και πιο υγιεινά μπαχαρικά στον πλανήτη είναι σίγουρα ο κουρκουμάς. Παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία και μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα υγείας. Χρησιμοποιείται τακτικά στην ινδική κουζίνα, αλλά επίσης χρησιμοποιείται στην Ayurvedic και κινεζική ιατρική για τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Εφαρμόστε το παρακάτω μείγμα γύρω από τα μάτια.

Διαφήμιση

¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη και 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο καρύδας.

Περιμένετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

Κουρκουμάς- Σημαντικότερα Οφέλη για την υγεία:

1.Προλαμβάνει τον καρκίνο
Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο, τα κύτταρα υγιή . Έχει την ικανότητα να μπλοκάρει τα ένζυμα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του καρκίνου. Αν προσθέσετε μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού στα γεύματά σας, θα σας προστατεύσει σίγουρα από αυτήν την θανάσιμη ασθένεια.

2. Αποτρέπει το Alzheimer
Αυτό το μπαχαρικό είναι γνωστό ότι βελτιώνει σημαντικά την υγεία και τη λειτουργία του εγκεφάλου . Μπορεί επίσης να αποτρέψει και να επιβραδύνει την ανάπτυξη της ασθένειας Alzheimer εξαλείφοντας την συσσώρευση αμυλοειδούς στον εγκέφαλο.

3. Ρυθμίζει τον διαβήτη
Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και την αποτελεσματική πρόληψη της αντίστασης στην ινσουλίνη. Όταν είναι σε συνδυασμό με ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

4. Ενεργεί ως φυσικό παυσίπονο και προλαμβάνει την αρθρίτιδα
Αυτό το μπαχαρικό διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις οι οποίες μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα των δύσκαμπτων και επώδυνων αρθρώσεων και της αρθρίτιδας. Αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά συστατικά που μπορεί να θεραπεύσει διαφορετικές φλεγμονές του σώματος.

5. Θεραπεύει τις πληγές
Μια σπιτική πάστα κουρκουμά μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των κοψιμάτων, εγκαυμάτων και μωλώπων, διότι διαθέτει ισχυρή αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι επίσης εξαιρετικά επωφελής για τη θεραπεία της ψωρίασης ή οποιοδήποτε άλλο τύπο φλεγμονής του δέρματος.

6. Βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης
Διεγείρει την έκκριση της χολής και μειώνει το φούσκωμα και τα αέρια. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία της φλεγμονής του εντέρου. Ακόμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα άτομα με τη νόσο της χοληδόχου κύστης δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κουρκουμά επειδή μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη.

7. Καθαρίστε το συκώτι σας
Καθαρίζει το συκώτι και βελτιώνει τη ροή του αίματος. Έτσι, αυτό είναι κάτι περισσότερο από σημαντικό για να συμπεριλάβετε αυτό το μπαχαρικό στην καθημερινή διατροφή σας!

8. Κάνει το δέρμα πιο υγιές
Αυτό το μπαχαρικό έχει επίσης τη δυνατότητα να παρεμποδίζει τη χρώση του δέρματος. Αν το εφαρμόζετε τακτικά, θα κάνει θαύματα στο δέρμα σας.

Αναμείξτε ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό ντομάτας και ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να προετοιμάσουμε μια πάστα.
Εφαρμόζουμε αυτήν την πάστα στους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια και αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.
Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν σίγουρα!
Μπορείτε επίσης να αναμείξετε σκόνη κουρκουμά και χυμό ανανά. Απλώστε στους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας και αφήστε για 10 λεπτά. Οι μαύροι κύκλοι σύντομα θα εξαφανιστούν!

9.Υγιής καρδιά
Μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και βοηθάει στην πρόληψη των θρομβώσεων, καθώς και της συσσώρευση πλάκας. Ενεργεί επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικά στον καθαρισμό των αρτηριών. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά στα γεύματά σας, σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρει το healingeffect.

10. Βελτιώνει τη διάθεση
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κουρκουμά ως μια φυσική θεραπεία για την κατάθλιψη και το άγχος, αλλά το χρησιμοποιούν και για τη βελτίωση του ύπνου τους.
Το μείγμα που σας παρουσιάζουμε σήμερα ονομάζεται Χρυσό γάλα και χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία της διάρροιας, της βρογχίτιδας, των κρυολογημάτων, των ιογενών λοιμώξεων, των παρασιτικών σκωλήκων, των πονοκεφάλων, της ουροδόχου κύστης και των λοιμώξεων των νεφρών. Ανακουφίζει επίσης τις επώδυνες αρθρώσεις και τον μυϊκό πόνο που προκαλείται από τη φλεγμονή και την αρθρίτιδα.

Συνταγή – Χρυσό Γάλα:

Συστατικά:

1 φλιτζάνι γάλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστο μέλι
Μισό κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο έλαιο καρύδας
1 συνθλιμμένος πράσινος λοβός καρδάμου
1 μικρό ξύλο κανέλας

Οδηγίες:

Σημείωση: Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το μαύρο πιπέρι και το έλαιο καρύδας βοηθούν στην απορρόφηση της κουρκουμίνης!

Ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κάρδαμο και την κανέλα. Μετά από αυτό, προσθέτουμε τον κουρκουμά, το πιπέρι, το έλαιο καρύδας και το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ζεσταίνουμε μέχρι να αχνίσει, αλλά όχι να βράσει! Στο τέλος, στραγγίζουμε την κανέλα και το κάρδαμο και το Χρυσό γάλα είναι έτοιμο για κατανάλωση!

Πηγή: tonwtiko.com

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Προσοχή:5 σημάδια ότι η καρδιά σας δεν «δουλεύει» αποδοτικά! Ασχέτως ηλικίας

Μόδα Καλοκαίρι 2019: Δείτε τι θα φορεθεί!