in

Κορονοϊός μετάλλαξη δέλτα: Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που τρομάζει για τα κρούσματα στην Ελλάδα

Οι επιστήμονες μιλούν σχεδόν με βεβαιότητα: Όποιος δεν κάνει το εμβόλιο θα νοσήσει από τον κορονοϊό και τη μετάλλαξή δέλτα.

Ένα στοιχείο έρχεται να ενισχυσει αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο.

Από τη στιγμή που οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες σχεδόν δεν κάνουν καθόλου τεστ ανίχνευσης κορονοιου και οι μερικώς εμβολιασμένοι κάνουν αναλογικά ελάχιστα τα 2300 κρούσματα του κορονοϊού αφορούν ουσιαστικά το μισό πληθυσμό της Ελλάδας τους ανεμβολίαστους και είναι δυνητικά ισοδύναμο με 4.6000 κρούσματα την ημέρα σε ολόκληρο τον πληθυσμό, αριθμούς που δεν φτάσαμε ποτέ.

Διαφήμιση

Και είναι μόνο η αρχή αφού οι επιστήμονες μιλούν για 4000 και 6.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες αν δεν παρθούν μέτρα και αν δεν συνεχιστεί ο εμβολιασμός νούμερα που κατά αναλογία θα ήταν οχτώ με δώδεκα χιλιάδες την ημέρα σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας.

Υπάρχει ξεκάθαρα δηλαδή μία μεγαλύτερη πυκνότητα διασποράς του κορονοϊού και αυτό είναι που τρομάζει τους επιστήμονες.

Παρόλα αυτά το θετικό είναι ότι δεν έχουν αυξηθεί ακόμα αναλογικά οι εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά και τα νοσοκομεία και έχει να κάνει με το ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι άτομα νεαρότερης ηλικίας που κατά τεκμήριο θα περάσουν πιο ήπια την αρρώστια όμως θα τη μεταδίδουν στους ανεμβολιαστα μεγαλύτερης ηλικίας συγγενείς φίλους και γνωστούς.

Ο μόνος τρόπος για να προστατευτούμε όλοι είναι ο εμβολιασμός και θα πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να κινούμαστε όλοι. Ακόμα και έναν άνθρωπο ο καθένας μας να μπορέσει να μεταπείσει ώστε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοιου το κέρδος μακροπρόθεσμα θα είναι για όλους μεγάλο!

Σε αυτή την κατεύθυνση επίσης κινείται και η εκκλησία με την επίσημη θέση της σε μία προσπάθεια που κάνει ώστε ο κόσμος να εμβολιαστεί. Αρκετοί παπάδες δεσποτάδες και αρχιμανδρίτες έχουν παραπεμφθεί στα συλλογικά όργανα της εκκλησίας για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το ποίμνιό τους και τις παραινέσεις τους κατά του εμβολιασμού

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση
Ατζελίνα τζολί

Ποιά Αντζελίνα Τζολί: Η μητέρα της ήταν μία κούκλα

Kookooiloveu fire and ice

Δημήτρης Καμπούρης: Το νέο τραγούδι από τον Kookooiloveu – fire and ice