in , , , ,

Κάτια Γιαννακοπούλου: Το 1997 πυροβόλησε 8 φορές τον αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη. Στα πόσα χρόνια βγήκε;

κατια γιαννακοπουλου

Ηταν τότε 42 ετών και θολωμένη από μια καταστροφική ερωτική σχέση με τον αρχιμανδρίτη, που δολοφόνησε έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Δύο μέρες μετά, όπως θυμίζει η Espresso, αστυνομικοί συλλαμβάνουν έξω από το μοναστήρι της Παναγιάς Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής, όπου είχε φτάσει με ποδήλατο και μεταμφιεσμένη με ξανθιά περούκα και μαύρα γυαλιά, την Κάτια Γιαννακοπούλου.
Ομολογεί στις αρχές ότι…
έστρεψε το όπλο εναντίον του αρχιμανδρίτη, με τον οποίο τη συνέδεε ένας απαγορευμένος έρωτας, ενώ κάνει αναφορές και σε διάφορα χρηματικά ποσά.
Κατά τους ισχυρισμούς της τότε, σε μια πρωτοφανή υπόθεση για την Ελλάδα, ο αρχιμανδρίτης της είχε πει πως είδε στον ύπνο του την Παναγία που του ζήτησε να κατασκευάσει ένα μεγάλο εκκλησιαστικό έργο. Η Γιαννακοπούλου είπε ότι τον βοήθησε δίνοντάς του σταδιακά 27.500.000 δραχμές.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο ιερέας ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα για να μετατραπεί η σχέση τους από πνευματική σε ερωτική. Οταν ο Ανθιμος ένιωσε να ασφυκτιά, έφυγε για το Λονδίνο. Συναντήθηκαν ξανά στην Αθήνα στις 7 Μαρτίου του 1997, στο σπίτι του. Διαπληκτίστηκαν και η Γιαννακοπούλου τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο λαιμό.
Τον Ιούνιο του 1997 πήγε στην Ομόνοια, αγόρασε ένα οκτάσφαιρο πιστόλι των 500.000 δραχμών κι όταν ο αρχιμανδρίτης επισκέφτηκε και πάλι την Ελλάδα, πήγε στο σπίτι του, ζήτησε να τον δει, εκείνος την έδιωξε, μα αυτή περίμενε. Οταν ο Ανθιμος κατέβηκε για να κατευθυνθεί προς το αυτοκίνητό του, της έστρεψε την πλάτη, παρότι η Γιαννακοπούλου προσπάθησε να του μιλήσει και τότε αυτή πυροβόλησε οκτώ φορές.
Η γυναίκα που δολοφόνησε εν ψυχρώ με οκτώ σφαίρες τον αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη τον Ιούλιο του 1997, επέστρεψε στο σπίτι της μετά από 16 χρόνια εγκλεισμού το 2013.
Με το αποφυλακιστήριο στο χέρι η Κάτια Γιαννακοπούλου γύρισε στο σύζυγο και το παιδί της.
Το συμβούλιο Εφετών Θήβας με βούλευμά του έκανε δεκτή την τοτε αίτηση της Κάτιας Γιαννακοπούλου και της χάρισε την ελευθερία της, καθώς, σύμφωνα με το νόμο, αν και ισοβίτισσα, είχε εκτίσει 16 χρόνια κλειστής φυλακής, έχει επιδείξει καλή διαγωγή και κατόπιν αυτού μπορουσε να αποφυλακιστεί.

Διαφήμιση
Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση
Ετεροχρωμία ίριδας, δουκισσα νομικού

Μάτια: Το κοροιδευαν γιατι έχει (οπως η Δούκισσα Νομικού) διαφορετικό χρωμα. ΔΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ. Viral Φωτογραφία

σκυλος 39 χρονος

Σκύλος: Έλληνας βγάζει 2000 ευρώ τη μέρα με το σκύλο του! Δείτε τι κάνει και θα εκπλαγείτε…