in

Καλύτερα να μασάς: Σε ποιες περιπτώσεις η σιωπή είναι η καλύτερη λύση και συμπεριφορά;

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό και υγιές συναίσθημα. Ωστόσο, αν και υπάρχουν φορές που μπορεί να είναι το μόνο κομμάτ του εαυτού σου που νοιάζεται φια εσένα  η έκφρασή του μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση.

Σε ποιες περιπτώσεις, λοιπόν, η σιωπή μπορεί να είναι η καλύτερη λύση;

  • Όταν ο θυμός σας είναι ασήμαντος: Εάν νιώθετε θυμό για κάτι μικρό, όπως μια καθυστέρηση ή ένα αστείο σχόλιο, ίσως είναι καλύτερο να κρατήσετε τα συναισθήματά σας για τον εαυτό σας.
  • Όταν δεν είστε σίγουροι για το τι νιώθετε: Εάν νιώθετε μπερδεμένοι ή θυμωμένοι για άγνωστους λόγους, ίσως είναι καλύτερο να πάρετε λίγο χρόνο για να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε πριν μιλήσετε.
  • Όταν ο θυμός σας μπορεί να οδηγήσει σε καυγά: Εάν νιώθετε ότι ο θυμός σας μπορεί να σας οδηγήσει σε λεκτική ή σωματική βία, είναι σημαντικό να απομακρυνθείτε από την κατάσταση και να ηρεμήσετε.
  • Όταν μιλάτε με κάποιον που δεν είναι δεκτικός: Εάν μιλάτε με κάποιον που δεν είναι πρόθυμος να ακούσει ή να κατανοήσει τα συναισθήματά σας, ίσως η σιωπή να είναι η μόνη επιλογή σας.
  • Όταν θέλετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας: Εάν η έκφραση του θυμού σας μπορεί να βλάψει την επαγγελματική ή προσωπική σας φήμη, ίσως είναι καλύτερο να κρατήσετε τα συναισθήματά σας για τον εαυτό σας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η σιωπή δεν είναι πάντα η λύση.

Εάν νιώθετε θυμό για κάτι σημαντικό, είναι σημαντικό να βρείτε έναν υγιή τρόπο για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.

Διαφήμιση

Μπορείτε να μιλήσετε με έναν φίλο, μέλος της οικογένειας, θεραπευτή ή άλλο έμπιστο άτομο.

Είναι επίσης σημαντικό να μάθετε να διαχειρίζεστε τον θυμό σας με υγιείς τρόπους.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ασκήσεις χαλάρωσης, όπως η yoga ή ο διαλογισμός, ή να βρείτε μια σωματική διέξοδο για τον θυμό σας, όπως η άσκηση.

Εάν ο θυμός σας σας δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή σας ζωή, ίσως είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ορμονικές αλλαγές και επιδερμίδα: Οδηγός για να διατηρήσετε την ομορφιά σας

3 Θεραπείες για ξεκούραστο βλέμμα: Αντιμετωπίστε μαύρους κύκλους, οίδημα και αφυδάτωση