Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Δευτέρα, Νοέ 17, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Ιωάννα Μαλέσκου: Αδιανόητες απαιτήσεις για τη βάφτιση της κόρης της! Σιγά μην της το βαφτίσουν και στο σπίτι…
Showbiz

Ιωάννα Μαλέσκου: Αδιανόητες απαιτήσεις για τη βάφτιση της κόρης της! Σιγά μην της το βαφτίσουν και στο σπίτι…

Αντώνης-Σωτήρης Στάμος
Last updated: 15 Μαρτίου, 2025 9:20 μμ
Αντώνης-Σωτήρης Στάμος
Published: 15 Μαρτίου, 2025
Share
SHARE

Η Ιωάννα Μαλέσκου φαίνεται να πιστεύει ότι οι κανόνες της Εκκλησίας είναι κάτι σαν προαιρετικές οδηγίες που μπορεί κανείς να αγνοήσει όταν δεν τον βολεύουν. Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού, η παρουσιάστρια εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Εκκλησία δεν επιτρέπει να βαφτίσει την κόρη της στη θάλασσα.

Με απορία – και κάποια δόση αγανάκτησης – ανέφερε:

«Δεν έχουμε βαπτίσει ακόμα την κόρη μου, είμαστε τώρα στα σκαριά. Δυσκολεύομαι όμως λίγο, δεν φανταζόμουν ότι είναι έτσι… Ο καημός μου και η επιθυμία μου είναι να βαφτιστεί στη θάλασσα και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι τόσο αυτονόητο και απλό από την πλευρά της Εκκλησίας».

Πραγματικά, αναρωτιόμαστε… Πού ακριβώς βρίσκεται η απορία της; Η βάφτιση δεν είναι ένα προσωπικό event που ο καθένας προσαρμόζει στα γούστα του, όπως ένα baby shower ή ένα πάρτι γενεθλίων. Πρόκειται για ένα μυστήριο με συγκεκριμένους κανόνες που ακολουθεί η Εκκλησία εδώ και αιώνες. Δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιθυμίας.

Και όμως, η παρουσιάστρια έφτασε στο σημείο να «εκτεθεί» – όπως η ίδια είπε – αναρωτώμενη γιατί η Εκκλησία δεν της επιτρέπει κάτι τέτοιο. Και μάλιστα δηλώνει αποφασισμένη να «βρει την άκρη της» για να πραγματοποιήσει αυτό που η ίδια θεωρεί «σωστό και νόμιμο».

Μόνο που η Εκκλησία, αγαπητή κυρία Μαλέσκου, δεν είναι μια δημόσια υπηρεσία που προσφέρει custom-made τελετές σύμφωνα με τις επιθυμίες των πολιτών. Υπάρχουν κανόνες, και αυτοί οι κανόνες ακολουθούνται από όσους επιλέγουν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο θρησκευτικό δόγμα.

Δεν ζούμε σε εποχές όπου ο καθένας βαφτίζει το παιδί του όπου του αρέσει, όπως δεν μπορούμε να επιλέξουμε να παντρευτούμε σε ένα βενζινάδικο ή να τελέσουμε μια κηδεία μέσα σε μπαρ επειδή «μας αρέσει το περιβάλλον». Η Εκκλησία έχει τα δικά της μυστήρια και αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτά, πολύ απλά μπορεί να επιλέξει να μην τα ακολουθήσει.

Ο ίδιος ο Χριστός είπε:

«Όποιος θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν»

Δηλαδή, η πίστη δεν επιβάλλεται σε κανέναν. Αν κάποιος θέλει να βαφτίσει το παιδί του, το κάνει αποδεχόμενος τους κανόνες της Εκκλησίας. Αν δεν του αρέσουν οι κανόνες, τότε απλά δεν συμμετέχει. Δεν ζητάει από την Εκκλησία να τους αλλάξει για να ταιριάζουν στις δικές του προτιμήσεις.

Το πιο παράδοξο; Η ίδια η Ιωάννα Μαλέσκου παραδέχεται ότι γνώριζε πως η βάφτιση στη θάλασσα δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Και παρόλα αυτά, όχι μόνο εκπλήσσεται που η Εκκλησία δεν την επιτρέπει, αλλά αισθάνεται και «στεναχωρημένη» που δεν την αφήνουν να κάνει του κεφαλιού της.




Με αυτή τη λογική, ας ζητήσουμε και Θεία Λειτουργία στην παραλία με κοκτέιλ στο χέρι. Γιατί όχι;

Η Εκκλησία δεν είναι υπηρεσία εκδηλώσεων. Δεν είναι υποχρεωμένη να ικανοποιεί προσωπικές επιθυμίες, ούτε να προσαρμόζεται στις τάσεις των social media. Η παράδοση και η πίστη δεν αλλάζουν για να γίνουν πιο «instagrammable». Αν κάποιος θέλει να ζήσει το μυστήριο της βάφτισης, το αποδέχεται όπως είναι. Αν δεν του αρέσει, είναι ελεύθερος να μην το κάνει.

Στην τελική, η Εκκλησία δεν είναι υποχρεωμένη να αλλάξει. Οι πιστοί αποφασίζουν αν θέλουν να ακολουθήσουν. Τόσο απλά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑντώνης-Σωτήρης Στάμος
Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα; Τρέξιμο και γράψιμο. Email επικοινωνία στο sotiris@koolnews.gr instagram facebook
Weather
15°C
Athens
clear sky
16° _ 13°
92%
Δε
20 °C
Τρ
21 °C
Τε
20 °C
Πε
20 °C
Πα
21 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Απάτη εκατομμυρίων με «σίγουρες» επενδύσεις στο καζίνο Λουτρακίου – Ο ρόλος του πρώην αστυνομικού, οι χρυσές πλάκες και τα θύματα

Kool Team
5 Min Read

Συμβόλαιο θανάτου άνω των 300.000€ για τον Γιάννη Λάλα – Στο μικροσκόπιο τώρα ο «εντολέας» της εκτέλεσης

Kool Team
4 Min Read
Σπύρος μαρτίκας

Σπύρος Μαρτίκας: «Υπάρχουν κι άλλα θύματα – Χρυσοχόος από τη Λάρισα έχασε 400.000 ευρώ»

Kool Team
4 Min Read

Στείλτε βιογραφικά: Η Vodafone προσλαμβάνει – Μισθοί, ευκαιρίες και κουλτούρα που επιβραβεύει τους ανθρώπους της

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

τζουλια αλεξανδράτου
Showbiz

Viral Βίντεο ρετρό Όταν η Τζούλια Αλεξανδράτου βαριόταν και μετά τα πορνό το έριχνε στις απαγγελίες

1 Min Read
φαιη Σκορδά
newsShowbiz

Φαίη ΣΚΟΡΔΑ: Προσοχή ΔΑΓΚΩΝΕΙ. Δειτε με δική σας ευθύνη

1 Min Read
Showbiz

Σάκης Ρουβάς: Με γκρίζα μαλλιά για χαλάρωση, ηρεμία, ξεκούραση και την Κάτια Ζυγούλη συντροφία

1 Min Read
Showbiz

Ελένη Φουρέιρα έγκυος: Σε βίντεο η πρώτη δημόσια εμφάνιση που αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της. Χαρούμενος ο Αλμπέρτο Μποτία

2 Min Read
Showbiz

Πέγκυ Ζήνα: Τραγουδά on stage, κρατώντας τα χέρια της Ναταλίας Δραγούμη – Οι δυο καλλιτέχνιδες «έκλεψαν τις εντυπώσεις»

1 Min Read
Showbiz

Αναστασία Βοσκανίδου: Χορεύει ΠΑΝΩ ΤΟΥ μακαρένα και διαλύει το Instagram. Έκανε καρδούλα και ο Παναγιώτης Βασιλάκος του ριάλιτι

1 Min Read
Showbiz

Κατερίνα Λιόλιου: Μας Πέθανε ξανά! Φωτογραφία με ανοιχτά τα πόδια. Η αγαπημένη της πόζα στο Instagram

2 Min Read
Showbiz

Ρούλα Ρέβη: 14 χρόνια ζευγάρι με τον Αποστόλη Τότσικα! Εξηγεί ποιο είναι το μυστικό μίας επιτυχημένης σχέσης-γάμου

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?