in

Κινηματογράφος: Αυτοί είναι οι μεγάλοι γυναικείοι ρόλοι, που προορίζονταν αρχικά για άντρες

Όταν οι σκηνοθέτες αποφασίζουν να κάνουν τη διαφορά, προκύπτουν οι πιο διάσημες… αλλαγές φύλου στους ρόλους

Birgitte Hjort Sørensen – «Game of Thrones»

Διαφήμιση

Η ίδια είπε για τον ρόλο της Κάρσι, την οποία υποδύεται: «Ποτέ δεν σκέφτηκα τι φύλο θα μπορούσε να είναι η Κάρσι. Είναι μια πολεμίστρια που υπερασπίζεται τη φυλή της, όπως θα έκανε ο καθένας. Το ότι είναι γυναίκα δεν αλλάζει τίποτα»

 

Angelina Jolie – «Salt»

Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος ρόλος προοριζόταν για τον Τομ Κρουζ. «Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε την πρώτη γυναίκα κατάσκοπο σε ταινία και το κάναμε» δήλωσε ο παραγωγός Lorenzo di Bonaventura.

Jane Lynch – «Παρθένος, Ετών 40»

Την ανατροπή στον ρόλο έκανε η σύζυγος του Steve Carell, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία, Nancy Walls. Η ίδια είπε ότι η ταινία ήταν πολύ «αντρική» και, έτσι, η Jane Lych υποδήθηκε την «Paula».

 

Rosalind Russell – «Ξαναπαντρεύομαι τη Γυναίκα μου»

Ο ρόλος της Hildy (που στο θεατρικό έργο στο οποίο βασίζεται η ταινία, είναι αντρικός), έγινε… κατά τύχη. Φήμες θέλουν τον σκηνοθέτη της ταινίας να έδωσε το σενάριο στη γραμματέα του για να διαβάσει τις ατάκες, κατά τη διάρκεια των castings. Μετά, όμως, του φάνηκε καλύτερος ο ρόλος, με μια γυναίκα στο «τιμόνι». Έτσι, τον υποδύθηκε η Russell.

 

Jodie Foster – «Σχέδιο Πτήσης»

Η γνωστή ηθοποιός έχει παίξει ρόλους που προορίζονταν για άντρες αρκετές φορές – και στην ταινία του 2003 «Elysium». Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας «Σχέδιο Πτήσης» ήθελε αρχικά για τον ρόλο, τον Σον Πεν.

 

Sigourney Weaver – «Alien»

Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ περιγράφει το πώς έγινε η… αλλαγή φύλου στον ρόλο: «Ήταν μια σκέψη. Πώς θα ήταν ο Ripley ως γυναίκα;». Το τόλμησε και, τελικά, κατάφερε να φτιάξει έναν μοναδικό γυναικείο ρόλο – την «Ellen Ripley». Το «ΕW», μάλιστα, έχει γράψει για τον εν λόγω ρόλο: «Από τους πρώτους γυναικείους ρόλους που δεν “ορίζεται” από τους αντρικούς ρόλους που υπάρχουν “γύρω” του».

 

Grace Jones – «Κόναν ο Εξολοθρευτής»

Ο χαρακτήρας «Zula» ήταν ένας άντρας πολεμιστής, ώσπου τον ενσάρκωσε η Jones με το ιδιαίτερο, ανδρόγυνο στιλ της. «Κοντράρει» τον Σβαρτζενέγκερ σε αγριάδα…

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Έ ρε Λατινοπούλου που θέλετε: Γυναίκα χωρίς τρίχα, καρβέλι δίχως ψίχα. 19χρονη αφήνει “μαλλιά” παντού.. Ποια Κοντσίτα Βουρστ;

Πετάει ο γάιδαρος; Όχι αλλά το άλογο ναι. Έφτιαξαν αλικόπτερο από κρέας αλόγου. Viral βίντεο