in

Γιούλικα Σκαφιδά: Δεν θέλω τα λεφτά που βγάζω να τα δίνω στον ψυχολόγο. Έχω υποστεί λεκτική βία

«Στο θέατρο αν σε βρίσει ο σκηνοθέτης, λες ότι “κάτι ξέρει”» υποστηρίζει η ηθοποιός

Στο «Πρωινό» της Τρίτης 8/2 φιλοξενήθηκε η Γιούλικα Σκαφιδά και μεταξύ όσων είπε αναφέρθηκε σε μία δύσκολη συνεργασία που είχε στο παρελθόν, ενώ περιέγραψε τα συναισθήματά της για τις σοκαριστικές αποκαλύψεις που έγιναν στο πλαίσιο του #MeToo.

Όσον αφορά το #MeToo και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά στον καλλιτεχνικό χώρο που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχολίασε: «Γενικά αισθάνομαι πολύ άσχημα με όσα συνέβησαν. Αισθάνομαι και μία ανακούφιση που το σινάφι μου βγήκε μπροστά και μίλησε, γιατί δεν πιστεύω ότι σε κάποιο άλλο χώρο δεν συμβαίνουν αυτά. Έχω μια χαρά για τη γενναιότητα του χώρου, αλλά και μια απογοήτευση για ανθρώπους που γνώριζα και εκτιμούσα και είδα μια άλλη πτυχή του εαυτού τους. Έχω και ένα θυμό που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι επειδή έχουν την εξουσία, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να φέρουν σε δύσκολη θέση τους άλλους. Έχω ένα μίξη συναισθημάτων. Όσον αφορά δικές μου συνεργασίες, δεν μπορώ να ξέρω τι κάνει ο άλλος στο σπίτι του και στο κρεβάτι του. Δεν μπορούσα να φανταστώ όλο αυτό το μέγεθος».

Για το αν έχουν δικαίωμα στο θέατρο ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης αν αθωωθούν, η ταλαντούχα ηθοποιός υποστήριξε: «Πάντα έχω μια άποψη για το θέμα της συγχώρεσης. Όλοι έχουν δικαίωμα στην επανένταξη. Δεν είμαι εγώ που θα πω ποιος έχει δικαίωμα να δουλέψει ή όχι. Εγώ με πολλούς δεν δούλεψα από επιλογή, αλλά είχα και τον μπαμπά μου και την οικονομική ασφάλεια. Δεν έχω μια οικογένεια που να περιμένει να τραφεί από μένα. Είχα την πολυτέλεια της επιλογής. Είχα κριτήρια».

Διαφήμιση

Τέλος, εξομολογήθηκε ότι έχει ανεχτεί λεκτική βία στον εργασιακό της χώρο. «Στο θέατρο αν σε βρίσει ο σκηνοθέτης, λες ότι “κάτι ξέρει”. Ειδικά αν είσαι νέος, θα το υπομείνεις. Και εγώ το έχω κάνει, έχω υπομείνει και εγώ. Έχω υπομείνει λεκτική βία, αλλά βγήκε μια πολύ ωραία παράσταση. Αλλά είπα πως δεν το θέλω αυτό. Θέλω να περνάω καλά στη δουλειά, είναι ζητούμενο για μένα. Δεν θέλω τα λεφτά που βγάζω να τα δίνω στον ψυχολόγο» σημείωσε χαρακτηριστικά η Γιούλικα Σκαφιδά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ANT1:

https://www.youtube.com/watch?v=nz_R0tIoiuE

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Delilah Hamlin: Αναδεικνύει το ντεκολτέ της με έντονο cut-out τοπ

Cynthia Nixon: Και πάλι με κόκκινα μαλλιά