in

Γιώργος Καπουτζίδης: Ο αγώνας του για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων – «Θες να πιάσεις το χέρι του συντρόφου σου και κινδυνεύεις να φας ξύλο»

«Πιστεύω ότι θα επιτραπεί ο πολιτικός γάμος και στα ομόφυλα ζευγάρια στο προσεχές μέλλον» δηλώνει ο ηθοποιός και σεναριογράφος

Στο «Πρωινό» βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 28/4 ο Γιώργος Καπουτζίδης και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον τραυματισμό που είχε πρόσφατα στην Αίγινα, όταν έπεσε από το ποδήλατό του.

«Έπεσα από το ποδήλατο, ήταν κατηφόρα, δεν πρόσεχα, πάτησα και μπροστινό φρένο, μετά πάτησα και τα δύο φρένα πιο πολύ από ότι έπρεπε, είχε η κατηφόρα ταχύτητα. Έχω σπάσει πόδι χέρι, απλά του ποδιού το κάταγμα ήταν λιγότερο σοβαρό, παρόλο που όταν έπεσα και είδα, νόμιζα ότι είχα πάθει στο πόδι μεγαλύτερη ζημιά. Είχε στραβώσει το πόδι μου. Το έβαλα στη θέση του. Δεν σηκώθηκα» σημείωσε αρχικά για τον τραυματισμό του στην Αίγινα και συμπλήρωσε: «Ήμουν μόνος. Ευτυχώς είχε σήμα, γιατί το έπαθα σε έναν δρόμο που το σήμα είναι πολύ ασταθές και ήταν και δίπλα σε γκρεμό. Μπορούσαν να γίνουν πραγματικά πολύ χειρότερα πράγματα. Από τη στιγμή που με βρήκαν, ήμουν ψύχραιμος».

Για την απόφασή του να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αίγινα, υπογράμμισε: «Έχω σπίτι στην Αθήνα. Θα το αφήσω, όμως. Νοικιάζω στην Αθήνα, δεν είναι δικό μου. Θα το αφήσω τελείως. Θα το άφηνα τώρα, τον Απρίλιο, αλλά δεν μπορώ να κάνω μετακόμιση σε αυτή την κατάσταση. Οπότε θα το κρατήσω άλλον έναν μήνα. Είναι ποιότητα ζωής. Έχει πολύ κόσμο».

Διαφήμιση

Αναφορικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων τόνισε: «Όταν το είπα στους γονείς μου, είναι πολλά πολλά χρόνια πίσω. Ήταν λίγο ζόρικο. Το 1995. Μια άλλη κοινωνία. Με αγκάλιασαν, δε το συζητώ και η μαμά μου είχε πει θα ήθελα να είσαι, όσο γίνεται, πιο διακριτικός. Τώρα πια η ίδια γυναίκα μου λέει να συνεχίσεις αυτόν τον αγώνα που κάνεις, ίσως γι’ αυτό να σε έφερε ο Θεός στον κόσμο. Το βρίσκω πολύ μεγάλη εξέλιξη.

Όντως νιώθω ότι, από τη θέση που έχω, θέλω να κάνω ότι μπορώ καλύτερα. Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Άνοιξε το οικογενειακό δίκαιο ή το κληρονομικό δίκαιο και θα δεις ότι δεν υπάρχει πουθενά εκεί μέσα. Ο πολιτικός γάμος σίγουρα είναι και η δημιουργία οικογένειας είναι και καταλαβαίνω ότι αυτό δυσκολεύει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε και πολλά βήματα μέσα μας, σαν κοινωνία στη συμπεριφορά μας. Για παράδειγμα, όταν βγαίνει κάποιος και λέει ότι εμένα με ενοχλεί όταν βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και τι θα πω στα παιδιά μου και με προσβάλλει αυτό το θέαμα ή την αισθητική ή… Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει; Εγώ, λοιπόν, και όλοι οι γκέι άνθρωποι το ακούμε κάθε μέρα. Όλο και κάποιος θα βγει.

Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό. Να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορεί να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν. Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, πρέπει η πολιτεία να πει παιδιά ως εδώ ήταν. Όλες οι προηγμένες χώρες ζητούν συγγνώμη για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τους ομοφυλόφιλους πολίτες. Αλλάζουν τα πράγματα. Δεν είμαστε εχθροί. Οι γκέι δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα. Θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν αν θέλουν».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Καπουτζίδη στην εκπομπή του ΑΝΤ1:

https://www.youtube.com/watch?v=bG51fFU6q80

 

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Μαρία Σολωμού: Χαμογελαστή και εντυπωσιακή σε παραλία – Έκανε την πρώτη της βουτιά για φέτος;

Ιωάννα Μαλέσκου: «Θρίλερ» με την παραμονή της παρουσιάστριας στον ΣΚΑΪ