in

Γιατί χύνουμε «ποτάμι» τον ιδρώτα;

ιδρωτας

Το να ιδρώνουμε είναι μία φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. Το να ιδρώνουμε πάρα πολύ είναι κάτι το οποίο μπορεί να είναι πρόβλημα. Ονομάζεται υπερίδρωση και είναι η παθολογική κατάσταση αυξημένης έως υπερβολικής εφίδρωσης που συμβαίνει ακόμα και όταν η θερμοκρασία δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Συνήθως η υπερίδρωση προσβάλλει τις παλάμες των χεριών, τις μασχάλες και τα πέλματα των ποδιών. Μερικοί άνθρωποι που έχουν υπερίδρωση, ο ιδρώτας στάζει κυριολεκτικά από τις παλάμες τους. Εκτός του ότι επηρεάζεται η καθημερινότητα τους, αυτή η κατάσταση τους προκαλεί αμηχανία.

Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να προκληθεί από χρήση ορισμένων φαρμάκων, εξάψεις λόγω εμμηνόπαυσης, χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ορισμένους τύπους καρκίνου, μολυσματικές ασθένειες, υπερδραστήριος θυρεοειδής αδένας και έμφραγμα.

Διαφήμιση

Τα συμπτώματα της υπερίδρωσης είναι: νυχτερινές εφιδρώσεις χωρίς προφανή λόγο, ιδρώνετε ξαφνικά περισσότερο από το συνηθισμένο και αν η εφίδρωση διαταράσσει την καθημερινότητα σας. Τότε πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Μία από τις πρώτες επιλογές για τη θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση αντιιδρωτικών για τις πληγείσες περιοχές. Σε σοβαρές περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει χειρουργική επέμβαση είτε για να αφαιρέσει τους ιδρωτοποιούς αδένες ή για να αποσυνδέσει τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την υπερπαραγωγή του ιδρώτα.

Στις μέρες μας υπάρχου σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης της υπερίδρωσης. Απευθυνθείτε στον Δερματολόγο σας και εκείνος θα σας βοηθήσει.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Μήλα: Ένα μήλο την ημέρα τελικά και θα αποφεύγονταν χιλιάδες εμφράγματα και εγκεφαλικά

Έτσι θα την κατακτήσεις: 6 αλάνθαστοι κανόνες για να την κάνεις δική σου. Τράβα … τις ευαίσθητες χορδές της