in ,

Γάτα: Ο Μεγαλύτερος Ηλικιακά Γάτος του κόσμου που υιοθετήθηκε από καταφύγιο σε ηλικία 26 ετών

Ο Corduroy είναι ένας άτακτος συνταξιούχος γάτος. Είναι 26 ετών (121 ετών σε χρόνια γάτας) και αρνείται να δεχτεί την ηλικία του. Κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες ως τον πιο ηλικιωμένο γάτο στον κόσμο αλλά ακόμη πηδά σε μπάγκους και απολαμβάνει τον χρόνο του σε εξωτερικούς χώρους. Υιοθετήθηκε από ένα καταφύγιο στο Όρεγκον, όταν ο ιδιοκτήτης Reed Okura ήταν μόλις 7 ετών, δηλαδή είχε τη μισή ηλικία του γάτου του ράτσας Maine Coon.

Παρόλο που ο γάτος κάνει μια ειδική δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνες για να προστατέψει τα νεφρά του, η υγεία του είναι εξαιρετικά καλή. «Πιστεύω ακράδαντα πως το κλειδί της μακροζωίας του είναι πως δεν του βγάλαμε τα νύχια και του επιτρέπαμε να βγαίνει έξω. Ήταν ικανός να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να εξασκήσει το σώμα του ενώ ακόνιζε το μυαλό του με το κυνήγι. Ο Corduroy ακόμη πιάνει πλάσματα αλλά όχι όπως παλιά, ευτυχώς».

«Είναι τιμή να τον έχουμε στη ζωή μας, για την ακρίβεια δεν θυμάμαι και πολύ την ζωή μου χωρίς αυτόν. Είναι εξαιρετική συντροφιά και ελπίζω να έχει μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή για πολλά χρόνια ακόμα» είπε ο Reed.
Ο Corduroy υιοθετήθηκε από ένα καταφύγιο στο Όρεγκον το 1989.Τώρα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως την μακροβιότερη γάτα του κόσμου.Είναι 26 ετών δηλαδή 121 ετών σε γατήσια χρόνια.
Όμως εξακολουθεί να δρα σαν να είναι παιδί.«Πιστεύω ακράδαντα πως το κλειδί της μακροζωίας του είναι πως δεν του βγάλαμε τα νύχια και του επιτρέπαμε να βγαίνει έξω.»

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
spoiler alert GNTM

GNTM Spoiler: Μόλις ΕΣΚΑΣΕ ΝΕΑ ΔΙΑΡΡΟΗ. Ανατροπη σοκ για τις FF

Καιρός: Πτώση της Θερμοκρασίας και Χιόνια