in

Φωτογραφία Ντούα Λίπα: Τότε που ονειρευόταν την Αλβανία μέχρι την Πρέβεζα – Δε μας έφτανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γαλάζια Πατρίδα

είχαμε και τη Dua Lipa

Πάλι καλά η Dua Lipa έγινε και επίσημα Αλβανίδα. Πήρε την Αλβανική υπηκοότητα και λογικά της δίδαξαν ποια είναι τα σύνορα της χώρας της με την Ελλάδα γιατί πριν λίγα χρόνια αντί να ανεβάσει σημαία της χώρας της ανέβασε την εθνικιστική σημαία των Αλβανών με τη “Μεγάλη Αλβανία” κάνοντας μάλιστα το αντίστοιχο σύμβολο με τα χέρια.

Η φωτογραφία αυτή που είχε δημοσιεύσει η Dua Lipa στο instagram και το Twitter είχε προκαλέσει σάλο.

Διαφήμιση

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη σημαία χρησιμοποιείται από ακραία στοιχεία της γειτονικής χώρας και δείχνει την Αλβανία να κατέχει τμήματα από την Ελλάδα, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, της Σερβίας αλλά και του Κοσσυφοπεδίου.

Μάλιστα, στο tweet της η Dua Lipa μίλησε για την καταγωγή της ως «γηγενής και όχι ως μετανάστρια».

Η Αλβανία θα πρέπει να μάθει και η Ντούα Λίπα πως ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος τον Νοέμβριο του 1912, ωστόσο τα σύνορά της με τη χώρα μας δεν καθορίστηκαν αμέσως.

Η ελληνοαλβανική μεθόριος εκτείνεται σε μήκος 349 χιλιομέτρων, από τα οποία τα 247 είναι χερσαία, τα 78 θαλάσσια και τα 7 λιμναία. Επίσης 9 χιλιόμετρα ποταμών και 8 χιλιόμετρα ρεμάτων, 17 συνολικά, οριοθετούν τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών.

Η μεθόριος αυτή ξεκινά από το τριεθνές σημείο συνάντησης των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας στη Μεγάλη Πρέσπα και καταλήγει στον όρμο της Φτελιάς, απέναντι από την Κέρκυρα.

Ο καθορισμός της μεθορίου γίνεται μόνο από κανονικά ορόσημα (κύριες πυραμίδες), ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 177. Οι πυραμίδες αυτές έχουν οριστεί από το «Πρωτόκολλον Διαχαράξεως Ελληνοαλβανικής Μεθορίου Φλωρεντίας της 27ης Ιανουαρίου 1925», που αποτελεί τη μοναδική μεθοριακή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά το σάλο που ξέσπασε η Αλβανίδα τραγουδίστρια Dua Lipa αναγκάστηκε να κάνει ένα νέο tweet στο οποίο ανέφερε «Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς»

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από αλβανούς γονείς, τους Ντουγκαγκίν και Ανίσα Λίπα, μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο. Σε ηλικία 14 ετών επέστρεψε με την οικογένειά της όμως η ίδια είχε ήδη όνειρο και ταλέντο στη μουσική.

Επέμενε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τελικά τα κατάφερε. Αυτό ήταν κομβικό σημείο για την καριέρα της διάσημης τραγουδίστριας.

Το πρώτο της άλμπουμ με τον τίτλο Dua Lipa κυκλοφόρησε το 2017 σε ηλικία μόλις 22 ετών. Το 2019 κέρδισε το βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η Dua Lipa είναι καλλιτέχνης παγκοσμίου φήμης

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση
ζαιρα ναρα

Zaira Nara: Η αδερφή της Γουάντα Νάρα φοράει μόνο τη φανέλα του Μαραντόνα και του Λιονέλ Μέσι, κάνει μπάνιο και βλέπει μπάλα

Βάστα γερά – Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι γυμvή στο κρεβάτι και στην πισίνα – Φωτογραφία και Βίντεο