Με ισχυρή αστυνομική παρουσία οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (11.12.2025) στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 31χρονος ανιψιός του δολοφονημένου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο 32χρονος επιχειρηματίας φίλος του. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες, κατόπιν ενταλμάτων της ανακρίτριας Καλαμάτας, ως ηθικοί αυτουργοί στη διπλή ανθρωποκτονία του Κώστα Τομαρά και του επιστάτη του.
Στην Ευελπίδων για εκτέλεση ενταλμάτων – Στην Καλαμάτα για απολογία
Οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, προκειμένου να επικυρωθούν τα εντάλματα. Αμέσως μετά, η μεταγωγή της ΕΛ.ΑΣ. επρόκειτο να αναχωρήσει για την Καλαμάτα, όπου οι συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν.
Πρόκειται για τον άνδρα που βρισκόταν στο κάμπινγκ ως αυτόπτης μάρτυρας τη νύχτα του φονικού και τον επιχειρηματία με τον οποίο είχε επικοινωνήσει ο ανιψιός λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.
«Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση» ο 31χρονος – Αρνείται όλες τις κατηγορίες
Ο συνήγορος του 31χρονου, Γιάννης Βέρρας, δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται πλήρως την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας:
«Ο πελάτης μου είναι αρνητικός απέναντι σε οποιαδήποτε κατηγορία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη το αποδεικτικό υλικό με βάση το οποίο εκδόθηκε το ένταλμα. Από την πρώτη στιγμή είχε θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών. Δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων».
Ο δικηγόρος συμπλήρωσε ότι ο 31χρονος βρίσκεται σε «άθλια ψυχολογική κατάσταση» και δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί θεωρείται ότι είχε συμμετοχή στη δολοφονία του θείου του.
Αναζητείται τρίτο πρόσωπο – Έχει ταξιδέψει στη Γερμανία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανακρίτρια έχει εκδώσει ένταλμα και για τρίτο άτομο, νεαρής ηλικίας, με στενή σχέση με τον 32χρονο επιχειρηματία. Ο άνδρας φέρεται να βρίσκεται στη Γερμανία για ταξίδι αναψυχής και οι γερμανικές Αρχές έχουν ειδοποιηθεί για τη σύλληψή του.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να είχε ρόλο συνεργού στη διπλή ανθρωποκτονία.
Οι έρευνες συνεχίζονται – Ανοίγουν νέα σενάρια
Μετά από δύο μήνες ανακριτικής έρευνας, η υπόθεση φαίνεται να αποκτά νέα διάσταση. Οι Αρχές εξετάζουν πλέον:
- το ενδεχόμενο ύπαρξης διαφορετικού «φυσικού αυτουργού»,
- το ακριβές κίνητρο, που συνδέεται με την μεγάλη περιουσία του 68χρονου,
- τον ρόλο κάθε εμπλεκόμενου προσώπου στη σχεδίαση και εκτέλεση του φονικού.
Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, τα ψηφιακά ίχνη, οι καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό.