in

Facebook: Τους πετσόκοψε ο Ζούκερμπεργκ. Έκλεισε ΨΕΚ λογαριασμούς που διέδιδαν fake news για τα εμβόλια.

Τη μάχη κατά της παραπληροφόρησης ξεκίνησε το Facebook κλείνοντας εκατοντάδες λογαριασμούς στη Λατινική Αμερική, Ινδία και Ρωσία εξαιτίας οργανωμένης προσπάθειας μέσω αναρτήσεων με τα γνωστά μιμίδια να διασπείρουν fake news σχετικά με το εμβολιο του κορονοιου και συγκεκριμένα αυτά των pfizer και astrazeneca

Φέρεται να υπάρχει σύνδεση με ένα πολύ γνωστό διαφημιστικό δίκτυο με έδρα τη Ρωσία το οποίο έχει συνεργάτες και στην Ελλάδα. Αρκετά sites στην Ελλάδα κυρίως πριν από κάποια χρόνια, ήταν πελάτες του συγκεκριμένου online διαφημιστικού γραφείου ως εναλλακτικές πηγές εσόδων.

Το συγκεκριμένο γραφείο κατηγορείται ότι μέσω influencer προσπάθησε να επηρεάσει τη γνώμη του κόσμου. Αντίστοιχα μέσω του διαφημιστικού αυτού δίκτυου εμφανίζονται διαφημίσεις οι οποίες είχαν σαν στόχο να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Διαφήμιση

Κάνοντας κλικ ο αναγνώστης πήγαινε σε παραπλανητικά άρθρα και αναφορές όπου γινόταν χρήση hashtags και influencers για τη διάδοση της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια.

Οι διαφημίσεις αυτές στόχευαν κυρίως άτομα τα οποία είναι επιρρεπή στο να διαδίδουν τέτοιες ανακρίβειες ενώ γινόταν επίκληση στο να διαδώσουν τα συγκεκριμένα άρθρα μέσα από τα social media

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Πέθανε ο Χάρης Χουρμούζης. Νεκρός ο σχεδιαστής μόδας

Ιωάννα Τούνη: Η επανεμφάνιση στο Instagram . Αυτοαποθεώθηκε έχασε 1000 followers κ έφυγε