in

Έρχεται παράταση του lockdown έως τις 15 Μαρτίου

Πιθανή είναι η παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική και σε όλες τις “κόκκινες” περιοχές έως τις 15 Μαρτίου.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ασφυκτική, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει και φαντάζει όλο και πιο πιθανό να παραταθεί για ακόμα μία εβδομάδα το σκληρό lockdown.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τουλάχιστον τις 8 Μαρτίου αλλά πιθανότητα θα ισχύουν και μέχρι τις 15 Μαρτίου. Μέχρι τότε δεν αναμένεται να ανοίξουν στα σχολεία ή το λιανεμπόριο.

Διαφήμιση

Χθες ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων έφτασε τα 1.269 σε 26.336 τεστ.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ Κυριακής, καθώς αντίστοιχο τετραψήφιο νούμερο είχαμε να δούμε από τις 29 Νοεμβρίου 2020.

Άλλωστε η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τέτοια που δύσκολα θα περίμενε κανείς θεαματική πτώση των δεικτών τις επόμενες ημέρες. Όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ την Κυριακή το νοσοκομείο «Σωτηρία» γέμισε, μην έχοντας ούτε μία κλίνη ελεύθερη για κρούσματα κορωνοϊού που χρειάζονται διασωλήνωση.

Την ίδια ώρα, στην παραπάνω εικόνα προστίθεται και το γεγονός πως ο μέσος όρος κρουσμάτων της εβδομάδας που μας πέρασε ήταν 1.630 κρούσματα, με την άνοδο που καταγράφηκε να αγγίζει το 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ώρα που η απαγόρευση κυκλοφορίας για την Αττική από σήμερα έως και την Παρασκευή επιστρέφει στις 21:00, η εβδομάδα και ο μήνας, ξεκινά με μόνο ένα σίγουρο δεδομένο: οι λοιμωξιολόγοι την Παρασκευή θα εξετάσουν ξανά τα δεδομένα και θα κάνουν εκ νέου την εισήγησή τους.

Όλα δείχνουν πως η Αττική θα έχει αυστηρά περιοριστικά μέτρα έως την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν είναι μόνο η περιοχή της πρωτεύουσας καθώς κι άλλες περιοχές εμφανίζονται ως σημαντικές εστίες προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς με δεδομένο πως στην εξίσωση έχουν μπει για τα καλά οι μεταλλάξεις.
Οι εμβολιασμοί

Αρχικός στόχος είναι η επανελειτουργία του λιανεμπορίου όσο πιο σύντομα γίνεται. Ακόμα, στόχος της Κυβέρνησης είναι το καλοκαίρι να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Για να συμβεί ωστόσο αυτό, πρέπει παράλληλα με την όποια απόδοση έχουν τα περιοριστικά μέτρα, να τρέχει με γοργούς ρυθμούς και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, κάθε ημέρα εμβολιάζονται περίπου 30.000-35.000 άτομα, ενώ από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 885.000 εμβολιασμοί, ενώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο.

Με τρία εμβόλια διαθέσιμα (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) και άλλο ένα στον προθάλαμο της έγκρισης (Johnson&Johnson), υπάρχει αισιοδοξία και εκτιμάται πως περί τα τέλη Μαΐου ότι θα δημιουργηθεί ανοσία στο 30% του πληθυσμού.

Άλλωστε, τα προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμού για τον Μάρτιο ξεπερνούν ήδη τις 720.000 και το προσεχές διάστημα θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Θανάσης Μαυρίδης: Στην εντατική με κορονοϊό

13032: Ο νέος αριθμός για τις μετακινήσεις και για αγορές !