in

Επιστροφή στον ρομαντισμό: Η Villa Amalia των 90s που δεν ξεχάστηκε ποτέ. Φωτογραφίες

Ένα ταξίδι στα 90s και σε ένα κτίριο ορόσημο της πρωτεύουσας.

Ήταν τον Μάρτιο του 1990 όταν έγινε η κατάληψη της Villa Amalia, του επιβλητικού νεοκλασσικού κτιρίου που υπήρξε δεύτερο γυμνάσιο αρρένων από το 1862.
Βρίσκεται στη γωνία των οδών Αχαρνών και Χέυδεν, κοντά στο σταθμό Βικτώρια του μετρό της Αθήνας.

Διαφήμιση

Στα 90s αποτέλεσε μορφή διαμαρτυρίας, σύμβολο αμφισβήτησης και χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά, με μια ιδεολογία που έφευγε από το κοινωνικό σύστημα του κράτους, για να μεταμορφωθεί με τα χρόνια σε ένα εναλλακτικό και αναρχοαυτόνομο πολιτιστικό κέντρο.

Είχε έντονη παρουσία στις εκδηλώσεις της γειτονιάς, συμμετείχε ενεργά στην επίλυση προβλημάτων αλλά κυρίως φρόντισε, υπερασπίστηκε και φιλοξένησε ομάδες μεταναστών που δέχονταν καθημερινά επιθέσεις απ’τις φασιστικές ομάδες που λυμαίνονταν την περιοχή με αποτέλεσμα σύντομα να γίνει και η ίδια στόχος.

Ωστόσο ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσει ξανά ως σχολείο το 2013 κάτι που έγινε λίγο αργότερα. Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2016 το κτίριο μετατράπηκε σε σχολείο.

Το popaganda.gr και ο φωτογραφικός φακός του Γεράσιμου Δομένικου, μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο και το 1991, τότε που όλα ήταν πιο αγνά.

Οι φωτογραφίες συστήνουν μια άλλη εποχή, που σίγουρα έκανε την αίσθηση της στην Αθήνα και συνόδεψε μια ολόκληρη ρομαντική γενιά.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Jennifer Lopez: Εντυπωσιακή φωτογράφηση για τους New York Times

Αθηνά Οικονομάκου: Τζακούζι στη χιονισμένη Γαλλία