in

Ελλάδα: Πόλεμος με Τουρκια; Αυτα πρέπει να έχεις στην ΑΠΟΘΗΚΗ σου. Ελαιόλαδο, Σόδα και…

Ελλάδα

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το βιβλίο Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου, για όσους ενδιαφέρονται να αποθηκεύσουν τρόφιμα για διάστημα ενός έτους.
Ο ίδιος οδηγός ισχύει και για όλους αυτους που φοβούνται πόλεμο Ελλάδας Τουρκίας και θα πρεπει να έχουν στην αποθήκη στοκ
Ο οδηγος αφορά και μια πιο μεγάλη γεμνικευμένη περίπτωση κρίσης
Πάμε λοιπον. Τι και που στοκάρουμε:
Το κελάρι σας θα πρέπει να αποτελείται από τρεις βασικές κατηγορίες τροφίμων: ξηρά τροφή, κονσερβαρισμένη τροφή, και…
βοηθητικά τρόφιμα.
Για τα τρόφιμα σε κονσέρβες, να ακολουθείτε μονίμως τον κανόνα Ότι Μπαίνει Πρώτο Βγαίνει Πρώτο, ώστε να τα ανανεώνετε.
Πάντα να τοποθετείτε τις νεώτερες κονσέρβες στο πίσω μέρος του ραφιού, και να μετακινείτε τις παλιότερες μπροστά. Να τρώτε τα παλιότερα τρόφιμα πρώτα.
Είναι καλή ιδέα να βάζετε ημερομηνία σε κάθε αποθηκευμένο τρόφιμο. Εγώ χρησιμοποιώ έναν μαρκαδόρο με μύτη μέσου πάχους. “Αν έχετε πολλές κονσέρβες να σημαδέψετε, χρησιμοποιείτε μία σφραγίδα χρονολόγησης. Για να είστε πάντα ενήμεροι, να χρησιμοποιείτε ένα ημερολόγιο πολλαπλών ετών.
Πέρα από τα αντικείμενα πού αναφέρονται στο κεφά­λαιο 2, να μερικά ακόμα πράγματα πού θα χρειαστείτε στο κελάρι σας:
• Καπάκια κονσερβοποίησης και δαχτυλίδια σύσφιξης. Αγοράστε πολλά επιπλέον για να τα χρησιμοποιήσε­τε ως ανταλλάξιμο είδος. • Αλάτι. Αποθηκεύστε το σε μεγάλες ποσότητες, ειδικά αν το καταφύγιο σας βρίσκεται περισσότερο από πε­νήντα χιλιόμετρα μακριά από τίς ακτές.
• Θειάφι για να αποξηραίνετε φρούτα
• Ξύδι. Αγοράστε ένα – δύο κιβώτια με δίλιτρες μπουκάλες.
• Καρυκεύματα
• Μαγειρική σόδα
• Μαγιά
• Σακούλες αποθήκευσης τροφίμων (για ψυγείο και αεροστεγείς).
• Αλουμινόχαρτο. Να αγοράσετε πολλά ρολά. Έχει 101 χρήσεις, και μία από αυτές είναι οι πρόχειροι ηλιακοί φούρνοι.
• Μεγάλες σακούλες για αποθήκευση κυνηγιού.
Τα Δέκα Βασικά

01) Αλάτι: Πρέπει να αποθηκεύσετε πολύ αλάτι, τόσο για την γεύση όσο και για την συντήρηση των τροφίμων, αλλά και ως έναν πρακτικό τρόπο για να ελκύετε άγρια ζώα στο κυνήγι. Σε πολλές περιοχές, οι εκτάσεις με φυσικό αλάτι είναι απαγορευμένες στους κυνηγούς, αφού το κυνήγι εκεί είναι υπερβολικά εύκολο και δεν θεωρείται άθλημα.
Αυτό θα πρέπει να σάς λέει κάτι. Σας συστήνω λοιπόν να αποθηκεύσετε πολλαπλάσια ποσότητα αλατιού από αυτήν πού φαντάζεστε πώς μπορείτε να χρειαστείτε. Έκτος και αν ζείτε κοντά σε αλυκή ή άλλο τόπο με φυσικό αλάτι, δεν μπορώ να σάς περιγράψω πόσο μεγάλη σημασία έχει ή αποθήκευση αλατιού. Το αλάτι είναι φτηνό και άφθονο τώρα, αλλά σε περίπτωση κρίσης, θα είναι ένα σπάνιο και πολύτιμο αγαθό στις περισσότερες περιοχές μακριά από την θάλασσα. Επίσης, το αλάτι έχει μία σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής.
Κάντε μία έρευνα πάνω στα αποθέματα φυσικού αλατιού πού υπάρχουν στην περιοχή όπου σκοπεύετε να κάνετε το καταφύγιο σας. Αυτή μπορεί να αποδειχθεί μία ιδιαίτερα πολύτιμη γνώση σε πε­ρίπτωση κρίσης.
Αποθηκεύστε περίπου πέντε κιλά αλάτι για κάθε μέλος της οικογένεια σας. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ, αλλά πε­ριλαμβάνει και επιπλέον για να προσελκύσετε άγρια ζώα στο κυνήγι. Όσο θα χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα και στο τραπέζι πρέπει να είναι ιωδιούχο.
02) Ρύζι: Προτιμώ το καστανό ρύζι για τα διατροφικά του πλεονεκτήματα, έστω και αν ο χρόνος συντήρη­σης του είναι μικρότερος από εκείνον τού λευκού. Το συνδυασμένο βάρος θα πρέπει να είναι περίπου δε­καπέντε κιλά ανά ενήλικο άτομο ανά έτος. Ο χρόνος πού μπορεί να διατηρηθεί είναι περίπου οκτώ έτη.

03) Σιτάρι (ή άλλα δημητριακά): Ή αποθήκευση δημη­τριακών είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της οικογενειακής προετοιμασίας. Τα σιτηρά μπορεί σύντομα να μην είναι τόσο φτηνά ή άφθονα, για αυτό αποθηκεύστε. Αγοράστε 100 κιλά ανά ενήλικα ανά έτος. (Ένα μέρος από αυτά μπορεί να είναι με την μορφή ζυμαρικών). Μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και τριάντα ή και πα­ραπάνω χρόνια. Συστήνω επίσης την αγορά επιπλέον κιλών για ανταλλαγές και αγαθοεργίες.
Δεν σας συστήνω να αποθηκεύσετε αλεύρι, αφου αυτό διατηρείται μόνο για δύο ή τρία χρόνια. Το σιτάρι πού δεν έχει υποστεί επεξεργασία διατηρεί το 80% της θρεπτικής του αξίας για τριάντα και πλέον χρόνια. Αγοράστε λοιπόν μη επεξεργασμένο σιτάρι και έναν χειρόμυλο για να το αλέθετε.
Μη παραβλέψετε την ευκολότερη μέθοδο προετοιμα­σίας: τούς μουλιασμένους σπόρους. “Αν μουλιάσετε σε νερό για εικοσιτέσσερις έως τριάντα έξι ώρες το σιτάρι, αυτό φουσκώνει και μαλακώνει, ενώ στην συνέχεια, αν το ζεστά­νετε, φτιάχνετε με αυτό ένα θρεπτικό πρωινό.

04) Καλαμπόκι: Τα ολόκληρα καλαμπόκια διατηρούνται πολύ περισσότερο από τα σπυριά τού καλαμποκιού ή το καλαμποκάλευρο. γι” αυτό να αποθηκεύετε ολόκληρα καλαμπόκια και να αλέθετε μόνοι σας όσα χρειάζεστε. Υπολογίστε 25 κιλά ανά ενήλικα τον χρόνο. Ο χρόνος αποθήκευσης τού ολόκληρου καλαμποκιού είναι οκτώ έως δώδεκα χρόνια, αλλά το σπασμένο ή αλεσμένο καλαμπόκι διατηρείται μόνο δεκαοκτώ με τριάντα έξι μήνες.
05) Βρώμη: Αποθηκεύστε κάπου δέκα κιλά ανά ενήλικα, ανά έτος. Ο χρόνος αποθήκευσης της βρώμης είναι τρία με επτά χρόνια, ανάλογα με την ποικιλία και την μέθοδο συσκευασίας.
06) Λίπη και έλαια: Σάς συστήνω να αποθηκεύετε κυ­ρίως ελαιόλαδο (παγωμένο, σε πλαστικά μπουκάλια), μαγιονέζα, βούτυρο σε σφραγισμένα δοχεία, και φυστικοβούτυρο. Το συνδυασμένο βάρος όλων αυτών πρέπει να είναι γύρω στα πενήντα κιλά ανά ενήλικα, ανά χρόνο. Τα συσκευασμένα προϊόντα θα πρέπει να ανανεώνονται συνεχώς, ή διαφορετικά να δωρίζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ανά δύο χρόνια. Το παγωμένο λάδι πρέπει επίσης να ανανεώνεται ή να δωρίζεται κάθε τέσσερα χρόνια.
07) Γάλα σε σκόνη: Αγοράστε την ποικιλία χωρίς λίπος. Αποθηκεύστε κάπου δέκα κιλά ανά ενήλικα, ανά έτος. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αγοράστε γάλα σε σκόνη συσκευασμένο με άζωτο, από έναν πωλητή τροφίμων μακράς διαρκείας. Αυτό το είδος μπορεί να κρατήσει για πέντε και πλέον χρόνια.

08) Φρούτα και Λαχανικά σε Κονσέρβες: Είναι πιο οικο­νομικό (και μία καλή εξάσκηση) να κονσερβοποιείτε τα δικά σας. Εφόσον ανανεώνετε συνεχώς το απόθεμα σας, πρέπει να ετοιμάζετε αρκετές ώστε να καλύ­πτουν τις ανάγκες του κάθε μέλους της οικογένειας για δύο χρόνια. Οι ποσότητες θα ποικίλλουν ανάλογα με το πόσα φρούτα και λαχανικά καταναλώνετε στο διαιτολόγιο σας.
09) Κρέας σε Κονσέρβες: Και πάλι, θα πρέπει να ανα­νεώνετε το απόθεμα συνεχώς, και δεν θα πρέπει να αποθηκεύετε περισσότερο από όσο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα σε δύο χρόνια. Εγώ προτιμώ τα κονσερβαρισμένα χοιρινά της μάρκας DAK.
10) Σάκχαρα: Προτιμώ το μέλι (έκτος, ασφαλώς, για τα βρέφη), αλλά ανάλογα με τα γούστα σας μπορεί επίσης να θέλετε να δημιουργήσετε ένα απόθεμα με ζάχαρη, μελάσα, σόργον, σιρόπι σφένδαμου, και διά­φορες μαρμελάδες και ζελέδες. Το συνδυασμένο βά­ρος όλων αυτών θα πρέπει να είναι περίπου είκοσι πέντε κιλά ανά ενήλικα, ανά έτος.
Το πραγματικό κλειδί της αυτάρκειας είναι να διαθέτετε όχι μόνο αποθηκευμένα τρόφιμα αλλά και τη δυνατότητα καλλιέργειας των δικών σας δημητριακών και λαχανικών.

“Αν ανησυχείτε για τη διατροφική αξία των τροφίμων, τότε τίποτα δεν ξεπερνά σε αξία τα φρέσκα καλλιεργημένα τρό­φιμα. Θα πρέπει να σκεφτείτε πώς ή αποθήκευση σπόρων πού δεν ανήκουν στα υβρίδια έχει ίση, ίσως και μεγαλύτερη σημασία από την αποθήκευση τροφίμων.
Ή καλλιέργεια ενός δικού σας λαχανόκηπου και ή εκτροφή οικόσιτων ζώων είναι τά σημαντικότερα πράγματα πού θα εξασφαλίσουν τη διατροφή μας στην περίπτωση ενός σεναρίου ιδιαίτερα μακρόχρονης κατάρρευσης.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Δες το γατάκι της χωρίς τρίχες που είναι ιδιο ΑΛΙΕΝ, γάτα Σφιγξ

Λάκης Γαβαλα΄ς ελεονώρα μελέτη

Λάκης Γαβαλάς στην Ελεονώρα Μελέτη: Μπήκα στη φυλακή ως Λάκης και βγήκα ως…