in

Ελένη Μενεγάκη: Τα πικρόχολα σχόλια και η προστασία των παιδιών της από τα φώτα της δημοσιότητας

«Είχα βάλει τις κόκκινες γραμμές μου σε ό,τι αφορά τα παιδιά μου» αναφέρει η παρουσιάστρια του MEGA

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης σε hater, ο οποίος του έστειλε ομοφοβικό σχόλιο στο Twitter. Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου 14/5, την ώρα που παρουσίαζε τον τελικό της Eurovision μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο αγαπημένος σκηνοθέτης-ηθοποιός τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ».

Αυτή την αποστομωτική απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη στο σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε την ώρα του μεγάλου τελικού της Eurovision, σχολίασαν η Ελένη Μενεγάκη και η ομάδα της εκπομπής της, το μεσημέρι της Δευτέρας 16/5. Η 52χρονη παρουσιάστρια τάχθηκε στο πλευρό του καλλιτέχνη -ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά και στο παρελθόν για τη σεξουαλική του ταυτότητα-, τονίζοντας πως δεν είναι λίγοι αυτοί που γράφουν φαρμακόγλωσσα σχόλια για άλλους στα social media και πως αυτά ρίχνουν ψυχολογικά αρκετούς ανθρώπους, κάτι το οποίο δεν πρέπει κανείς να το επιτρέπει στον εαυτό του, γιατί δεν αξίζει.

Διαφήμιση

«Νομίζω ότι, με τα πράγματα που είπε, έγινε πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο κόσμος το συζήτησε και πήρε πολλή υποστήριξη. Εκείνη την ώρα, το σκέφτεσαι. Λες “είμαι σε αυτήν τη θέση για ένα συγκεκριμένο πράγμα, να το πω, να μην το πω;”. Το είπε και καλά έκανε που το είπε.

Με αφορμή αυτό, να πω: πόσα πράγματα διαβάζουμε όλοι γύρω μας για μας και για τους άλλους κάτω από ένα post στο Instagram; Τι μπορεί να ακούσει κανείς, πόσα μπορούν να μας σύρουν; Πόσοι άνθρωποι επηρεάζονται από αυτά τα σχόλια, όταν τα παίρνουν προσωπικά και σοβαρά, ενώ -κατά τη γνώμη μου- δεν πρέπει. Το σχόλιο στο Instagram πρέπει να το αντιμετωπίζεις τόσο όσο. Βγάζω εκτός το θέμα του Γιώργου Καπουτζίδη, γιατί εκείνος το έκανε συμβολικά και καλά έκανε. Τι κακία μπορεί να διαβάζεις και να λες “πού τη βρίσκει την όρεξη να γράψει τόσα φαρμακόγλωσσα σχόλια;”. Δεν μιλάω για το συγκεκριμένο, μιλάω γενικότερα» σημείωσε η Ελένη Μενεγάκη.

Εν συνεχεία, η Ελένη Μενεγάκη υποστήριξε πως όλοι οι άνρθωποι που εκτίθενται στα φώτα της δημοσιότητας δέχονται κριτική, κάτι για το οποίο πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να θέτουν τα όριά τους. Εξήγησε ότι τα δικά της όρια είναι στενά σε ό,τι αφορά τα παιδιά της.

«Εγώ λέω ότι επειδή πάντα υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που είναι σαν να λες ότι δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν παρά να γράφουν σκληρά πράγματα και κακίες σε εκείνους που ανεβάζουν ένα post. Δεν μιλάω για εμένα προσωπικά, γιατί εγώ δεν έχω δει και πολλά πράγματα όσον αφορά τέτοιου είδους σχόλια. Πρέπει σε όλα να δίνουμε το ίδιο βάρος; Κάθε μέρα πρέπει να είμαστε άρρωστοι. Κάποια θέματα τα διαχωρίζω. Εγώ, ας πούμε είχα βάλει τις κόκκινες γραμμές μου σε ό,τι αφορά τα παιδιά μου. Είχα πει “διαχωρίστε το, εγώ δουλεύω στην τηλεόραση, όχι η οικογένειά μου, τα παιδιά μου”. Εκεί απαντώ με άλλον τρόπο, όχι ευθέως. Υπάρχουν και νομικοί, αυτή είναι η δουλειά τους, να κυνηγούν τα κακώς κείμενα. Ο καθένας ξέρει πού θα βάλει τα όριά του. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που κάνουμε αυτή τη δουλειά, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι δεν θα ακούμε μόνο αυτά που μας αρέσουν, αλλά και πράγματα που θα πούμε “μα τι γράφουν; πώς τους ήρθε τώρα αυτό; πόσο σκληρός μπορεί να γίνει κανείς;”» εξήγησε η Ελένη Μενεγάκη.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Φαίη Αλεξοπούλου

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπώ το free camping, την ελευθερία, τις όμορφες συζητήσεις. Δεν αντέχω την αδικία και την προδοσία. Δεν λέω ποτέ "όχι" στο να βγω σε ένα κοκτέιλ μπαρ, αλλά και σε βόλτα στην πόλη.
Για επικοινωνία: [email protected]

Διαφήμιση

Ρία Αντωνίου: Ο τιμοκατάλογος στη φόρα απο Ιταλούς ΧΑΚΕΡΣ. Πόσα παίρνει για μία… φωτογραφία

Νίκος Μουτσινάς: Τι λέει για το σεξιστικό σχόλιο που δέχθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης – «Το αδερφή είναι τόσο παλιακό»