in

Έκτακτη είδηση: Την παραίτηση του υποβάλλει το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας

Αλεης Τσιπρας

Στη σκιά της καταστροφικής ήττας των εκλογών της 21ής Μαΐου 2023, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Η απόφαση αυτή δεν ήρθε ως έκπληξη για πολλούς πολιτικούς αναλυτές, καθώς η δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές είχε υποδείξει ήδη τη μεγάλη ηττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση

Μάλιστα εκτός από τη μεγάλη προσωπική νίκη του Κυριακού Μητσοτάκη ο Τσίπρας ηττήθηκε κατά κράτος σχεδόν από όλα τα αριστερά κόμματα! Το ΠΑΣΟΚ ανέκαμψε 50% ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου για λιγότερες από 4.000 ψήφους δεν μπήκε στη Βουλή!

Στη λακωνική δήλωσή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν συλλογικά τα εκλογικά αποτελέσματα» και συνέχισε, λέγοντας πως «ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει, δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη», ευχαριστώντας παράλληλα τους ψηφοφόρους, αλλά και τα μέλη του κόμματος.

Όπως αναμένεται η κεντρική Επιτροπή του κόμματος δεν θα κάνει δεκτή την παραίτηση Τσίπρα και θα οδηγηθεί με αυτόν αρχηγό στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Exit poll: ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΥΡΙΖΑ στα εξιτ πολ

Ρίτα Όρα: Με see-though μπλουζάκι που δεν άφηνει… τίποτα στη φαντασία. Στους δρόμους χωρις σουτιέν