in

Εφιάλτης: Το στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού χτυπάει με μανία και τους πλήρως εμβολιασμένους

Δραματικές είναι οι έρευνες των επιστημόνων τόσο από την Αγγλία όσο και από το Ισραήλ σχετικά με το στέλεχος Δ του κορωνοιου ή αλλιώς το στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης.

Στο Ισραήλ οι μισοί από τους οποίους νόσησαν με το στέλεχος 10 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι την ίδια ώρα που στην Αγγλία σε 73 θανάτους από το στέλεχος Δ στις 14 Ιουνίου οι 10 (14%) ήταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα έχοντας περάσει και 21 ημέρες, οι 26 (36%) είχαν λάβει και τη δευτερη δόση του εμβολίου και είχαν περάσει 14 ημέρες και οι 34 (47%) ήταν ανεμβολίαστοι.

Διαφήμιση

Το νέο αυτό στέλεχος είναι το ταχύτερο στέλεχος στη διασπορά του έως τώρα. Η παρουσία του έχει εξακριβωθεί σε 92 χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και είναι πιθανόν να είναι το επικρατές στέλεχος του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο Μέχρι τον Αύγουστο.


Επίσης είναι δυνητικά πιο θανατηφόρο στέλεχος, γιατί εξαιτίας της πολύ μολυσματικής του φύσης, θα προσβάλλει τελικά τους πιο ευπαθείς που θα νοσήσουν σοβαρότερα, θα νοσηλευτούν και πιθανά θα καταλήξουν από τη λοίμωξη COVID-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Το στέλεχος αυτό πιθανά οδηγεί και σε σοβαρότερα συμπτώματα, αλλά και διαφορετικά από τα συνηθισμένα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19, όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα.

Οι μελέτες και τα δεδομένα αυτά ανάγκασαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας να συστήνει μάσκα απόστασης πλύσιμο χεριών και για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στις ΗΠΑ πάνω από το 10% των ατόμων που μολύνονται τώρα από τον SARS-CoV-2, οφείλεται στο στέλεχος «Δέλτα» και έχει ήδη υπολογιστεί ότι έχουν ήδη καταλήξει λόγω αυτού του στελέχους πάνω από 600 χιλιάδες άνθρωποι.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Δολοφόνος Νίκου Σεργιανόπουλου: Σκότωσε ξανά στη φυλακή. Πάλι καλά που δεν πρόλαβε το νόμο Παρασκευοπούλου

Σοκαριστικό viral video: Η στιγμή που μοτοσυκλέτα χτυπάει και εκτοξεύει 10χρονο στην Κρήτη