in

Έχεις σκύλο; Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της αστυνομίας. Έτσι θα αποφύγεις το πρόστιμο των 300 ευρώ

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να έχουν τοποθετήσει τσιπάκι (ηλεκτρονική ταυτότητα) στα ζώα τους ενώ κατά τη βόλτα θα πρέπει το ζώο να φέρει λουράκι.

Διαφήμιση

Η αστυνομία ξεκίνησε ελέγχους και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας πραγματοποιούν στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας είναι η συνέχιση δράσεων σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ευτυχία Κορδόνη

Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact [email protected]

Διαφήμιση

Γιατί έπεσε το Instagram. Γιατί έπεσε το facebook: Αυτός είναι ο λόγος και η αιτία. ΔΕΝ ειναι προς πώληση

Αυτοκτόνησε ο Νικος Τσουμάνης

Νίκος Τσουμάνης: Αυτοκτονία ή δολοφονία; Ποιος σκότωσε το Νίκο Τσουμάνη; Αυτοκτόνησε ο Νίκος Τσουμάνης