in ,

Πυρόπληκτα Ζώα στην Αθήνα: Σημαντική ενημέρωση από το Δήμο

Καθώς οι φωτιές στην Αττική έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο, οι εισαγωγές νέων ζώων στον σταθμό για πυρόπληκτα ζώα στο Γαλατσι έχουν μειωθεί σημαντικά σήμερα και ως εκ τούτου από 12 Αυγούστου:

1. Δεχόμαστε ΜΟΝΟ ζώα που βρίσκονται ήδη σε φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού με σκοπό την επανένωση με τους ιδιοκτήτες ή τη μεταφορά σε νέα φιλοξενία. Για κάθε άλλη περίπτωση ΔΕΝ θα μπορούμε να δεχόμαστε νέα ζώα. Αν φιλοξενείτε πυρόπληκτο ζωάκι που δεν έχει περάσει από τον μηχανισμό μπορείτε να το φέρετε ΜΟΝΟ για καταγραφή ως πυρόπληκτο και κτηνιατρικό έλεγχο.

2. Δεχόμαστε ιδιοκτήτες που ψάχνουν τα ζώα τους. Στους ιδιοκτήτες ζητάμε να βάλουν τσιπ με δίκη μας δαπάνη εντός 3 εβδομάδων. Αν δεν το κάνουν ενημερώνονται ότι θα γίνει καταγγελία καθώς έχουμε όλα τα στοιχεία τους.

Διαφήμιση

3. Η πλειοψηφία των ζώων που έχουν καταγράφει και παραδοθεί στο σταθμό βρίσκεται σε φιλοξενίες σε σπίτια. Σκοπός μας είναι όλα τα ζώα του σταθμού να έχουν είτε επανενωθεί είτε να έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς φιλοξενίες μέχρι την Κυριακή. Κατόπιν αυτού θα κρατήσουμε στο σταθμό ένα πολύ μικρό χώρο για ζώα που δεν έχουν δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε σπίτια με καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου όπου ο σταθμός θα αδειάσει οριστικά.

4. Κανένα ζώο δεν θα επιστρέψει στο δρόμο. Όσα ζώα που δεν έχουν microchip δεν τα αναζητήσει ο ιδιοκτητης τους, αφού σημανθούν στους Δήμους που περισυλλέχθηκαν, θα προωθηθούν σε υιοθεσίες και θα βρίσκονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέχρι να βρούμε το δικό τους παντοτινό σπίτι.

5. Ζώα τα οποία έχουν περισυλλεχθεί σε κακή κατάσταση νοσηλεύονται ήδη σε κλινικές ενώ έχουμε δεσμευτεί ότι θα καλύψουμε μέσω δωρεών που έχουμε λάβει όλα τα κτηνιατρικά έξοδα για όλα τα πυρόπληκτα ζώα που φιλοξενούνται και μετά τον ένα μήνα δεν τα έχει αναζητήσει κανεις.

6. Το ωράριο του σταθμού για το κοινό είναι πλέον 08:00-23: 00. Τις υπόλοιπες ώρες στο σταθμό θα βρίσκονται μόνο οι υπεύθυνοι βάρδιας που φροντίζουν τα ζώα και την ασφάλεια του χώρου.

7. Σε συνεργασία με την @edke.gr αναζητούμε λύση για να στήσουμε αντίστοιχο σταθμό στην Εύβοια. Είχαμε μια θετική εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση νωρίτερα σήμερα.

8. Δεν υπάρχουν άλλες ανάγκες σε τροφή, φάρμακα ή εθελοντές

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Βασίλειος Κωστέτσος Θέλει η Influencer να κρυφτεί και η χαρά δε την αφήνει. Έξαλλος με τις βασικές

Έκτακτη είδηση: Μήλος Βυθίστηκε σκάφος με 18 επιβαίνοντες