Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Μαρ 26, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Δεν θέλω χρήματα, βοηθήστε τα αδέσποτα: Το συγκινητικό έργο ζωής του Μίμη Δομάζου
news

Δεν θέλω χρήματα, βοηθήστε τα αδέσποτα: Το συγκινητικό έργο ζωής του Μίμη Δομάζου

Kool Team
Last updated: 25 Ιανουαρίου, 2025 10:38 πμ
Kool Team
Published: 25 Ιανουαρίου, 2025
Share
SHARE

Ο Μίμης Δομάζος, ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έφυγε από τη ζωή στις 24 Ιανουαρίου 2025, δεν ήταν μόνο ένας αθλητικός θρύλος. Ήταν και ένας άνθρωπος με βαθύ αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, κάτι που απέδειξε έμπρακτα με τη δημιουργία της πρώτης δωρεάν ακαδημίας ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Η μοναδική αμοιβή που ζητούσε από τα παιδιά και τους γονείς ήταν να φέρουν τροφή για τα αδέσποτα ζώα, στηρίζοντας παράλληλα τα ανυπεράσπιστα πλάσματα που έχουν ανάγκη.

Ενότητες
  • Η ιδέα πίσω από την ακαδημία
  • Πώς λειτουργούσε η ακαδημία
  • Ο ρόλος του Μίμη Δομάζου
  • Ένας θρύλος με κοινωνική συνείδηση
  • Η κληρονομιά του
  • Υστερόγραφο

Η ιδέα πίσω από την ακαδημία

Η δωρεάν ακαδημία ποδοσφαίρου του Μίμη Δομάζου ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, όταν ο ίδιος αποφάσισε να μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του στις νεότερες γενιές. Πίστευε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένας τρόπος να εξελίξεις τις αθλητικές σου ικανότητες, αλλά και ένα εργαλείο που μπορεί να διαμορφώσει καλύτερους ανθρώπους.

Σε συνέντευξή του, είχε αναφέρει: «Το ποδόσφαιρο είναι σχολείο. Δεν θέλω μόνο να μάθω στα παιδιά να παίζουν καλά, αλλά να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι. Να μάθουν να σέβονται, να δουλεύουν σκληρά και να προσφέρουν».

Πώς λειτουργούσε η ακαδημία

Η ακαδημία λειτούργησε με έναν μοναδικό τρόπο, που ξεπερνούσε τα συνηθισμένα πρότυπα των αθλητικών συλλόγων:

  • Χωρίς οικονομική επιβάρυνση: Κανένα παιδί δεν πλήρωνε χρήματα για να συμμετάσχει στις προπονήσεις.
  • Μοναδική “αμοιβή”: Οι οικογένειες των παιδιών προσέφεραν τροφές για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, κάτι που ο ίδιος ο Δομάζος είχε θέσει ως προϋπόθεση συμμετοχής.
  • Έμφαση στην ομαδικότητα: Η ακαδημία δίδασκε όχι μόνο τεχνικές και τακτική, αλλά και αξίες όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η αγάπη για το περιβάλλον και τα ζώα.

Ο ρόλος του Μίμη Δομάζου

Ο ίδιος ο Μίμης Δομάζος συμμετείχε ενεργά στις προπονήσεις, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά. Ήταν γνωστός για την αυστηρότητά του, αλλά και για την αγάπη του προς τους μικρούς αθλητές, τους οποίους έβλεπε σαν τα δικά του παιδιά.

«Ήθελα να τους δείξω ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο γκολ και νίκες, αλλά και το πώς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Τα ζώα μας χρειάζονται όσο κι εμείς χρειαζόμαστε την αγάπη και την κατανόηση», είχε πει χαρακτηριστικά.




Ένας θρύλος με κοινωνική συνείδηση

Ο Μίμης Δομάζος είχε εκφράσει πολλές φορές τη λύπη του για την έλλειψη αλληλεγγύης στη σύγχρονη κοινωνία. Με αυτήν την πρωτοβουλία, στόχευσε να εμπνεύσει τόσο τα παιδιά όσο και τις οικογένειές τους να γίνουν πιο ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: «Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακόμα και ένα μικρό παιδί, αν φέρει ένα σακουλάκι τροφή για τα αδέσποτα, συμβάλλει σε κάτι μεγαλύτερο από τον ίδιο».

Η κληρονομιά του

Η ακαδημία αυτή δεν ήταν απλώς ένα αθλητικό εγχείρημα. Ήταν μια ζωντανή απόδειξη της αγάπης του Μίμη Δομάζου για τον αθλητισμό, την κοινωνία και τη φύση. Η κληρονομιά του «στρατηγού» συνεχίζει να ζει μέσα από τα παιδιά που επωφελήθηκαν από αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς και μέσω του παραδείγματος που άφησε για την αξία της προσφοράς.

Σήμερα, ο Μίμης Δομάζος δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, αλλά οι αξίες του και το έργο του παραμένουν ζωντανά. Η ακαδημία του αποτελεί σημείο αναφοράς για το πώς ο αθλητισμός μπορεί να γίνει μοχλός κοινωνικής αλλαγής.

Υστερόγραφο

Ο θάνατος του Μίμη Δομάζου είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να φωτίζει τον δρόμο των νεότερων γενεών. Όπως συνήθιζε να λέει: «Το ποδόσφαιρο είναι ζωή. Και η ζωή είναι προσφορά».

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:αδέσποταμιμης δομάζος
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
10°C
Athens
few clouds
11° _ 8°
65%
2 km/h
Πε
19 °C
Πα
14 °C
Σα
15 °C
Κυ
16 °C
Δε
18 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

You Might Also Like

news

Οικογενειακό δράμα στη Λαμία: Στη φυλακή ο 53χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό του 80χρονου πατέρα του

2 Min Read
Ολίβια Κούλπο
koolgirls

Η Ολίβια Κούλπο απολαμβάνει τον ήλιο με μπικίνι στις διακοπές της στο St. Barts

2 Min Read
Αλίκη Βουγιουκλάκη
Showbiz

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Μπατσάκια στα…Νέες αποκαλύψεις για την πρώτη νύχτα του γάμου τους

2 Min Read
koolgirls

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Ποζάρει έγκυος μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φωτογραφία

1 Min Read
Showbiz

Κάτι τρέχει με τη Μαίρη: H Κάμερον Ντίαζ εντελώς άβαφη κυκλοφορεί στους δρόμους του Beverly Hills

1 Min Read
Sports

Διαβολοβδομάδα» Νο3 στην EuroLeague, το EuroCup και η Lega Serie A αποκλειστικά στο Novasports

2 Min Read
news

Η ανακοίνωση από το Λαϊκό Νοσοκομείο για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη

2 Min Read
news

Σοκαριστική ανάλυση για το δυστύχημα των οπαδών του ΠΑΟΚ: Τι αποκαλύπτει ειδικός. «Δεν υπήρξε προσπάθεια αποφυγής» – Τα σενάρια που εξετάζονται

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?