in

Δεν είναι συνέντευξη! – Τα έξι πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν αλλά και μετά το πρώτο ραντεβού

Romantic young couple dating an flirting at the bar, staring at each other's eyes

Είναι γνωστό πως η πρώτη εντύπωση είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.

Γι αυτό και το πρώτο ραντεβού είναι σημαντικό για την εξέλιξη της σχέσης. Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο προκειμένου να συμβουλέψουν όλους όσους θέλουν να κερδίσουν το αντικείμενο του πόθου τους. Η ψυχολόγος Ρέιτσελ Μάκλιν παρουσιάζει τι δεν πρέπει να κάνετε, για να μην καταστρέψετε το πρώτο ραντεβού.

Δεν είναι συνέντευξη

Διαφήμιση

Εάν έχετε ετοιμάσει στο μυαλό σας μία λίστα με ερωτήσεις καλύτερα να τις ξεχάσετε. Ο καταιγισμός ερωτήσεων κάνει τον άλλο να αισθάνεται ότι τον ανακρίνουν ή ότι είναι υποψήφιος για κάποια θέση εργασίας. Αφήστε τη συζήτηση να κυλήσει φυσικά, αναζητώντας θέματα που ενδιαφέρουν και τους δύο.

Δεν είστε ανταγωνιστές

Δεν κάνουμε διαγωνισμό εδώ… Σίγουρα στόχος είναι να εντυπωσιάσετε και να τονίσετε τα επιτεύγματα ή τα θετικά σας στοιχεία, μην το κάνετε όμως σε υπερβολικό βαθμό ούτε με μορφή κόντρας.

Μην μιλάτε με σαρκασμό

Μπορεί στις παρέες σας ο σαρκασμός σας να κάνει τους άλλους να γελάνε, όμως κάποιος που δεν σας γνωρίζει καλά μπορεί να θεωρήσει αυτή τη συμπεριφορά προσβλητική.

Μην αφήνετε την απαισιοδοξία σας να βγει προς τα έξω

Η απαισιοδοξία λειτουργεί πολλές φορές σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, οπότε αν η στάση σας είναι αρνητική μην περιμένετε να έχει θετική έκβαση το ραντεβού. Επίσης, σε κανέναν δεν αρέσουν οι μίζεροι άνθρωποι, οπότε μην αφήσετε να γίνει αυτός ο λόγος που μετά το πρώτο ραντεβού δεν θα ακολουθήσει και δεύτερο.

Μην παραμελείτε τη γλώσσα του σώματος

Προσέξτε να μην αφήνετε τους ώμους σας να γέρνουν προς τα εμπρός και μην σταυρώνετε τα χέρια σας, καθώς οι στάσεις αυτές αποπνέουν θλίψη, έλλειψη αυτοπεποίθησης και αμυντική στάση. Πολλές φορές η γλώσσα του σώματος μετράει περισσότερο κι αυτό αυτά που λέμε.

Μην στείλετε άπειρα μηνύματα μετά

Αποφύγετε να στείλετε απανωτά μηνύματα μετά το ραντεβού για να πείτε πόσο καλά περάσατε ή να εκφράσετε την επιθυμία σας για μια δεύτερη συνάντηση. Όπως ο καταιγισμός ερωτήσεων (βλέπε 1), έτσι και ο καταιγισμός μηνυμάτων μπορεί να θεωρηθεί κουραστικός ή να εκληφθεί ως ένδειξη απελπισίας.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
Ελένη Μενεγάκη

Η Ελένη Μενεγάκη και η μπιφτέκα: Ξεκινά στο MEGA! Ως πότε θα κάνει εκπομπή στην τηλεόραση η Μενεγάκη τελικά;

Νικολέττα Ράλλη: Retro Alert! Τα ιστορικά viral γυμνά της που ξεπέρασαν και αυτά της Πηνελόπης Αναστασοπούλου