in

Coca Cola: Γιατί έχει καλύτερη γεύση στο γυάλινο μπουκάλι; Ένας ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ απαντά. Έκανε έρευνα

Όλοι μας έχουμε πιεί Cola Cola. Και μπορεί κάποιοι να μην έχουν ιδιαίτερη αδυναμία και να αποφεύγουν την κατανάλωση του δημοφιλέστερου αναψυκτικού στον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν την Coca Cola και αν δεν επηρέαζε την υγεία τους δεν θα έπιναν νερό, αλλά το πολυαγαπημένο τους αναψυκτικό και μόνο!

Οι τελευταίοι σίγουρα έχουν διαπιστώσει πως η Cola Cola Zero έχει καλύτερη γεύση από την Light. Όμως πιο γευστική απ’ όλες είναι η Cola Cola που βρίσκεται στο vintage γυάλινο μπουκάλι.

Διαφήμιση

Αν και κυκλοφορεί σε διάφορες συσκευασίες, όλοι ξέρουμε πως, για κάποιο μυστήριο λόγο, το vintage γυάλινο μπουκάλι, εκτός από πιο όμορφο, έχει και μεγάλη διαφορά στη γεύση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Η επιστήμη ήρθε να δώσει την απάντηση

Η βιοχημικός Sara Risch ήρθε να δώσει την απάντηση στο ερώτημα που… βασανίζει τους φανς της Cola Cola. Η αισθητή διαφορά στη γεύση οφείλεται στην χημική αντίδραση του αναψυκτικού με τη φιάλη στην οποία φυλάσσεται.

«Οι εταιρείες τροφίμων και συσκευασιών προσπαθούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις που να επηρεάζουν τις γεύσεις των τροφίμων.

Ωστόσο κάποιες μικροαλλαγές δεν μπορούν να αποφευχθούν και οι γυάλινες συσκευασίες είναι σαφώς καλύτερες – με την έννοια πως έχουν λιγότερες χημικές αντιδράσεις με τα αναψυκτικά», λέει η βιοχημικός. Αυτός είναι ο λόγος που η Coca Cola στο γυάλινο μπουκάλι είναι πιο γευστική.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση
ελενη μενεγακη

Από την Ελένη Μενεγάκη στη Βίκυ Καγιά: Ελληνίδες που συμμετείχαν σε βίντεο κλιπ

Έρευνα: Γιατί οι άντρες επιβάλλεται να βγαίνουν με τους φίλους τους; Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί!