in

Χρυσοπηγή Δεβετζή: Όταν έχασε το Ολυμπιακό μετάλλιο λόγω ΝΤΟΠΑΣ με σκληρό Ανδρογόνο Αναβολικό που δίνουν σε Άλογα

Χρυσοπηγη δεβετζη

Η Χρυσοπηγή Δεβετζή είναι κορυφαία αθλήτρια του τριπλούν με σημαντικότατες επιτυχίες και πολλά μετάλλια στο ενεργητικό της και κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο τριπλούν με επίδοση 15,32 μέτρα την οποία είχε πετύχει στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας στην προκριματική φάση στις 21 Αυγούστου του 2004.

Διαφήμιση

Στον τελικό του τριπλούν πέτυχε 15,25 και πήρε το αργυρό μετάλλιο!

Διαφήμιση

Το Ολυμπιακό μετάλλιο που αφαιρέθηκε από την Πηγή Δεβετζή

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, αφού προκρίθηκε με την πρώτη προσπάθεια κατευθείαν στον τελικό του τριπλούν, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 15,23 μ. που αποτέλεσε την καλύτερη επίδοσή της εκείνο το χρόνο.

Λίγα χρόνια αργότερα αποδείχθηκε ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν ντοπαρισμένη αφού είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και το μετάλλιο της αφαιρέθηκε. Συγκεκριμένα ανιχνεύθηκε στανοζολόλη, ένα φάρμακο ανδρογόνων και ισχυρό αναβολικό στεροειδές (AAS) που προέρχεται από τη διϋδροτεστοστερόνη.

Διαφήμιση

Αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Winthrop Laboratories (Sterling Drug) το 1962 και έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση, αν και σήμερα δεν διατίθεται πλέον στις ΗΠΑ.
Χρησιμοποιείται επίσης στην κτηνιατρική. Χορηγείται από το στόμα σε ανθρώπους ή με ενδομυϊκή ένεση σε ζώα.

Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αναβολικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται, συνήθως ως φάρμακα που βελτιώνουν την αθλητική απόδοση και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε διοργανώσεις υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης IAAF και πολλών άλλων αθλητικών φορέων. Επιπλέον, η στανοζολόλη έχει περιοριστεί ιδιαίτερα στις ιπποδρομίες των ΗΠΑ!

Διαφήμιση

Τον Μάρτιο του 2011 στην αθλήτρια επεβλήθη αποκλεισμός από όλες τις διοργανώσεις για δύο χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, με την αιτιολογία ότι «απέτυχε να δώσει δείγμα» σε αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου έκανε προετοιμασία.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου την τιμώρησε για παραβίαση των κανονισμών doping και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Οσάκα το 2007, καθώς βρέθηκε θετικό δείγμα της σε έλεγχο κατά την διάρκεια των αγώνων.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση
ζετα ρουκ ζουκ

Ζέτα Μακρυπούλια Ρουκ Ζουκ: Η λέξη ήταν ο ανύπαντρος. Τρελό γέλιο

Survivor spoiler: Αυτή είναι η ξανθιά παρουσιάστρια που έριξε νέο άκυρο στον Ατζούν Ιλίτζαλι κ το ριάλιτι