in

Χασίγια: Το καπλάνι της βιτρίνας πέθανε – Ευθανασία στο λευκό τιγράκι. Η τελευταία φωτογραφία. Το twitter αποχαιρετά το περήφανο ζώο

Ήταν 28 Φεβρουαρίου 2023 όταν κάποιος παράτησε το λευκό τιγράκι έξω από κάτω σκουπιδιών στο Αττικό ζωολογικό πάρκο!

Το ζώο ανήμπορο να περπατήσει αφού υπήρχε παράλυση από τη σπονδυλική στήλη και τα πίσω πόδια, παρέλαβαν και εξέτασαν κτηνίατροι τόσο του πάρκου όσο και της περιφέρειας!

Διαφήμιση

Μετά τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν οι κτηνίατροι απευθύνθηκαν σε όλα τα ξένα μεγάλα κτηνιατρικά κέντρα με εμπειρία στα άγρια ζώα για εκτίμηση της κατάστασης αλλά από πουθενά δεν προέκυψε κάποια θετική προοπτική για την εξέλιξη της υγείας του. Ως εκ τούτου σήμερα το πρωί έγινε ευθανασία!

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δημοσίευσε την είδηση στα social media Αναφέροντας χαρακτηριστικά

Από τις 28/2 που εγκαταλείφθηκε έξω από τον χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, κατ’ εντολή των αρμόδιων αρχών, η μικρή Xασίγια παρέμεινε για φιλοξενία φροντίδα και περίθαλψη στις εγκαταστάσεις μας.

Από την πρώτη στιγμή έγιναν αντιληπτά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Οι άνθρωποί μας, κτηνίατροι και φροντιστές, ήταν δίπλα της κάθε στιγμή με πολύ αγάπη.

Αναζητώντας την όποια ελπίδα για ανάρρωση και ποιοτική ζωή, όπως αυτή αρμόζει σε μία τίγρη, υποβλήθηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων, οι αιματολογικές αναλύσεις καθώς και το ιστορικό στάλθηκαν αμέσως στις αρμόδιες αρχές και σε συνέχεια σε εξειδικευμένα κέντρα στην Ευρώπη, στην Αμερική καθώς και στη Αφρική (AAP, Born Free, Panthera Africa, The Wildcat Sanctuary, 4Paws). Σκοπός των επαφών με τα προαναφερθέντα κέντρα (με παράλληλη αποστολή του συνόλου των εξετάσεων) ήταν η διερεύνηση της πιθανότητας μεταφοράς του ζώου σε κάποιο από αυτά για την περαιτέρω διαχείριση και περίθαλψη. Οι απαντήσεις που ελήφθησαν από τα κέντρα αυτά απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτό.

Συστήθηκε δε 12μελής επιτροπή ελλήνων κτηνιάτρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η οποία και γνωμοδότησε βασισμένη πάνω στα ιατρικά δεδομένα του νεαρού ζώου.

Δυστυχώς τα σοβαρά ανίατα επίπονα γενετικά προβλήματά του, ασύμβατα με μια στοιχειωδώς ποιοτική ζωή και τους κανόνες ευζωίας, οδήγησαν τόσο τους Έλληνες κτηνιάτρους που αποτελούσαν μέλη της επιτροπής, αλλά και τους ξένους ειδικούς, στο να εισηγηθούν ομόφωνα στις αρμόδιες αρχές πως η ευθανασία ήταν η μόνη επιλογή, όπως συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις που κάποιο ζώο υποφέρει χωρίς να υπάρχει ελπίδα βελτίωσης.

Ακολουθώντας την τελική εντολή των αρχών, παρουσία κτηνιάτρων από την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, η μικρή Χασίγια έφυγε σήμερα ανώδυνα, στο χώρο όπου διέμεινε όλο αυτό το διάστημα και ανάμεσα στους ανθρώπους που την φρόντισαν, την αγάπησαν και δέθηκαν πολύ μαζί της αυτές τις 6 εβδομάδες. Το ζώο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο εργαστήριο παθολογικής ανατομικής της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ευχή όλων με αφορμή την θλιβερή ιστορία να ευαισθητοποιηθούν όλοι περισσότερο για την αναγκαιότητα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου άγριων ζώων στην χώρα μας και να υπάρξει μεγαλύτερη εντατικοποίηση των προσπαθειών των αρμόδιων αρχών στην κατεύθυνση αυτή.

Το Twitter αποχαιρέτησε με δάκρυα το λευκό τιγράκι

Στο κάδρο των υπευθύνων έβαλαν όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τα ζώα και κάνουν παράνομο εμπόριο

Συγνώμη…. Γιατί είσαι ένα μικρό θαυματακι της φύσης που είχες την ατυχία να γνωρίσεις τα τέρατα όχι του παραμυθιού αλλά αυτού του κόσμου που δυστυχώς για εσάς τα ζωάκια είναι αληθινά και καταστρέφουν ότι όμορφο υπάρχει. Συγνώμη.. για ότι βίωσες.

Πριν λίγο,η μικρή Χασίγια,πέρασε στον παράδεισο των ζώων,όπου δε θα υπάρχει πόνος και ανθρώπινο χέρι να τη βασανίζει.
Ας γίνει ο θάνατος της μικρής,αγώνας να σταματήσει το εμπόριο άγριων ζώων.
Ας γίνει σημαία για την προστασία των ζώων και της ζωής της ίδιας.

Χασίγια μου ήρθες και ομόρφυνες τον κόσμο μας, πιστέψαμε στην ίαση σου, δεν ήρθε, καλό σου ταξίδι απίστευτο πλασματάκι 💔.

Εύχομαι να πληρώσουν, όσοι συντηρούν το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

GNTM: Τι κάνει και πώς είναι σήμερα ο “Γύπας” Δημοσθένης Τζουμάνης του ριάλιτι μοντέλων;

Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε στα 48 του ο ηθοποιός που έπαιζε στα «Πάθη του Χριστού», μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο