Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Πέμπτη, Νοέ 13, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Χαλκιδική: Έτσι έγινε η τραγωδία με την 8χρονη – Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης
news

Χαλκιδική: Έτσι έγινε η τραγωδία με την 8χρονη – Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Kool Team
Last updated: 14 Αυγούστου, 2024 9:11 πμ
Kool Team
Published: 14 Αυγούστου, 2024
Share
SHARE

Χαλκιδική: Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τον πνιγμό 8χρονης σε κατασκήνωση – Στον εισαγγελέα η 19χρονη ομαδάρχισσα

Μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο συγκλονίζει την Χαλκιδική, μετά τον τραγικό θάνατο ενός 8χρονου κοριτσιού σε κατασκήνωση στην Κρυοπηγή. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα η 19χρονη ομαδάρχισσα που είχε την ευθύνη της μικρής. Η νεαρή συνελήφθη με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα, κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν το 8χρονο κορίτσι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα της κατασκήνωσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκηνωτικής εταιρείας, μετά το μεσημεριανό φαγητό, οι κατασκηνωτές είχαν επιστρέψει στα δωμάτια τους για την καθιερωμένη μεσημεριανή ανάπαυση. Κατά την καταμέτρηση των παιδιών, η ομαδάρχισσα διαπίστωσε ότι το κορίτσι έλειπε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ομάδα στελεχών της κατασκήνωσης άρχισε να την αναζητά στους χώρους. Δυστυχώς, το παιδί βρέθηκε στην πισίνα και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού της κατασκήνωσης και των διασωστών του ΕΚΑΒ, το κορίτσι δεν κατάφερε να επανέλθει.

Αναπάντητα ερωτήματα και ευθύνες

Η οικογένεια του παιδιού, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι συντετριμμένη και αναζητά απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία. Ο παππούς της 8χρονης εξέφρασε την οργή του για την έλλειψη ενημέρωσης από την κατασκήνωση, ενώ αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να χαθεί το παιδί τους από το οπτικό πεδίο των υπευθύνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το κορίτσι να βγήκε μόνο του από το δωμάτιο την ώρα της ανάπαυσης και να πήγε στην πισίνα, όπου ο ναυαγοσώστης δεν ήταν παρών. Αυτή η εκδοχή επιβεβαιώνεται και από το ρεπορτάζ του MEGA, το οποίο αναφέρει ότι η πισίνα ήταν κενή από κατασκηνωτές τη συγκεκριμένη στιγμή.

Η αντίδραση των αρχών και οι επόμενες ενέργειες

Η κατασκήνωση “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.” εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του παιδιού και δεσμεύεται να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος. Στο κάδρο των ευθυνών βρίσκονται, επίσης, ο ναυαγοσώστης και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την αδυναμία πρόληψης της τραγωδίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.”:

“Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.”

 

Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, το οποίο διερευνά όλες τις πτυχές του περιστατικού. Παράλληλα, η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Χαλκιδική
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
14°C
Athens
few clouds
15° _ 12°
70%
3 km/h
Πε
22 °C
Πα
20 °C
Σα
19 °C
Κυ
19 °C
Δε
19 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Πώς έγινε ο τραυματισμός του 3,5 ετών παιδιού στα Σπάτα

Kool Team
3 Min Read

Φρίκη στη Βοιωτία: Εκτέλεσαν τον 27χρονο οικοδόμο και έκαψαν τη σορό του – Οι απειλές από τον πρώην της συντρόφου του και ο γρίφος των Αρχών

Kool Team
4 Min Read

Κορωπί: 22χρονος κατάπιε αμάσητο μπέργκερ για ένα στοίχημα – Δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ

Kool Team
3 Min Read

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο ΣΕΦ: Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα παρακολουθεί τον αγώνα Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

MedianewsShowbiz

Γιώργος Λιάγκας: Εγώ τη Φαίη Σκορδά θα την EXEZA θα τη ΣΚΟΤΩΝΑ αν με το νεο της ΣΥΝΤΡΟΦΟ….

1 Min Read
koolgirls

Σίντι Πράντο: Ψήνει για την 4η Ιουλίου και ετοιμάζεται για Μύκονο

3 Min Read
koolgirls

Σάρλοτ ΜακΚίνι: Παρέα με το μπoύστο της μοιράζουν υπογλώσσια από το εξώφυλλο του Venice Magazine

1 Min Read
Μπάσκετ

Σάσα Βεζένκοβ: «Πάντα δύσκολα στο ΟΑΚΑ – με ψυχολογία και συγκέντρωση για να διεκδικήσουμε τη νίκη»

3 Min Read
Showbiz

Κατερίνα Καινούργιου: Οι φωτογραφίες που θέλει να εξαφανίσει – Ανοίξαμε το απαγορευμένο αρχείο του Koolnews.

1 Min Read
Showbiz

Άρτεμις Αλεξανδράτου: Αλλη για Only fans – Η αδερφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου τραβάει selfie φωτογραφία με μαγιό στον καθρέφτη

1 Min Read
Media

Power of Love: Πετάχτηκαν τα μάτια του Πελετιέ με το ντύσιμο της Σωτηρίας στο ριάλτι – Αυτό που φοράς είναι…

3 Min Read
news

Έκτακτη είδηση: Εντάλματα έρευνας στα σπίτια των εμπλεκομένων για το βιασμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατάσχονται υπολογιστές

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?