in

Χαλκίδα αλλαγή χρόνου με σεισμό: Σεισμός στην Εύβοια – Τρόμος για 6 ρίχτερ στα Ψαχνά που… έρχονται;

Το ρήγμα των Ψαχνών στην Εύβοια, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Χαλκίδας είναι ένα ρήγμα που και στο παρελθόν το 2003 είχε δώσει σεισμό της τάξεως των 5 Ρίχτερ ενώ και το 2008 είχε δώσει μεγάλο σεισμό!

Ως εκ τούτου ο σεισμός εντάσεως 4,9 της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι κανείς δεν γνωρίζει εάν ήταν ο κύριος σεισμός ή ένας προσεισμος του κυρίου σεισμού που θα ακολουθήσει!

Αν και όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει μεγάλη ισχύ ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος διευθυντής εργαστηρίου γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δήλωσε νωρίτερα στο Mega Channel ότι το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί εύκολα να δώσει ένα σεισμό της τάξεως των 6 ρίχτερ ακόμα και παραπάνω!

Διαφήμιση

Όπως συνέχισε οι κάτοικοι είναι φρόνιμο να προετοιμάζονται για το χειρότερο

«Θα ακολουθήσουν σημαντικοί μετασεισμοί. Θα αισθάνονται έντονα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ωστόσο η Αθήνα δεν κινδυνεύει από την ακολουθία. Ο κίνδυνος είναι για τα Ψαχνά και τη Χαλκίδα».

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαζάχο «οι κάτοικοι θα αλλάξουν χρονιά με σεισμούς. Θα υπάρχουν και ισχυροί μετασεισμοί στο μέγεθος του πρώτου σεισμού» ενώ όπως σημειώνει, «οι κάτοικοι πρέπει να προετοιμαστούν και για το χειρότερο σενάριο. Έτσι πρέπει να κινηθούμε τις επόμενες ώρες και μέρες».

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Αγγελικής Ηλιάδη: Η φωτογραφία με ζαρτιέρες και σταυpoπόδι που έριξε το Instagram! Άκρως αποκαλυπτική σε πασαρέλα και πίστα

Τζένουαρι Τζόουνς: Γυμvή στη μπανιέρα σε στάση αναμονής προσκαλεί τη Ριάνα για….