in

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου: Το κλικ των εκατομμυρίων δολαρίων. ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ;

Ο γνωστός φωτογράφος Πίτερ Λικ κατάφερε να γράψει ιστορία με τον φακό του καθώς το ενσταντανέ με τίτλο «Ghost» πωλήθηκε σε άγνωστο συλλέκτη για το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που καθιστά το στιγμιότυπο ως την ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου.

Έτσι ο Αυστραλός φωτογράφος συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ του Αντρέας Γκούρσκι, η φωτογραφία του οποίου με τίτλο «Rhein II» είχε πωληθεί το 2011 έναντι 4,3 εκατ. δολαρίων.

Διαφήμιση

Η τοποθεσία που απαθανάτισε ο Πίτερ Λικ βρίσκεται στο Φαράγγι της Αντιλόπης στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ένα μέρος ιδιαίτερα δημοφιλές για τους φωτογράφους τοπίων. Πρόκειται για την ασπρόμαυρη εκδοχή μιας φωτογραφία που τυπώθηκε επίσης έγχρωμη με τον τίτλο «Ghost».
Ghost έγχρωμη

Ο Λικ ανακοίνωσε επίσης ότι ο ίδιος αγοραστής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αγόρασε ακόμη δύο φωτογραφίες έναντι 2,4 εκατ. και 1,1 εκατ. δολαρίων («Illusion» και «Eternal Moods» αντίστοιχα). Έτσι ο Λικ έχει τέσσερις φωτογραφίες στη λίστα με τις 20 πιο ακριβές όλων των εποχών, καθώς το 2011 μια άλλη του φωτογραφία είχε πωληθεί έναντι 1 εκατ. δολαρίων.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Ευτυχία Κορδόνη

Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact [email protected]

Διαφήμιση

Ελλάδα. Πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ και πήρε αποζημίωση 15000 γιατί έβαλαν φωτογρφία του στο facebook

Φωτογραφία: Το πιο παθιασμένο φιλί της Μαρίας Κορινθίου στο Γιάννη Αϊβάζη σε zoom