in

Αθλητικά Παπούτσια: Αγορά μπασκετικών παπουτσιών, τι πρέπει να ξέρεις

ανδρικα παπουτσια για μπασκετ

Όταν επιλέγεις παπούτσια μπάσκετ, πρέπει να έχεις υπόψη πολλούς παράγοντες για να κάνεις την καλύτερη επιλογή. Τα σωστά παπούτσια μπάσκετ μπορούν να κάνουν έναν παίκτη να παίζει καλά στο γήπεδο και να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμών στα πόδια και στον αστράγαλο του.
Η επιλογή του σωστού μπασκετικού παπουτσιού είναι μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που μπορεί να πάρει ένας μπασκετμπολίστας. Το μπάσκετ περιλαμβάνει τρέξιμο, άλματα και γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης, οπότε ένα καλής ποιότητας παπούτσι μπάσκετ επιβάλλεται!
Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι πρέπει να ξέρεις κατά την αγορά μπασκετικών παπουτσιών.
ανδρικά-παπούτσια-για-μπάσκετ
1. Μέτρησε το πόδι σου σε ένα αθλητικό κατάστημα παπουτσιών. Αυτό θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις το σωστό μέγεθος παπουτσιού και αν χρειάζεσαι ή όχι παπούτσι με στενή ή φαρδιά φόρμα.
2. Επίλεξε έναν τύπο παπουτσιού μπάσκετ με βάση το στυλ παιχνιδιού μπάσκετ. Οι γρήγοροι και ευκίνητοι παίκτες πρέπει να φορούν ένα ελαφρύ παπούτσι με μέτριο μαξιλαράκι, που προσφέρει ευελιξία και υποστήριξη. Οι δυνατοί παίκτες χρειάζονται ένα βαρύτερο παπούτσι με τη μέγιστη σταθερότητα και άνεση.
3. Ψάξε τη φόρμα των παπουτσιών που προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας. Οι περισσότεροι παίκτες επιλέγουν ψηλά παπούτσια μπάσκετ, επειδή προσφέρουν τη μέγιστη υποστήριξη στον αστράγαλο. Μερικοί παίκτες προτιμούν μεσαία ή κοντά παπούτσια, επειδή δεν περιορίζουν τόσο τις κινήσεις τους.

4. Επίλεξε ένα παπούτσι με σόλα που ικανοποιεί τις ανάγκες σου. Η επιφάνεια της σόλας θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από καουτσούκ, έτσι ώστε να έχεις καλύτερη πρόσφυση και να μην γλιστράς στο δάπεδο του γηπέδου. Ορισμένα παπούτσια έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υπαίθριο παιχνίδι και έχουν βαρύτερες σόλες.
5.Δοκίμασε τα μπασκετικά παπούτσια πριν την αγορά. Αρχικά, δοκίμασε διάφορα παπούτσια για να βρεις το σωστό μέγεθος πιέζοντας τον αντίχειρά σου μεταξύ του μεγαλύτερου δακτύλου σου και της μύτης του παπουτσιού. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό κενό, περίπου όσο το μέγεθος του μικρού σου δακτύλου. Το πλάτος του παπουτσιού πρέπει να είναι άνετο, αλλά όχι πολύ σφιχτό. Επίσης, περπάτησε με τα παπούτσια για να βεβαιωθείς ότι δεν σου «βγαίνουν».
Συμβουλές
Γενικά, μην ανησυχείς υπερβολικά για την επωνυμία ή την εμφάνιση. Είναι πιο σημαντικό να έχεις ένα παπούτσι που αποδίδει καλά.
Προειδοποιήσεις
Η φθορά παπουτσιών μπάσκετ μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικούς τραυματισμούς στο πόδι. Μην σε ξαφνιάσει το γεγονός ότι πρέπει να αντικαθιστάς τα παπούτσια σου μία φορά το μήνα ή το δίμηνο. Η καθημερινή χρήση των παπουτσιών σε προπονήσεις και παιχνίδια καταστρέφει το υλικό του παπουτσιού και μειώνει την τεχνολογία του μαξιλαριού και της υποστήριξης που απαιτείται για την προστασία του ποδιού.
Σε γενικές γραμμές, τα παπούτσια μπάσκετ έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την απόδοση, την άνεση και τη μόδα. Η γνώση των χαρακτηριστικών που ταιριάζουν καλύτερα στο παιχνίδι σου μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις βασικός παίχτης της ομάδας σου σε χρόνο μηδέν.
Έτσι, πριν λάβεις οποιαδήποτε απόφαση για ένα παπούτσι, πρέπει να κατανοήσεις το στυλ παιχνιδιού και τις δυνατότητές σου. Να θυμάσαι ότι τα τυπικά παπούτσια μπάσκετ χωρίζονται σε τρία κύρια τμήματα: το πάνω μέρος, την εσωτερική και την εξωτερική σόλα. Κάθε τμήμα του παπουτσιού σου έχει ιδιότητες που επηρεάζουν την ανθεκτικότητα και την απόδοση του.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Ζέτα Δούκα: Η ηθοποιός Ζέτα Δούκα μιλά για το πρόβλημα υγείας της – video

Ειρήνη Μητράκου: Έσβησε όλες τις φωτογραφίες από το Instagram μετά την αποχώρησή της από το GNTM