koolnews logo
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Ιούν 3, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς το Ισραήλ “ξεγέλασε” τη Χεζμπολάχ με τις φονικές μπαταριες που άλλαξε τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή!
news

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς το Ισραήλ “ξεγέλασε” τη Χεζμπολάχ με τις φονικές μπαταριες που άλλαξε τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή!

Ευτυχία Κορδόνη
Last updated: 18 Οκτωβρίου, 2024 8:02 μμ
Ευτυχία Κορδόνη
Published: 18 Οκτωβρίου, 2024
Share
SHARE

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χτυπήματα στη Μέση Ανατολή, που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Οι λεπτομέρειες αυτής της καλά σχεδιασμένης επιχείρησης αποκαλύπτουν τον ρόλο της Μοσάντ, η οποία κατάφερε να χρησιμοποιήσει νέες τεχνικές και τεχνολογία για να πλήξει τη σιιτική οργάνωση με έναν πρωτοφανή τρόπο.

Η πρωτοποριακή μπαταρία-βόμβα

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της Χεζμπολάχ, η Μοσάντ δεν χρησιμοποίησε τους βομβητές ως κύριο όπλο για το χτύπημα. Αντιθέτως, δημιούργησε μια ειδική μπαταρία παγιδευμένη με την ισχυρή εκρηκτική ύλη PETN (pentaerythritol tetranitrate), χρησιμοποιώντας μόνο 6 γραμμάρια αυτής της εκρηκτικής ύλης, αρκετά για να προκαλέσουν τεράστια καταστροφή. Η καινοτομία της μπαταρίας αυτής ήταν η πλήρης απουσία μεταλλικών στοιχείων, γεγονός που την καθιστούσε αόρατη στους ανιχνευτές μετάλλων.


Με αυτή τη μπαταρία, η οποία ονομάστηκε «φονικό σάντουιτς» λόγω της σύνθετης δομής της, η Χεζμπολάχ βρέθηκε εκτεθειμένη. Τα παγιδευμένα πακέτα πέρασαν τους ελέγχους ασφαλείας και μεταφέρθηκαν ανενόχλητα σε στρατηγικές τοποθεσίες της οργάνωσης. Η έκρηξη που ακολούθησε «ακρωτηρίασε» την Χεζμπολάχ, καθώς οι απώλειες ήταν ανυπολόγιστες.

Ο ρόλος της ταϊβανέζικης εταιρείας

Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο αυτής της επιχείρησης ήταν η συνεργασία της Μοσάντ με μια εταιρεία από την Ταϊβάν, την Apollo Systems, η οποία προμήθευε εξοπλισμό και μπαταρίες στην παγκόσμια αγορά. Για να μπορέσει να προσεγγίσει την εταιρεία, η Μοσάντ ίδρυσε μια ψεύτικη εταιρεία με έδρα την Βουδαπέστη, υποδυόμενη μια επιχείρηση που δήθεν ανέπτυσσε νέες, υψηλής απόδοσης μπαταρίες. Μέσω αυτής της προσέγγισης, οι πράκτορες κατάφεραν να βάλουν το παγιδευμένο προϊόν τους στον κατάλογο της Apollo Systems.

Αν και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν έλαβε μέρος στην παράδοση των βομβητών, οι Ισραηλινοί πράκτορες διασφάλισαν ότι η συγκεκριμένη μπαταρία, με κωδικό LI-BT783, θα γινόταν το βασικό εργαλείο της Χεζμπολάχ, μέσω μιας εκστρατείας προώθησης και ηλεκτρονικών κριτικών.

Το τελικό πλήγμα

Η αποκορύφωση της επιχείρησης ήρθε όταν η Χεζμπολάχ, ανυποψίαστη για την παγίδα, απέκτησε τις παγιδευμένες μπαταρίες και βομβητές. Τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά για την οργάνωση, καθώς η έκρηξη κατέστρεψε σημαντικές υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό της. Με τη βοήθεια του Ιράν, που πλήρωσε για την αγορά των βομβητών, η Χεζμπολάχ βρέθηκε να πληρώνει το τίμημα με την ίδια της την ύπαρξη.

Η επιχείρηση αυτή αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τον τρόπο με τον οποίο η Μοσάντ συνδυάζει τεχνολογία και στρατηγική για να επιτύχει τους στόχους της, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να ανατρέψει ισχυρές οργανώσεις με λεπτομέρεια και αφοσίωση στον σχεδιασμό.

Author

Ευτυχία Κορδόνη

Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact eytyxia@koolnews.gr

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΕυτυχία Κορδόνη
Την ευτυχία τη βρίσκει ο κάθε ένας εκεί όπου την αναζητά. Την Ευτυχία Κορδόνη όμως θα τη βρεις μόνο στο Koolnews. Αγαπά να περνά όμορφα και όχι πάντα μπροστά στα φώτα. Και Μύκονος και ελεύθερο camping. και κοσμικό ποτό και υποβρύχιο στο ζαχαροπλαστείο. Δίδυμος, τι άλλο. contact eytyxia@koolnews.gr
Weather
23°C
Athens
scattered clouds
24° _ 22°
67%
4 km/h
Τε
29 °C
Πε
28 °C
Πα
27 °C
Σα
28 °C
Κυ
30 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Γιατί δεν ξύπνησαν τα παιδιά την ώρα που ο πατέρας τους σκότωνε τη μητέρα; Το σκοτεινό σενάριο που εξετάζουν οι αρχές

Kool Team
4 Min Read

Έγκλημα στην Καλαμάτα: Το μυστικό που έκρυβε το Instagram της 39χρονης και η απειλή του δράστη πριν τις 45 μαχαιριές

Kool Team
5 Min Read

Από την πίστα στην ψησταριά: Ο Λευτέρης Πανταζής ανοίγει σουβλατζίδικο στη Θεσσαλονίκη που θα συζητηθεί

Kool Team
3 Min Read

Από το παρκέ στο κρατητήριο: Ποιος παίκτης της «Ένωσης» κατέληξε τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

news

Σοφία Νικολάου: Ποιός Παύλος Πολλάκης; Κράξιμο στο twitter γιατι έβγαλε το παιδί της στα social

1 Min Read
Sports

Ο Μάικ Μπατίστ το είπε ξεκάθαρα: Με τον Οσμάν, ο Παναθηναϊκός κυνηγά το 8ο αστέρι!

2 Min Read
news

Κυψέλη: Σοκ από το μαχαίρωμα ανήλικης μέσα σε σχολείο – «Έκανα λάθος, το έχω μετανιώσει» λέει η 16χρονη

3 Min Read
koolgirls

Maja Askag: Η Σουηδέζα αθλήτρια του μήκους που… πηδάει μακριά

3 Min Read
news

Ευχές για το 2025 – Οι καλύτερες Πρωτοχρονιάτικες ευχές

2 Min Read
kelly brook selfie
Showbiz

Κέλι Μπρουκ: Με σι-θρου μπλουζάκι και όλο το στήθος της μπροστά, γέρνει από το βάρος

1 Min Read
ριτα ορα
Showbiz

Ρίτα Όρα Φωτογραφία: Μέχρι τώρα δε φόραγε σουτιέν, τώρα έβγαλε και το απο κάτω

2 Min Read
Sports

Χρήστος Κούγιας: Στο ΟΑΚΑ για Παναθηναϊκό – Φιορεντίνα και στη συνέχεια στο κλειστό για το Παναθηναϊκός – Ρεάλ

2 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?