in

Από την Ρίτα Χέιγουορθ στην Κιμ Καρντάσιαν: Και το Χόλιγουντ έχει τα πιασίματα του

Από την εποχή των 40’ς, συναντάμε ακαταμάχητα θηλυκά με πλούσια τα ελέη. Η πρώτη διδάσκουσα είναι η Αμερικανίδα ηθοποιός και χορεύτρια Ρίτα Χέιγουορθ που κόλασε κόσμο και κοσμάκι με τις πληθωρικές της καμπύλες. Η Μαργκαρίτα Κάρμεν Κανσίνο, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, άφησε εποχή όχι μόνο με τις ερμηνείες της ως μοιραία γυναίκα, όπως στο φιλμ Γκίλντα, αλλά και με τις αναλογίες της που έγιναν ιδιαιτέρως αγαπητές από το στριπτίζ που έκανε στη σκηνή του «Put the blame».

Η τάση εκτοξεύτηκε στα 50’s με την Μέριλιν Μονρόε, την ανδρική φαντασίωση όλων των εποχών, να δίνει ρεσιτάλ γοητείας σε κάθε της φωτογράφηση. Αξέχαστα είναι τα ενσταντανέ της στην πρώτη έκδοση του Playboy, όπου είχε ποζάρει ημίγυμνη το 1953. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα, 57 χρόνια από το θάνατο της, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των γυναικών με τα πιο ωραία σώματα κατατροπώνοντας τις skinny Kate Moss, Victoria Beckham και Miranda Kerr.

Διαφήμιση

Oι άντρες προτιμούν όχι μόνο τις ξανθές αλλά και τις τσουπωτές. Την ίδια άποψη έρχεται να επιβεβαιώσει και η λατρεμένη Μπε Μπε ή αλλιώς Μπριζίτ Μπαρντό. Στα τέλη της δεκαετίας του ’50, χάρη στην ταινία του Βαντίμ, η Μπαρντό έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο, τι κι αν οι συμπατριώτες της δεν χειροκρότησαν ποτέ με ενθουσιασμό το υποκριτικό της ταλέντο. Από ότι φάνηκε όμως δεν το είχε και πολύ ανάγκη, αφού ήξερε να κερδίζει τις εντυπώσεις με άλλα προσόντα. Μάλιστα για τη Σιμον Ντε Μπουβουάρ ταυτιζόταν με τη σεξουαλική απελευθέρωση αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή καμία άλλη δεν είχε τολμήσει να εμφανιστεί εντελώς γυμνή σε κινηματογραφική σκηνή, όπως αυτή στο «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα».

Στην ίδια δεκαετία γίνεται η μάχη των «ζουμερών» γυναικών αφού δύο από τις πιο φημισμένες «ωραίες» του ιταλικού σινεμά, η Σοφία Λόρεν και η Τζίνα Λολομπριτζίτα, κονταροχτυπιούνται. Η Λολο μπορεί να μην είχε την καριέρα της Λόρεν αφού δεν σημείωσε κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά κατάφερε να μείνει στη μνήμη του κοινού για το σκέρτσο και το κορμί της. Η Λόρεν συνδύασε και τα δύο ενώ ακόμα και τώρα προκαλεί. Το 2006 μας έδειξε το σήμα κατατεθέν της, τις καμπύλες της, σε ηλικία 70 ετών, λέγοντας αστειευόμενη για μία ακόμα φορά ότι οφείλει τη γραμμή της στα σπαγγέτι.

Στην ίδια λογική η Ούρσουλα Άντρες, σε ηλικία 76 ετών, αναδείχθηκε σύμφωνα με δημοσκόπηση μεγάλης βρετανικής εφημερίδας το πιο σέξι κορίτσι του πράκτορα 007 σε όλη την ιστορία. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την εμφάνιση της με το αποκαλυπτικό λευκό μπικίνι το 1962 στη ταινία του Bond, «Dr. No», που έκανε το αντρικό κοινό να παραληρεί και τους κριτικούς να της χαρίζουν χρυσή σφαίρα. Τώρα αν την κέρδισε για την ερμηνεία της ή για το σώμα της είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως το χυμώδης κορίτσι των 60’ς χωρίς αμφιβολία κέρδισε με το σπαθί της

Όταν μιλάμε για καμπύλες και «ωραία μάτια» δεν μπορεί να μην αναφερθεί η σεξοβόμβα των 90’ς Πάμελα Άντερσον. Ξεκινώντας από playmate και κεντρικό πρόσωπο του περιοδικού playboy το 1989-1990, η καριέρα της εκτοξεύτηκε με το ρόλο της ως C. J. Parker στη σειρά Baywatch. Κάθε φορά που εμφανιζόταν με το πορτοκαλί μπικίνι στους τηλεοπτικούς δέκτες, οι τηλεθεατές έμεναν με το στόμα ανοιχτό με τα πλούσια προσόντα της που αυξάνονταν όσο περνούσαν τα χρόνια.

Και αισίως φτάσαμε στο 2000 με πολλές από τις χολιγουντιανές να κρατούν καλά τα ηνία από τους προκατόχους τους. Μία από τις πιο σταθερές αξίες είναι η Μόνικα Μπελούτσι όπου με όπλο τις δολοφονικές της αναλογίες καταφέρνει ακόμα και στα 57 της να υπερνικά τις εικοσάρες. Η Ιταλίδα καλλονή έγινε γνωστή από την ταινία Μαλένα το 2000 αλλά στην πορεία της συνήθιζε να προκαλεί με τις αποκαλυπτικές της φωτογραφίσεις, όπως το 2010 όπου για λογαριασμό γνωστού περιοδικού πόζαρε στα 45 της με φουσκωμένη κοιλιά και χωρίς να φορά τίποτα.

Ένα ακόμα περίτρανο παράδειγμα είναι και η εκρηκτική κολομβιανή Σοφία Βεργκαρά της οποίας οι γλουτοί της χάρισαν 220.000 δολάρια. Αρκεί να θυμηθούμε ότι ένα κολλάζ με σέξι φωτογραφίες της πουλήθηκε σε αυτό το αστρονομικό ποσό. Ακόμα σε συνέντευξή της η ηθοποιός-τηλεπαρουσιάστρια-μοντέλο, αποκάλυψε ότι το μπούστο της, της έχει ανοίξει πόρτες. Στα τελευταία Emmy Awards πάντως δεν θέλησε να μας δείξει αυτό αλλά τα οπίσθιά της αφού το σκίσιμο στο φόρεμά της προκάλεσε… λιποθυμίες.

Για το τέλος αφήσαμε τις τρεις μοντέρνες καμπυλωτές σταχτοπούτες, τις Τζένιφερ Λοπέζ, Μπιγιονσέ και Κιμ Καρντάσιαν. Η 43χρονη αμερικανίδα τραγουδίστρια με την πορτορικανή ομορφιά εκτός από τις αμέτρητες επιτυχίες στα charts, άλλαξε τα σύγχρονα χολιγουντιανά πρότυπα ομορφιάς και απελευθέρωσε τις κοινές θνητές από το άγχος των μεγάλων οπίσθιών. Το μυστικό της όπως και η ίδια έχει δηλώσει είναι ότι συνδυάζει διατροφή, χορό και γυμναστική ενώ κάθε φορά δεν παραλείπει να παραδεχτεί ότι είναι γυναίκα και οι γυναίκες έχουν καμπύλες. Την ίδια γραμμή πλεύσης ακολουθεί και η συνάδελφος της, Μπιγιονσέ. Ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη της, η πίσω όψη της δεν έχασε τίποτα από τη γοητεία της, με την 32χρονη σταρ να την τονίζει με κολλητά σύνολα και κουνήματα on stage. Την τριάδα των χαρίτων, ολοκληρώνει η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν. Η αγαπημένη του Κάνιε Γουέστ έχει παραδεχτεί πώς από τη μία η κυτταρίτιδα και οι γουρουνιές την έχουν κάνει να πετάξει εδώ και καιρό τη ζυγαριά από το παράθυρο, από την άλλη όμως είναι άκρως υπερήφανη για τις καμπύλες και την άκρως γυναικεία σιλουέτα της. Εξάλλου όπως υποστηρίζει: «Το σημαντικό για εκείνη είναι να αποδεχτείς το σωματότυπό σου και να κάνεις τη γυμναστική που πρέπει για να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και όχι να τα κρύψεις».

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Πέντε τακτικές για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε 9 δευτερόλεπτα

Τα καλύτερα γκολ στα φιλικά. Tip: Πως να το κάνεις μαζί της χωρίς να χαλάσει η φιλία