in

Αλ. Κούγιας: Ζητεί πειθαρχικό έλεγχο δικαστών και εισαγγελέων για την υπόθεση Λιγνάδη

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Να αντιμετωπιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης «όπως όλοι οι Έλληνες» ζήτησε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, αφήνοντας «αιχμές» για τη στάση των δικαστών που διερευνούν την υπόθεση.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως κατατίθενται οι αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες ζητείται ο πειθαρχικός έλεγχος των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προανάκριση, της ανακρίτριας που πραγματοποίησε την κύρια ανάκριση και των τριών δικαστών που εξέδωσαν το απορριπτικό βούλευμα κατά της αίτησης ακυρότητας, που είχε κατατεθεί.
«Είναι πρωτοφανής η υπόθεση Λιγνάδη. Όταν καταδικάζεις κάποιον έστω και για μικρό χρονικό διάστημα είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης», ανέφερε ο δικηγόρος.
«Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξουν το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας», είπε ο κ. Κουγιας, επισημαίνοντας ότι «έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο».
Τέλος, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.
https://www.kathimerini.gr/society/561282616/al-koygias-zitei-peitharchiko-elegcho-dikaston-kai-eisaggeleon-gia-tin-ypothesi-lignadi/

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Χρήσιμα tips: Τι μπορείτε να κάνετε με ένα κρεμμύδι

Στο Δαμάσι ομάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά (φωτο)