Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Δεκ 23, 2025
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Άκης Τσελέντης: Ναι, στη Σαντορίνη μπορούμε να έχουμε ένα σεισμό 6 ρίχτερ και τσουνάμι
news

Άκης Τσελέντης: Ναι, στη Σαντορίνη μπορούμε να έχουμε ένα σεισμό 6 ρίχτερ και τσουνάμι

Kool Team
Last updated: 12 Φεβρουαρίου, 2025 12:40 μμ
Kool Team
Published: 12 Φεβρουαρίου, 2025
Share
SHARE

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης έκανε νέα ανάρτηση το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας για την πιθανότητα σεισμού 6 Ρίχτερ στις Κυκλάδες και περιγράφοντας το «χειρότερο σενάριο» που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το μεγάλο ρήγμα της Αμοργού. Επίσης, υποστηρίζει πως σε οποιοδήποτε από τα δύο σενάρια θα μπορούσε να προκληθεί τσουνάμι.

Όλη η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για τους σεισμούς στη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Μετά από προςεκτική ανάλυση και αξιολόγηση των έως τώρα Σεισμολογικών δεδομένων καταλήγω στα ακόλουθα συμπεράσματα:

  1. Από τις πρώτες ημέρες όταν επικρατούσε η γνώμη ότι οι σεισμοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 100% σχέση με την ηφαιστειακή δράση (αναφέρομαι στο Κολούμπο) σας είπα ότι υπάρχει μια ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ρηγμάτων και ανερχόμενου μάγματος.

  2. Χθες σας παρέθεσα ένα διάγραμμα με όλη την σεισμική έως τώρα ακολουθία και ότι η συνολική σεισμική ενέργεια που απελευθερώθηκε φτάνει αυτή ενός σεισμού 6R.

  3. Σας είπα ότι ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ αυτό και δεν ισχύουν τα αφηγήματα περί της σταδιακής εξασθένησης της ακολουθίας, κάτι που ακούστηκε από πολιτικά χείλη και από ξενοδοχειακά συμφέροντα.

  4. Ο λόγος είναι ότι δεν ομιλούμε για συγκεκριμένο ρήγμα που χάνει το σεισμικό του δυναμικό λίγο λίγο με την μορφή μικρών σεισμών αλλά ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΓΟΝΟ ΧΩΡΟ (όγκο) ο οποίος περιλαμβάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μικρά ρήγματα με σεισμικό δυναμικό (λόγω των διαστάσεων τους) το ανώτερο τα 5R. Είναι αυτή η μεγάλη σεισμικότητα των χιλιάδων σεισμών που παρατηρούμε.

  5. Καθώς το μάγμα του ηφαιστείου ανέρχεται πιέζει τα ανώτερα γεωλογικά στρώματα και ενεργοποιεί ΤΑ ΠΟΛΛΑ αυτά ΜΙΚΡΑ ρήγματα.

  6. Στο ερώτημα αν μπορούμε να έχουμε σεισμό της τάξης των 6R απαντώ ΝΑΙ.

  7. Ο λόγος είναι ότι αυτός ο σεισμογόνος όγκος τελειώνει αριστερά από ένα πλαγιοκατακόρυφο (το ονοματίζω έτσι για να το καταλάβετε) ρήγμα που έχει μήκος γύρω στα 25 χμ και αν ενεργοποιηθεί (πολύ πιθανό) μπορεί να δώσει περίπου 6R.

  8. Το χειρότερο σενάριο είναι να ενεργοποιηθεί το μεγάλο ρήγμα της Αμοργού διεύθυνσης ΝΔ ΒΑ πράγμα το οποίο ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ μέχρι τώρα και από υπολογισμούς πού έκανα οι οι ασκούμενες σε αυτό από την έως τώρα σεισμικότητα τάσεις (τάσεις coulomb για τους γνώστες) είναι αμελητέες. Το σενάριο όμως της ενεργοποίησης του (το οποίο απεύχομαι) είναι εφικτό και στην περίπτωση αυτή μιλάμε για σεισμό αρκετά μεγάλο.

  9. Σκοπίμως δεν αναφέρω μέγεθος γιατί θα απομονώσουν τη φράση κάποια κίτρινα site και θα το κάνουν σημαία για να μαζεύουν επισκεψημότητες πάνω στον φόβο σας. (Το έχουν κάνει αυτοί οι αδίστακτη τύποι πολλές φορές παραποιώντας τις αναρτήσεις μου)

  10. Αμφότερα τα σενάρια θα δώσουν τσουνάμι.

Μία παρατήρηση τώρα. Έχω εγκαταστήσει στη ζωή μου χιλλιάδες γεωφυσικά όργανα και σεισμογράφους από την Ελλάδα έως τις ζούγκλες της Παπούα και την Ανταρκτική (το έχετε δει στις αναρτήσεις στο τοίχο μου).

Στην Ελλάδα έχω βάλει σχεδόν σε όλη την επικράτεια όργανα. Με είδατε ποτέ να φωνάζω τα κανάλια όταν τα τοποθετούσα. Προς τι βοηθά αυτό; Μήπως για να δείξουν ότι η καλή μας πολιτική ηγεσία ενδιαφέρεται για τον Σαντορινιό και γεμίζει το νησί όργανα; Αν ενδιαφερόταν (όχι μόνο η παρούσα αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις) ας καταπολεμούσαν αυτή την επικίνδυνη πολεοδομική αναρχία με κατασκευές αμφιβόλου στατικότητας πάνω στο φρύδι.

Ας αφήσουν τα ΜΜΕ τους επιστήμονες να κάνουν ήσυχα τη δουλειά τους και δεν ενδιαφέρουν τον Σαντορινιό θεωρίες για το τι είναι αυτά τα φανταχτερά όργανα και πώς θα τοποθετούν με πιασάρικες εικόνες και πολλά ανούσια μπλαμπλα. Τον ενδιαφέρουν οι επιστημονικές τεκμηριωμένες απόψεις.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ…

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
13°C
Athens
scattered clouds
14° _ 12°
82%
4 km/h
Τρ
15 °C
Τε
14 °C
Πε
16 °C
Πα
13 °C
Σα
9 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Σμαράγδα Καρύδη: Οι σχέσεις με Σταύρο Ξαρχάκο και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη που σημάδεψαν τη ζωή της

Kool Team
3 Min Read

Ανεστίδης: «Οι λογαριασμοί μου κινούνται κανονικά – Δεν έχω τίποτα να κρύψω»

Kool Team
3 Min Read

Σοκ στη Ρωσία: Δολοφονήθηκε με βόμβα ανώτατος αξιωματικός του στρατού

Kool Team
2 Min Read

Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρός 50χρονος οδηγός ηλεκτρικού πατινιού – Παρασύρθηκε από ΙΧ

Kool Team
2 Min Read

You Might Also Like

news

Ποια ομάδα αίματος κινδυνεύει λιγότερο από τον νέο κορωνοϊό

3 Min Read
Μπάσκετ

Βόμβα με Γιόνας Βαλαντσιούνας: Ολα δειχνουν ανατροπη… απο το πουθενα στο NBA

2 Min Read
newsvideoviral

Εύβοια: Δες σε βίντεο τα καμένα της Αγίας Άννας

0 Min Read
Media

Καμίλα Καμπέγιο: Τα ΠΡΟΣΤΥΧΑ τα ασπρα τα εσώρουχά της ΔΙΕΛΥΣΑΝ το Instagram

2 Min Read
news

Παναθηναϊκός: Μειώθηκε η ποινή του Ντραγκόφσκι σε μία αγωνιστική – Παρών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

2 Min Read
Μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Βιλερμπάν – Ντεμπούτο για τον Τίμπορ Πλάις – Οι πρώτες δηλώσεις του

2 Min Read
news

Γλυφάδα: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης – «Ήταν σαν παλαιστής»

3 Min Read
koolgirls

Julia Chumachenko: Η αθλήτρια του ύψους, βάζει μαγιό ζαλίζει με το 1,86 της και τραβάει τα κοτσιδάκια

4 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2025 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?