in

Αυτές είναι: Οι 15 συνταγές που όλοι πρέπει να ξέρουν να μαγειρεύουν

Η κουζίνα της μαμάς είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, παρόλα αυτά κάποια στιγμή στη ζωή πρέπει να παίρνουμε τη σκληρή απόφαση να μαγειρέψουμε. Το μαγείρεμα δεν είναι δύσκολη υπόθεση, παρά τα όσα διαφημίζουν κατά καιρούς οι φίλοι σου που έκαψαν τα μπιφτέκια ή η κοπέλα σου που ξέχασε τα μακαρόνια να βράζουν μέχρι που έγιναν χυλός.

Το σίγουρο είναι ότι όταν πρόκειται να ασχοληθείς με την κουζίνα το timing είναι τα πάντα. Κι ακόμα κι αν δεν έχεις ταλέντο για να κερδίσεις χρυσούς σκούφους, σίγουρα πρέπει να ξέρεις τα βασικά είτε για να εντυπωσιάζεις τους άλλους (όλοι εντυπωσιάζονται όταν κάποιος μαγειρεύει ανεξαιρέτως) είτε για να γεμίσεις το διάλο μέσα στην κοιλιά σου όταν «απεργεί» η μάνα σου.

Βασικά πιάτα:

Διαφήμιση
  1. Μακαρονάδα με κιμά: Η κλασική και αγαπημένη συνταγή, ιδανική για αρχάριους.
  2. Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο: Ένα εύκολο και χορταστικό πιάτο που αρέσει σε όλους.
  3. Γιουβετσάκια με μοσχάρι: Πλούσια γεύση και ζεστό άρωμα σε ένα παραδοσιακό πιάτο.
  4. Γεμιστά: Πιπεριές ή ντομάτες γεμιστές με ρύζι και κιμά, μια θρεπτική και γευστική επιλογή.
  5. Σπανακόρυζο: Ένα χορτοφαγικό πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά, ιδανικό για νηστεία.

Κυρίως πιάτα:

  1. Κεφτέδες: Χοιρινοί, μοσχαρίσιοι ή γαλοπούλας, οι κεφτέδες είναι πάντα αγαπητοί.
  2. Μουσακάς: Παραδοσιακό πιάτο με μελιτζάνες, κιμά και μπεσαμέλ.
  3. Παστίτσιο: Ζυμαρικό με κιμά και μπεσαμέλ, ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο.
  4. Σουτζουκάκια σμυρναίικα: Πικάντικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας.
  5. Κοτόπουλο στιφάδο: Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά.

Συνοδευτικά:

  1. Ρύζι πιλάφι: Ένα εύκολο και αφράτο συνοδευτικό για όλα τα πιάτα.
  2. Πατάτες τηγανητές: Το πιο αγαπημένο συνοδευτικό, πάντα τραγανό και νόστιμο.
  3. Χωριάτικη σαλάτα: Η κλασική ελληνική σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, φέτα και ελιές.
  4. Τζατζίκι: Δροσερό και δροσερό, ιδανικό για ψητά ή σαλάτες.
  5. Πλιγούρι: Θρεπτικό και χορταστικό συνοδευτικό, ιδανικό για vegetarian πιάτα.

Συμβουλές:

  • Ξεκινήστε με απλές συνταγές και σταδιακά αυξήστε το δυσκολίας.
  • Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να προσθέσετε τη δική σας πινελιά στις συνταγές.
  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και εποχικά υλικά για καλύτερη γεύση.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία πριν ξεκινήσετε.
  • Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες της συνταγής.
  • Μην απογοητεύεστε αν κάτι δεν πάει καλά, η μαγειρική θέλει εξάσκηση.
  • Πάνω απ’ όλα, διασκεδάστε στην κουζίνα!

Καλή όρεξη!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο σας: Πεντανόστιμη σαλάτα «Ουράνιο Τόξο»!

Survivor Spoiler: Δες τι έκανε ο Ροναλντίνιο στα 43 στο Τούρκικο ριάλιτι. Άφωνος ο Ατζούν Ιλίτζαλι