in ,

Αφγανιστάν Ζαρίφα Γκαφάρι: Στα 29 της εξελέγη δήμαρχος. Σήμερα περιμένει την εκτέλεσή της απο τους Ταλιμπάν

Ζαρίφα Γκαφάρι
Ζαρίφα Γκαφάρι

Η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι, η νεότερη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι περιμένει τη σύλληψη και εκτέλεσή της από τους Ταλιμπάν.

“Κάθομαι εδώ και περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα ή την οικογένειά μου, θα έρθουν για ανθρώπους σαν εμένα και θα με σκοτώσουν”.

Η Ζαρίφα Γκαφάρι, γεννημένη το 1992, είναι Αφγανή δικηγόρος, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβίστρια, πολιτικός και επιχειρηματίας.

Διαφήμιση

Από τον Νοέμβριο του 2019 είναι η δήμαρχος του Μαϊντάν Σαχρ, πρωτεύουσας της επαρχίας Βαρντάκ του Αφγανιστάν. Η Ζαρίφα Γκαφάρι είναι γνωστή για τις προσπάθειές της για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν. Επιλέχθηκε ως “Διεθνής Γυναίκα Θάρρους” το 2020 από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Διορίστηκε επίσημα ως δήμαρχος του Μαϊντάν Σαχρ τον Ιούλιο του 2018 από τον πρόεδρο Ασράφ Γκάνι. Ωστόσο, η θητεία της ως δημάρχου καθυστέρησε για διάστημα εννέα μηνών λόγω παρέμβασης άλλων ισχυρών πολιτικών.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αλεξάνδρα Ευσταθίου

Η Αλεξάνδρα αγαπά τη μόδα, παρακολουθεί τα gossip και λατρευει την τηλεόραση. Έχει σπουδάσει διακόσμηση και είναι η επιτομή του ανήσυχου πνεύματος. Με λίγα λόγια Καλλιτεχνάρα. Στείλτε μου email στο [email protected]

Διαφήμιση

Ιωάννα Μαλέσκου: Κόπηκε ο Σάκης Κατσούλης από τα δοκιμαστικά για το love it, Ποιος είναι ο επόμενος;

stefanos tsitsipas

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν έχω κάνει το εμβόλιο.Θα το κάνω μόνο αν γίνει υποχρεωτικό για να αγωνιστώ