Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Παρασκευή, Φεβ 27, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Υποκλοπές: «Μου έστειλαν μήνυμα ότι υπάρχει συμβόλαιο θανάτου και ότι θα με σκοτώσουν με 19 σφαίρες»
news

Υποκλοπές: «Μου έστειλαν μήνυμα ότι υπάρχει συμβόλαιο θανάτου και ότι θα με σκοτώσουν με 19 σφαίρες»

Kool Team
Last updated: 26 Νοεμβρίου, 2025 8:59 πμ
Kool Team
Published: 26 Νοεμβρίου, 2025
Share
SHARE

Σοκαριστικές αποκαλύψεις έκανε ενώπιον του δικαστηρίου η πρώην διευθύντρια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ασφάλειας, Πηνελόπη Μηνιάτη, περιγράφοντας τις απειλές, την παγίδευση του τηλεφώνου της με το Predator και την παρακολούθηση από την ΕΥΠ ακόμη και μετά την αποστρατεία της.

Ενότητες
  • «Δέχθηκα απειλές πριν παγιδευτεί το κινητό μου»
  • Παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μετά την αποστρατεία
  • Ερωτήματα για τις υποθέσεις που χειριζόταν
  • Στο δικαστήριο ο Αλέξανδρος Διακόπουλος – «Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε»
  • Αιχμηρές ερωτήσεις από την έδρα για το “στεγανό”
  • Μια υπόθεση που ακόμη απλώνει σκιές

«Δέχθηκα απειλές πριν παγιδευτεί το κινητό μου»

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι δύο μολυσμένα μηνύματα που έλαβε ήταν ο λόγος για τον οποίο το τηλέφωνό της μολύνθηκε από το κακόβουλο λογισμικό Predator. Όμως, όπως υπογράμμισε, πριν ακόμη συμβεί αυτό είχε ήδη λάβει ένα ιδιαίτερα απειλητικό email.

Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι το μήνυμα ήταν ωμό: «Υπήρχε συμβόλαιο θανάτου και θα με σκοτώσουν με 19 σφαίρες». Η ίδια είπε ότι ο φόβος κυρίευσε την οικογένειά της, αλλά εκείνη αντέδρασε με θυμό. Το email, όπως είπε, προειδοποιούσε πως αν συνέχιζε «θα είχε την τύχη του Γκιόλια, του Καραϊβάζ και άλλων».

Παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μετά την αποστρατεία

Η κ. Μηνιάτη τόνισε ότι ενημερώθηκε το 2023 από την Αρχή για τη διαπίστωση παρακολούθησης. Δεν υπέβαλε μήνυση, επισημαίνοντας ότι περίμενε να κληθεί επίσημα. Όπως κατέθεσε, το 2024 διάβασε στο πόρισμα ότι η ΕΥΠ συνέχιζε να την παρακολουθεί για «λόγους εθνικής ασφάλειας», χωρίς να δίνονται άλλες εξηγήσεις. Σημείωσε μάλιστα ότι η διαδικασία αναζήτησης απαντήσεων απαιτεί χρόνο, χρήματα και μεγάλη ψυχική φθορά.

Ερωτήματα για τις υποθέσεις που χειριζόταν

Η μάρτυρας ρωτήθηκε αν κάποια από τις υποθέσεις στις οποίες εργάζονταν τα εργαστήρια της Ασφάλειας σχετίζεται με κατηγορούμενους της υπόθεσης. Απάντησε ότι δεν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα, σε ερώτηση για τους λόγους αποστρατείας της ανέφερε ότι δεν γνωρίζει, αλλά μπορεί να «υποθέτει διάφορες υποθέσεις που ενόχλησαν», χωρίς όμως βεβαιότητα.

Στο δικαστήριο ο Αλέξανδρος Διακόπουλος – «Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε»

Μετά τη Μηνιάτη, κατέθεσε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά την περίοδο που συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε καμία ένδειξη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Όπως είπε, η άποψή του στηρίζεται στη μεταξύ τους συνεργασία και στην προσωπική σχέση που είχαν. Τόνισε ότι «αν υπήρχε κάτι, θα το διαισθανόμουν». Δήλωσε επίσης ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη χρήση κακόβουλου λογισμικού και πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα ότι η ΕΥΠ είχε περάσει στην εποπτεία του πρωθυπουργού.

Αιχμηρές ερωτήσεις από την έδρα για το “στεγανό”

Η εισαγγελέας επισήμανε την αντίφαση στο γεγονός ότι ο μάρτυρας συναντούσε τον πρωθυπουργό μία φορά την εβδομάδα αλλά δεν γνώριζε για την αλλαγή εποπτείας της ΕΥΠ. Ο κ. Διακόπουλος απάντησε ότι «υπήρχε στεγανό». Όταν ρωτήθηκε πώς είναι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε γνώση μιας υπόθεσης που ούτε ο ίδιος γνώριζε, εξήγησε πως επρόκειτο για «εκτίμηση, όχι πληροφορία».

Παράλληλα, δεν απέκλεισε ότι και ο ίδιος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, σημειώνοντας: «Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Προφανώς δεν ήμουν κίνδυνος ασφαλείας».

Μια υπόθεση που ακόμη απλώνει σκιές

Οι καταθέσεις των δύο μαρτύρων αναδεικνύουν για ακόμη μία φορά τα κενά, τις αντιφάσεις και τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης των υποκλοπών, η οποία συνεχίζει να προκαλεί πολιτικό και θεσμικό σεισμό. Η δίκη αναμένεται να φέρει στο φως νέα στοιχεία για τη λειτουργία της ΕΥΠ, τις διαδρομές της παρακολούθησης και τον τρόπο με τον οποίο μολύνθηκαν κρίσιμες συσκευές με το Predator.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
10°C
Athens
few clouds
11° _ 9°
73%
3 km/h
Πα
9 °C
Σα
13 °C
Κυ
13 °C
Δε
16 °C
Τρ
17 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9kLike
3.04MFollow
304.9kPin
844.87MFollow

Popular Posts

Τραγωδία στο Λουτράκι: Θανάσιμη συμπλοκή με θύμα 17χρονο – Το σκοτεινό χρονικό και τα ερωτηματικά

Kool Team
2 Min Read

Τραγωδία στο αεροδρόμιο: Το χρονικό του ατυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε γυναίκα μετά την αποβίβασή της

Kool Team
2 Min Read

Λουτράκι: Πώς μια ασήμαντη ζημιά σε μηχανή «όπλισε» το χέρι 17χρονου – Το χρονικό της τραγωδίας στο δάσος

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

news

Βόμβα Τσαρ. Τρόμος από τη μεγαλύτερη πυρηνική βόμβα που έχει ο Πούτιν. 3.500 φορές ισχυρότερη από αυτή στη Χιροσίμα

2 Min Read
koolgirls

Ποια Εύα Μέντες; Η Μαρίνα Μέντες υγρή με ανύπαρκτο μαγιό σε κοιτά στα μάτια και της πετά το γάντι

1 Min Read
koolgirls

Σαρλότ Μακκίνι: Τα πετάει καταμεσής του πελάγους και προβλέπεται τσουνάμι

1 Min Read
news

Χρήστος Σαντικάι (ο μικρός Ευαγγελάτος) μεγάλωσε και είναι ζευγάρι με τη Λάουρα Νάργες

2 Min Read
news

Πότε θα βρέξει στην Αττική – Η κακοκαιρία Byron σαρώνει τη χώρα με καταιγίδες μεγάλης διάρκειας

3 Min Read
newsviralΑυτοκίνητο

Αυτοκίνητο: Το ανατριχιαστικό βίντεο του Ari Vatanen στο Pikes Peak του 1988 Viral VIDEO

2 Min Read
Showbiz

Ζέτα Μακρυπούλια: Έκανε την πιο πρωτότυπη ευχή που δε σκέφτηκε κανένας

1 Min Read
Showbiz

Πάουλα Λαμπαρέντας: Οι άψογες αναλογίες της μαγνητίζουν τα αντρικά βλέμματα

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?