Σε ένα από τα πιο ήσυχα και δυσπρόσιτα σημεία του Νοτίου Πηλίου, εκεί όπου κανείς θα περίμενε μόνο τον ήχο από τα τζιτζίκια και τα κύματα, σημειώθηκε ένα πρωτοφανές περιστατικό που οδήγησε μέχρι και σε… κρατητήριο.
Από γαλήνη… σε καυγά
Η παραλία «Τζίτζικας», ανάμεσα στη Μηλίνα και το Τρίκερι, είναι ένας μικρός παράδεισος για όσους αναζητούν ησυχία και απομόνωση. Αυτό φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους και δύο άνδρες από την Αθήνα, που αποφάσισαν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς μαγιό – επιλογή που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Ένας τρίτος λουόμενος από τα Γιαννιτσά, ο οποίος βρισκόταν στην παραλία με τη σύζυγο και τα παιδιά του, θεώρησε τη σκηνή προκλητική και ακατάλληλη για οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό που ξεκίνησε ως φραστικό επεισόδιο εξελίχθηκε σε χειροδικία, με σπρωξίματα, ύβρεις και γενικευμένη ένταση που τάραξε τη γαλήνη της μικρής παραλίας.
Έφτασε η αστυνομία, ακολούθησαν συλλήψεις
Οι υπόλοιποι παραθεριστές κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία. Μέσα σε λίγη ώρα, άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος έφτασαν στο σημείο και προχώρησαν σε συλλήψεις και των τριών εμπλεκομένων.
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν περιλαμβάνουν:
- Προσβολή της γενετήσιας ευπρέπειας
- Διατάραξη κοινής ειρήνης
- Ανταλλαγή σωματικής βίας
Οι δύο άνδρες από την Αθήνα υπέβαλαν μήνυση στον τρίτο για επίθεση, ενώ εκείνος ανταπέδωσε με αντιμήνυση, οδηγώντας και τους τρεις στο κρατητήριο, όπου πέρασαν το βράδυ.
Όλοι στα δικαστήρια
Το επεισόδιο μεταφέρθηκε πλέον στις αίθουσες της Δικαιοσύνης. Χθες οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια του Βόλου, όπου και ζήτησαν προθεσμία για τις απολογίες τους. Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί αύριο Παρασκευή στις 13:00.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μία πλευρά φέρεται να έχει ήδη ζητήσει και λάβει ιατρικές γνωματεύσεις από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, προκειμένου να ενισχύσει τη δικογραφία με αποδείξεις σωματικής βλάβης.
Η παραλία «Τζίτζικας» έγινε… πρωτοσέλιδο
Η παραλία, αν και μικρή και γνωστή κυρίως στους ντόπιους και σε φανατικούς λάτρεις του ήσυχου Πηλίου, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο – όχι για τα καταγάλανα νερά της ή την παρθένα φύση, αλλά για έναν αιφνίδιο τσακωμό που δείχνει πώς οι διαφορετικές κοσμοθεωρίες και η έλλειψη ψυχραιμίας μπορούν να οδηγήσουν ένα απλό μπάνιο… μέχρι το κελί.
Τι ισχύει με το γυμνισμό σε παραλίες;
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Ελλάδα, ο γυμνισμός δεν είναι επίσημα νόμιμος, παρά μόνο σε ορισμένες καθορισμένες παραλίες (π.χ. Βελανιό στη Σκόπελο, Μυρτιώτισσα στην Κέρκυρα). Ωστόσο, σε απομονωμένες τοποθεσίες συχνά “ανεκτά” εφαρμόζεται, μέχρι κάποιος να… ενοχληθεί.
Τι μέλλει γενέσθαι;
Το δικαστήριο θα κρίνει αν οι πράξεις των τριών ανδρών συνιστούν ποινικά αδικήματα ή απλώς ένα υπερβολικό ξέσπασμα σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό που ξέφυγε από τον έλεγχο.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως ακόμα και στην πιο ήσυχη γωνιά της φύσης, η ένταση… δεν παίρνει άδεια διακοπών.