in

5 τρόποι που θα κάνουν το λίπος από το σώμα σου να αποτελεί παρελθόν

Υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην είναι κάποιος ευχαριστημένος με το σώμα του; Τα καλά κόποις κτώνται λέει η παροιμία και αν θες να κάψεις το λίπος απαιτείται δουλειά και ασχολία. Τα παρακάτω πέντε tips θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πάχος, να μπεις σε μια γραμμή και να κάνεις το σώμα σου έτοιμο για φωτογράφηση!

Κάνε βάρη 3 φορές την εβδομάδα

Καλός ο διάδρομος αλλά στην προκειμένη περίπτωση ίσως χρειάζεται να δώσεις περισσότερη έμφαση στα βάρη. Μια τακτική ολοκληρωμένη προπόνηση με βάρη τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, θα δώσει στο σώμα τις απαραίτητες καύσεις και θα βοηθήσει το λίπος να ξεκουμπιστεί. Δυνάμωσε επίσης το σώμα σου με βαθιά καθίσματα και μονόζυγο.

Ξεφορτώσου τους υδατάνθρακες

Μπορείς να τους συμπεριλάβεις (σε μετρημένη ποσότητα) σε γεύμα σου μετά την προπόνηση, αλλά σε γενικές γραμμές προσπάθησε να δώσεις έμφαση στη πρωτεΐνη και τα λαχανικά. Ωστόσο ακόμα και αν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το τελευταίο γεύμα δεν πρέπει να είναι υδατάνθρακες, αυτό βοηθά στο απελευθερωθεί μια ορμόνη ονόματι μελατονίνη.

Διαφήμιση

Δυνάμωσε την πρωτεΐνη σου

Ένα γεύμα δεν θεωρείται γεύμα αν δεν περιέχει τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρωτεΐνης (είναι περίπου μια γεμάτη χούφτα με κοτόπουλο σε ποσότητα). Η πρωτεΐνη σε βοηθά να χτίσεις τους μυς σου και σε διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα βάρους. Επίσης σε κρατάει πολύ πιο χορτάτο για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Κοιμήσου σωστές και αρκετές ώρες

Ο λιγοστός ύπνος προκαλεί αναταραχή στις ορμόνες σου. Οι ορμόνες παίζουν βασικό ρόλο όσον αφορά την απώλεια του λίπους, οπότε δεν θες να τις ταράξεις αν θες να πάνε όλα καλά. Ο λιγοστός ύπνος μαζεύει το λίπος γύρω από τους κοιλιακούς και χαμηλώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Ένα συμπλήρωμα μαγνησίου και ένα φλιτζάνι τσάι ποιότητας tulsi,είναι το τέλειο κοκτέιλ πριν τον βραδινό ύπνο.

Κάνε σπριντ

Τρέξε γρήγορα και για μικρά χρονικά διαστήματα αντί να κάνεις μεγάλες και αργές διαδρομές. Προτίμησε να τρέχεις σε τοποθεσίες που έχουν μεγάλη κλίση (ακόμα και με τον διάδρομο μπορείς να το κάνεις αυτό), ώστε να βοηθήσεις το σώμα σου να κάψει καλύτερα το λίπος. Με αυτό τον τρόπο και με τα τακτικά βάρη έχεις ξεκινήσει την ολική καταστροφή των στρωμάτων του πάχους σου.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Viral βίντεο: Δες πως γερνάμε. Από την παιδική στην τρίτη ηλικία. 75 χρόνια μέσα σε 5 λεπτά

Μπαλα μπασκετ hermes

Επανακυκλοφόρησε: Η Hermes μπάλα μπάσκετ που κοστίζει 10.000 ευρώ