in

O Dj Shadow επέστρεψε και μάλιστα πιο αιχμηρός από ποτέ [βίντεο]

Τύποι σαν τον Dj Shadow, δεν είναι ιδιαίτερα “φλύαροι” δισκογραφικά. Επιστρέφουν όταν έχουν κάτι να πουν. Και αυτό ακριβώς αποδεικνύεται όχι μόνο ακούγοντας το άρτι αφιχθέν LP “The mountain will fall” στα μουσικά δρώμενα στις 24 Ιουνίου, αλλά και παρακολουθώντας το βίντεο κλιπ του πρώτου σίνγκλ “Nobody speak” που μερικοί θεωρούν ως το καλύτερο των συνολικά 12 τραγουδιών του άλμπουμ.

Γράφει η Ραφαέλλα Ράλλη

“Θέλαμε να φτιάξουμε ένα θετικό, ολοζώντανο βίντεο που θα απαθανατίζει τους πολιτικούς όπως είναι στα καλύτερά τους, κατά την προεκλογική περίοδο” ήταν η δήλωση του Dj Shadow, κατά κόσμον Joshua Paul Davis που “συνόδεψε” την κυκλοφορία αυτού πριν περίπου τρεις μέρες. “Αντ’ αυτού φτιάξαμε αυτό” συμπληρώνει και πραγματικά αν το δεις θα καταλάβεις πως με αυτήν τη δήλωση, γελάνε και τα μουστάκια του, μαζί με τις πέτρες.

Διαφήμιση

Γιατί πολύ απλά, ενώ οι μόνες επιθέσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια συμβουλίων, ακροάσεων και ντιμπέιτς είναι φραστικές, με τα πνεύματα να οξύνονται μεν, αλλά να μην… εκτροχιάζονται δε, στην προκειμένη το σκηνικό δεν παίρνει αυτήν τη βαρετή τροπή. Ξεκινάει με ένα φαινομενικά ειρηνικό “ας το πούμε” συμβούλιο; ακρόαση; κάτι τέτοιο τελοσπάντων, κατά το οποίο οι δύο “αρχηγοί” κάνουν lip sync με τους στίχους των Run the jewels” που συμμετέχουν στο τραγούδι και κάπως έτσι η ένταση κλιμακώνεται ραγδαία. Η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου και στην κυριολεξία, πέφτει ξύλο! Εννοείται ότι στο βίντεο αν έχεις παρατηρητικότητα θα δεις τον Dj Shadow και τους Run the Jewels ( Killer Mike & El-P) να εμφανίζονται για ελάχιστο χρονικό διάστημα και αποκλείεται να μη σκεφτείς πως θα ήταν ένα αντίστοιχο με πρωταγωνιστές την Χίλαρι Κλίντον & τον Ντόναλντ Τραμπ να πλακώνονται αγρίως.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του Killer Mike, σε μία τέτοια ανάλογη “ξιφασκία” με σημαίες, η Χίλαρι θα κέρδιζε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι όντως την υποστηρίζει.

Σε περίπτωση που επιλέξεις το itunes για να κατεβάσεις ολόκληρο το “The Mountain will fall” του Dj Shadow, ο οποίος για τους επόμενους δύο μήνες περιοδεύει σε Αμερική και Ευρώπη, θα βρεις και ένα 13o μπόνους τρακ που τιτλοφορείται “Swerve”. Θυμίσου και την πρώτη παρουσίαση του κομματιού στο “The Tonight Show” του Τζίμι Φάλον.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση
Η γυμνή φωτογράφιση της Ραχήλ Μακρή

Η γυμνή φωτογράφιση της Ραχήλ Μακρή

Η Μαριάννα Τόλη στο Kool News: «Οι αξίες μας είναι το ΕΓΩ μας»