in , , , ,

Ζώδια – Social: Δείξε μου τους friends σου να σου πω ποιός είσαι!

Πες μου πόσους followers έχεις να σου πω την εξαρτηση που έχεις από τα sosial!
Τι σχέση έχεις με το pc/tablet/smartphone σου; Το αφήνεις στην άκρη όταν πας για κατούρημα ή θα σε δούμε σε λίγο καιρό σε κλινική αποτοξίνωσης;
Κριός
Ω ναι! Σκορπίζει λίγη από τη γοητεία του ΚΑΙ στα social networks! Με ένα ευφυές πάντα status, ετοιμόλογος στα σχόλια του, και με ψαγμένες φωτογραφίες φυσικά, έχει κατακτήσει το ιντερνετικό κοινό του! Τους e-φίλους του βέβαια, τους διαλέγει αυστηρά με βάση το image που του φτιάχνουν…
Ταύρος
Κάτι τέτοιοι βαριεστημένοι διατηρούν ακόμη ζωντανό το facebook. Μπορεί να μην ήταν από τους πρώτους που το ασπάστηκαν, είδαν απλά φως και μπήκαν, αλλά είναι σίγουρα αυτοί που το έχουν κάνει σταθερή αξία στην επικοινωνία και το διατηρούν ζωντανό. Πάρτε παράδειγμα και από τον geek δημιουργό του Mark Zuckerberg (14/05/84).
Δίδυμος
Κλινική ιντερνετικής αποτοξίνωσης εκεί; Επείγον!
Ο Δίδυμος έχει fb από την εποχή που έψαχνες γνωστούς να τους κάνεις friends και δεν υπήρχαν! Έγινε διάσημος στο twitter πριν απ’τον Κανέκο. Έχει φτιάξει και 2-3 blogs φυσικά. Και το χειρότερο είναι ότι ασχολείται με όλα τα παραπάνω! Καθημερινά και όόλη τη μέρα.
Καρκίνος
Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κ…αρκίνοι. Η ατέρμονη ανασφάλεια τους δε θα τους επέτρεπε να λείπουν από κάτι στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι γνωστοί τους. Φυσικά έχουν εντελώς διακοσμητικό ρόλο. Ο μέσος Καρκίνος στο τουίτερ περιορίζεται σε καλημέρες-καληνύχτες, για να μας θυμίσει μόνο ότι υπάρχει.
Λέων
Σιγά μην έλειπε ο βασιλιάς από τις νέες τάσεις επικοινωνίας/επίδειξης! Στην αρχή τα σνόμπαρε όλα αυτά, αλλά μόλις κατάλαβε ότι κάτι παίζει εκεί μέσα, ρώτησε, έμαθε και έτρεξε να μυηθεί. Βέβαια λόγω ανηλειμμένων υποχρεώσεων (μοίρασμα λάμψης και σε άλλους τομείς) δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί όσο θα θέλαμε.
Παρθένος
Μαθημένος στο μπιρι μπιρι και το μπλα μπλα της πιο άμεσης επικοινωνίας, έχει μείνει λίγο πίσω στις ιντερνετικές εξελίξεις. Προτιμά να μην εμπλακεί σε νέους τρόπους επικοινωνίας που δεν γνωρίζει καλά, γιατί νιώθει ότι δεν θα έχει τον έλεγχο. Φοβάται μη βγει προς τα έξω καμιά αλήθεια και εκτεθεί ο κομπλεξικός!
Ζυγός
Έχω μια βαθιά πίστη ότι οι περισσότεροι bloggers είναι Ζυγοί. Έχουν, σίγουρα, πράγματα να πουν. Φυσικά δε λείπουν και από τα social networks, αλλά η παρουσία τους είναι πάντα διακριτική. Απεχθάνονται τα κραυγαλαία. Προτιμούν να παρακολουθούν και να μαθαίνουν, παρά να κάνουν εντύπωση. Πολλές ώρες στην οθόνη όμως.
Σκορπιός
Πάντα ψαγμένος, άνοιξε ακάουντ όταν ακόμα δεν είχατε καν ακούσει τη λέξη “facebook”. Διάβαζε tweets όταν δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας τουιτεράς. Μόλις όμως έγιναν ευρεία τάση και στη χώρα μας, αποποιήθηκε των προφίλ του και αρνείται κάθε σχέση. Διατηρεί βέβαια το blog του, αλλά με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο.
Τοξότης
Εννοείται πως έχει περάσει μια βόλτα από όλα τα σόσιαλ νέτγουορκς! Αν δεν δοκιμάσει ο Τοξότης οτιδήποτε καινούριο, ποιος θα το δοκιμάσει; Τα ανακάλυψε και τα γνώρισε με το που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα… και το ίδιο γρήγορα τα βαρέθηκε. Ένα ελεύθερο πνεύμα δεν δέχεται να έχει κανενός είδους εξάρτηση.
Αιγόκερως
Ανάμεσα στις υποχρεώσεις του μπαίνει και λίγο στο fb να δώσει το παρόν, μην τον ξεχάσουμε. Για twitter και blogs, ούτε λόγος! Ο χρόνος είναι χρήμα. Και δεν έχει καμιά διάθεση να πληρώσει ακριβά τα ριτουή του κάθε αργόσχολου. Εξάλλου δε θα αφήσει ποτέ τον εαυτό του να εξαρτηθεί από κάτι που δεν του προσφέρει κέρδος.
Υδροχόος
«Μα τι είναι επιτέλους αυτό το φατσο-βιβλίο που λένε όλοι; Θέλω κι εγώ!» Κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση του Υδροχόου με τα σόσιαλ νετγουορκς… Και συνεχίστηκε κάπως έτσι: «Τι ωραία μουτράκια που έχει εδώ μέσα! Θα κάνω καινούριους φίλους! Τι υπέροχη που είναι η ζωή στο ίντερνετ! Σας αγαπώ όλους!»
Ιχθύς
Σχετικά αδύναμος στην άμεση επικοινωνία, πάντα έβρισκε εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης. Όταν εμείς δεν είχαμε καν υπολογιστή στο σπίτι, ο Ιχθύς έβγαζε ήδη τα εσώψυχα του σε αγνώστους στο mirc (αρχαίο chat room, για τους γεννημένους μετά το ’90). Τώρα πια μας κάνει γλυκουλινιές μέσω fb. Και τον αγαπάμε.

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]