in ,

Ζώδια: Σε ποια Λάθη είναι Επιρρεπής το κάθε Ζώδιο!

Άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε που λέει και το τραγούδι, αλλά δεν είναι και για χόρταση. Τα βλέπεις, τα αναγνωρίζεις και προσπαθείς όσο μπορείς να τα κουμαντάρεις κάπως, αν όχι να τα διορθώσεις. Με τα λάθη των άλλων, τείνουμε να είμαστε πιο αυστηροί και πιο επιτακτικοί στο να διορθωθούν. Ειδικά με τα λάθη του καλού σου, σε πιάνει…..

ανυπομονησία. Ένα θα σου πω, δε θα βγει κάτι φοβερό με το να του τα «κοπανάς» συνέχεια, γιατί ενδεχομένως- κι εύλογα- να σου κάνει ακριβώς το ίδιο, είναι θέμα άμυνας. Το ότι το κάθε ζώδιο είναι επιρρεπές σε κάποια λάθη πιο πολύ από άλλους δεν είναι ούτε δικαιολογία, ούτε άλλοθι. Απλά εξηγούν και διαφωτίζουν, με βάση τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά που του αποδίδονται από τους αστρολόγους. Έχε τα στο νου σου, αχρείαστα να ‘ναι.
Κριός
Είναι ανυπόμονος, ευερέθιστος και όχι και τόσο ανοιχτόμυαλός. Βασικά γι’ αυτά που πιστεύει, είναι ξεροκέφαλος. Η ενέργεια που χαρακτηρίζει τον Κριό τον κάνει αρκετά επιθετικό σε περίπτωση έκρυθμης κατάστασης. Είναι νευρικούλης.
Ταύρος
Βαριέται εύκολα, μη σου πω τεμπελιάζει, είναι αυτάρεσκος και πολύ επίμονος. Ο Ταύρος αν κολλήσει σε κάτι, μεταμορφώνεται σε μουλάρι κι αυτό αποτελεί ένα ισχυρό αντικίνητρο ώστε να μπεις σε διαδικασία διαμάχης, αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι έχεις δίκιο. Επίσης, είναι αργός σε ορισμένες αποφάσεις και αντιδράσεις, κι αυτό σκάει γάιδαρο.
Δίδυμος
Τον λένε διπρόσωπο και δολοπλόκο. Βασικά ο Δίδυμος είναι κυκλοθυμικός, κι αυτό είναι το χούι του. Γιατί μπορεί στις 10:05 να κάνει χαμογελάκια και στις 10:30 να σε κοιτάει λες και του σκότωσες τη μάνα. Επίσης κάτι που δεν σε συμφέρει και πολύ αν τον έχεις σύντροφό, είναι πως ψοφάει για φλερτ. Του αρέσει το ερωτικό παιχνίδι, κι ας μην καταλήγει πουθενά. Δεν είναι άπιστος, πιο πολύ τσαχπινογαργαλιάρη θα τον έλεγα.
Καρκίνος
Ένα από τα λάθη που κάνει ο Καρκίνος είναι πως, ενώ προβληματίζεται με δυσάρεστες καταστάσεις που τον πηγαίνουν πίσω, δεν τις αντιμετωπίζει. Κάθεται και κλωθογυρνάει, χωρίς να δρα ουσιαστικά. Παράλληλα, παίρνει τα πράγματα πολύ στα σοβαρά, ειδικά σε επίπεδο χιούμορ, δεν το πολυσηκώνει όταν τον αφορά, δε γελάει, κατεβάζει μούτρα. Επίσης δε φεύγει εύκολα από μία σχέση (ακριβώς γιατί δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματά του), προτιμάει να κάθεται εκεί, κι ας έχει γίνει σκορποχώρι.
Λέων
Είναι εθισμένος στην προσοχή των άλλων και στην επιβεβαίωση. Αυτή η έλλειψη ταπεινότητας και μετριοφροσύνης είναι ενοχλητική. Σωστά κατάλαβες, το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ένας Λέων είναι να θεωρεί πως είναι πολύ φυσιολογικό να φέρεται τόσο εγωκεντρικά, λες και είναι γραμμένο κάπου ας πούμε. Κι αν του στερήσεις αυτή την προσοχή, θα πέσει έως και πολύ χαμηλά για να την αποκτήσει.
Παρθένος
Υπεραναλυτικός ο Παρθένος, μη γίνει κάτι και δεν το συζητήσουμε εκατό φορές περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει. Πόσο λάθος θεωρείται αυτό; αρκετά, αν γιγαντώνονται συνεχώς μέσα στη σχέση ζητήματα που δεν αξίζει. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Παρθένου είναι πως παραμένει ασφυκτικά κολλημένος σ’ ένα πρόγραμμα, το οποίο αν δεν ισχύσει, η αντίδρασή του θα είναι κάπως ακραία. Εξίσου στα άκρα και η αυτοσυγκράτησή του, η οποία δεν του επιτρέπει να δείχνει τα συναισθήματά του. Κι αυτό είναι όντως λάθος, ειδικά σε μία ερωτική σχέση που στηρίζεται στο δίπτυχο δούναι- λαβείν.
Ζυγός
Μπορεί ο Ζυγός να επιδιώκει την ισορροπία για νιώθει εντάξει, από την άλλη, στις πιο απλές αποφάσεις που πρέπει να πάρει, είναι εξαιρετικά ευμετάβλητος. Τη Δευτέρα θέλει έτσι και την Τρίτη προτιμάει γιουβέτσι, εξ ου και τα διλήμματα στα οποία «πνίγεται» συχνά πυκνά. Για το ίδιο πράγμα που ενθουσιάζεται το πρωί, το βράδυ μπορεί να μη θέλει ούτε ν’ ακούσει. Απο ‘κει και πέρα, ένα λάθος που κάνει είναι να βγαίνει εκτός εαυτού και να αντιδρά πολύ παρορμητικά, όταν νιώθει πως κάτι δεν είναι δίκαιο. Δεν μπορεί να διαχειριστεί την αδικία με ψυχραιμία και καμιά φορά χάνει το δίκιο του.
Σκορπιός
Η μυστικοπάθεια του Σκορπιού είναι ένα χαρακτηριστικό που τον οδηγεί σε λάθη. Γιατί δεν μιλάμε για αξιοπιστία, αλλά γι’ αυτό που νιώθεις πως ο πιο κοντινός σου άνθρωπος έχει κάτι και δε σου το λέει. Πόσο καλά μπορείς να είσαι μ’ αυτό; πόσο ν’ αντέξεις χωρίς να του βάλεις το μαχαίρι στο λαιμό και να του πεις «ΜΙΛΑ ΡΕ». Υπάρχει μία δυσκολία στο να αποτυπώσει με λόγια αυτό που έχει μέσα του ο Παρθένος, κι αυτό είναι εμπόδιο στο να χτιστεί η οικειότητα και η αληθινή εμπιστοσύνη. Νιώθεις πως έχεις τον άλλο απέναντί σου, όχι δίπλα σου. Κατά τ’ άλλα, είναι αφόρητα κυνικός.
Τοξότης
Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που φημίζεται για τα ζητήματα δέσμευσης. Επαναλαμβάνει με κάθε τρόπο πως είναι ανεξάρτητος, λες και θα τον βάλει κανείς κάτω από ζυγό. Από ένα σημείο κι έπειτα χάνει το νόημα. Ποιο είναι το λάθος που κάνει όταν βρίσκεται σ’ αυτό το mood; σχέσεις. Τις οποίες μάλιστα δεν τις αποκαλεί έτσι, γιατί προτιμάει μία άλλη, πιο ανέμελή περιγραφή. Σηκώνει ακόμα πιο ψηλά την παντιέρα σε μία σχέση με ένα άτομο που επιδιώκει να τον περιορίζει και άρα δεν ξέρει τον τρόπο να τον κουμαντάρει. Κι αν πιεστεί παράφορα για τα δεδομένα του, πετάει λαδιά (αν με εννοείς).
Αιγόκερως
Νομίζει ότι τα ξέρει όλα, είσαι φουλ απαιτητικός και έχει περιοριστική συμπεριφορά; μήπως είναι Αιγοκεράκι; Σκληρό και αδιαπραγμάτευτο; Θέλει να επιβάλλει τη γνώμη του γιατί είναι η πιο σωστή; Με τον Αιγόκερω από τη μία θα ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο γιατί δύσκολα απατάει και είναι και προκομμένος, από την άλλη θα πρέπει μονίμως να του επισημαίνεις πως σ’ αυτή τη σχέση πρέπει να υπάρχει χώρος για τις ιδέες, τις απόψεις και τις επιθυμίες δύο ανθρώπων.
Υδροχόος
Ο Υδροχόος τείνει να δαγκώνει τη λαμαρίνα με κάποιον και να ενθουσιάζεται κάπως πιο νωρίς απ’ ό,τι πρέπει, κι αυτό όσο και να πεις είναι δύσκολα διαχειρίσιμο για όλους. Είναι λογικό πλάσμα σε γενικές γραμμές, αλλά σε πολύ ειδικές, κάτι παθαίνει. Σε ό,τι τον αφορά προσωπικά δηλαδή, η σκέψη του είναι άκαμπτη να το πω; είναι εγωίσταρος να το πω; δεν του γυρνάει με τίποτα; ναι, κάτι τέτοιο. Το άλλο που ταλαιπωρεί κόσμο είναι πως τρελαίνονται όταν δεν ξέρουν τι έχει το έτερον ήμισυ. Όταν δεν μιλάς σ’ έναν Υδροχόο που θέλει ν’ ακούσει, του κάνεις μεγάλο κακό, τον αρρωσταίνεις και σου γυρνάει μπούμερανγκ.
Ιχθύς
Το τυπικό «Ψαράκι» είναι υπερβολικά ευαίσθητο, με όλα. Με το πώς θα του μιλήσεις, τι θα σκεφτείς για εκείνο, πώς θα του ζητήσεις κάτι. Όλα τα πράγματα θέλουν ένα μέτρο, όμως. Γιατί η υπερευαισθησία, στα όρια του μυγίαγγιχτου αλλά και του ευάλωτου, είναι ένα θέμα από μόνο του. Ένα άλλο λάθος που κάνουν οι Ιχθείς είναι πως δεν ξεκαθαρίζουν τι νιώθουν για το άλλο άτομο. Μπερδεύουν, συγχύζουν, δεν μιλάνε καθαρά και σε τρώει η ανασφάλεια. Επίσης δεν αντέχουν καθόλου τις εντάσεις, γι’ αυτό και προτιμούν να μην αντιμετωπίζουν κάτι, παρά να πονοκεφαλιάζουν. Τίποτα δε λύθηκε έτσι, ποτέ.
ΠΗΓΗ

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς. Email επικοινωνια στο [email protected]